15 / 05 / 2024

Katı Yakıtların Kontrolü Tebliği taslağı çevre ve şehircilik bakanlığı

Katı Yakıtların Kontrolü Tebliği taslağı çevre ve şehircilik bakanlığı

Bakanlık tarafından ısınma amaçlı üretilen yerli katı yakıtlarla ithal edilenlerin özelliklerini belirlemek ve bunların piyasaya sunulmasına ilişkin usul ve esasları tespit etmek amacıyla Katı Yakıtların Kontrolü Tebliği taslağı hazırlandı.

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952 yılında İsviçre meclisinde kiraların kontrolünün kaldırılması gündeme gelmiş fakat bu karar reddedilmiş. Kiraların kontrolü devlet tarafından devam edileceğine karar verilmiş.

22 Şubat altın bilezik fiyatları ne kadar? 22,18 ve 14 ayar altın bilezik kaç TL? Altın bilezik almak isteyenler dikkat!

Son dakika altın ve altın bilezik fiyatları 22 Şubat Perşembe günü yakından takip ediliyor. Yatırımcılar bugün altın bilezik fiyatları ne kadar? 22,18 ve  14 ayar altın bilezik alış satış fiyatı kaç TL? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. 22 Şubat 2024 son dakika altın bilezik fiyatları.

1 Ocak 2019'dan bu yana dolar 5.68 kat, altın 9.16 kat kazandırırken Çatalca'daki tarla 30 kat kazandırdı!

Altın ve dolar rekor üstüne rekor kırarken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden 1 Ocak 2019'dan bu yana dolar 5.68 kat, altın 9.16 kat kazandırırken Çatalca'daki tarla 30 kat kazandırdığını açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Canlı altın fiyatları: 18 Aralık Pazartesi altın fiyatları ne kadar oldu? Altın yatırımcıları dikkat!

18 Aralık Pazartesi altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar ''gram altın ne kadar? Bugün altın fiyatları kaç lira? Çeyrek altın kaç TL?'' sorularının yanıtlarını merak ediyor. İşte son dakika altın fiyatları.

PTT hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplara 2.125 TL yardım parası yatırıldı...

Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken milyonlarca kişiye destek ödemesi yatırıldığı belirtildi. Vatandaşların hesaplarını kontrol etmeleri gerekmektedir. İşte haberin tüm ayrıntıları...

Emlak Katılım'ın aktif büyüklüğü 151 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti

Emlak Katılım’ın, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde aktif büyüklüğü 150,7 milyar TL olurken ülke ekonomisine sağladığı katkı 71,2 milyar TL olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıtntıları...

370 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin firari müteahhidini, depremde yakınlarını kaybedenler yakaladı!

Hatay'da depremde 370 kişinin yaşamını yitirdiği Emlak Bank Konutları'nın hakkında yakalama kararı bulunan müteahhiti Mehmet Özat'ı yakınlarını kaybedenler bir alışveriş merkezinde yakalayarak polise teslim etti.

Baydöner’in halka arzına yerli ve yabancı yatırımcılardan 3 katı aşkın talep geldi!

Restoran zinciri Baydöner’in 15 Ağustos ile 16 Ağustos tarihleri arasındaki talep toplama işlemine, yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, halka arza 3 katı aşkın talep geldiği kaydedildi.

Yastık altında doları olanlar dikkat! 31 Temmuz dolar/TL ne kadar? Dolar bugün kaç lira? 

Yatık altında doları olanlar ve  dolar alıp satmak isteyen vatandaşlar güncel dolar kurunu yakından takip ediyor. Vatandaşlar ''31 Temmuz dolar/TL ne kadar? Dolar bugün kaç lira?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte 31 Temmuz Pazartesi dolar/TL kuru...

31 Temmuz Pazartesi altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira? Güncel altın fiyatları

31 Temmuz Pazartesi altın fiyatlarında son durum yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Vatandaşlar ''Gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte güncel altın fiyatları.

Arabası olanlar hemen e-devletten kontrol etsin! Ceza aldıysanız indirim için son 14 gün!

Sürücülere ceza konusunda acil bir uyarı geldi! Hemen e-Devlet'e bakıp araçlarının ceza durumlarını kontrol etmeleri gerekiyor. 15 gün içinde indirim sunulmuş olup sürücüler bundan yararlanabilecekler. T.C. kimlik numarasıyla hemen aracınızın ceza durumunu kontrol etmelisiniz…

Milyonlarca çiftçiye resmen son dakika Haziran 2023 müjdesi geldi! Herkes hemen hesabını kontrol etsin!

Milyonlarca çiftçiye resmen son dakika Haziran 2023 müjdesi geldi... Herkes hemen hesabını kontrol etsin...

Milyonlarca çiftçinin beklediği Mayıs 2023 müjdesi geldi! Herkes bir an önce hesaplarını banka hesaplarını kontrol etsin

Milyonlarca çiftçinin beklediği Mayıs 2023 müjdesi geldi... Herkes bir an önce hesaplarını banka hesaplarını kontrol etsin...

Katı Yakıtların Kontrolü Tebliği taslağı çevre ve şehircilik bakanlığı Haberi

Katı Yakıtların Kontrolü Tebliği taslağı çevre ve şehircilik bakanlığı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hava kirliliğinin azaltılması için ısınma amaçlı kullanılacak kömürlerin özelliklerini belirledi.


Bakanlık tarafından ısınma amaçlı üretilen yerli katı yakıtlarla ithal edilenlerin özelliklerini belirlemek ve bunların piyasaya sunulmasına ilişkin usul ve esasları tespit etmek amacıyla Katı Yakıtların Kontrolü Tebliği taslağı hazırlandı.


Taslağa göre, hava kirliliğinin az olduğu ilde 4 bin 200 kalori ve üzeri kömür kullanılacak. Hava kirliliğinin yüksek olduğu illerde ise 4 bin 800 kalori ve üzeri kömür tercih edilecek.


Biyokütle briket kullanımı


Zeytin küspesi ve çekirdeği, fındık, ceviz, ayçiçeği, saman, mısır koçanı gibi karışımlarından oluşan ve son yıllarda ısınma amaçlı kullanımı artan biyokütle briketin hangi özelliklerde olması gerektiğini de belirlendi. Biyokütle briket, hava kirliliğinin az olduğu illerle köy ve beldelerde kullanılacak.


Hava kirliliğinin az olduğu illerde kullanılacak biyokütlenin kalorisi 4...