29 / 04 / 2024

kayıtlı değer

kayıtlı değer

İşletmelerin işletmenin muhasebe defterinin kayıtları dikkate alınarak, maliyetlerinin şirket değerlemesinde temel alındığı yöntem olarak bilinen kayıtlı değer ne demektir, ayrıntıları...

Kayıtlı değer nedir?

İşletmelerin mukayyet değeri olarak da bilinen kayıtlı değer nedir, detayları...

Dolar 32 TL'yi aştı: 20 gün sonra 3 TL düşer diyen de var, 40 TL'yi aşacak diyen de! Elinde doları olanlar buz kesecek!

Ekonomi yönetiminin iç talebi kısmakta geciktiği endişeleri ve dövize olan yüksek talebin etkisiyle, dolar yeni bir eşiği daha aştı ve bugün güne 32 TL'nin üzerinde başladı. Peki dolar kuru ne olacak? Dolar/TL'de yükseliş sürecek mi? İşte analistlerin yorumları...

Evora İzmir, 8 ayda 1.7 milyar TL değerlendi!

Emlak Konut GYO'nun Evora İzmir projesi yaklaşık 8 ayda 1 milyar 172 milyon 501 bin 768 TL değer kazandı. Peki projenin değeri ne kadar oldu? İşte Emlak Konut GYO tarafından açıklanan o rakamlar...

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve erime, yapılan alışverişlerde vatandaşın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Örneğin, 5 milyon TL’lik ödeme için 25 bin adet 200 lira lazım. 5 milyon TL’yi oluşturan 200 liralık 250 destenin ağırlığı ise 28 kilogramı aşmış durumda. 

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...

Borsa yükseliyor, Türk Lirası değer kaybediyor: Piyasalar hareketli!

Son günlerde Türk Lirası para piyasalarında değer kaybı yaşanırken, borsa ise rekor seviyelere ulaşıyor. Borsa İstanbul, yeni haftaya 6500 TL'nin üzerinde başlayarak yeni bir rekor kırdı.

Asgari ücret 6 ayda dolar bazında yüzde 20,9 değer kaybetti! Asgari ücret kaç 11 bin 825 TL mi olacak?

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak zam için geri sayım başladı. Açıklanan rakamlara göre; asgari ücret 6 ayda dolar bazında yüzde 20,9 değer kaybetti. Peki asgari ücret Temmuz'da kaç TL olacak? 

TL değer kaybetti, Kripto piyasasında işlem gördü! 

Türk lirasındaki değer kaybı yatırımcıları farklı araçlara yönlendirmek zorunda kaldı.  Kripto para borsasında ise TL'nin etkisi haziran ayının başında belirli bir yüzdelik oranda kendini gösterdi. Bu ayın başında verilere göre TL, kripto varlık alım-satım işlemlerinde yüzde 10'luk bir dilimi oluştu

Borsa kayıpta! Hangi hisseler prim yaptı, hangileri değer kaybetti? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsada bayram öncesi gelen satışlarla endeks yüzde 0,80 oranında gerileme ile günü 5 bin 18 puandan tamamladı. Peki, borsada kaç şirketin hisse senedi değer kazandı, hangileri değer kaybetti? En çok işlem gören hisseler hangileri? Altın ve dolar fiyatları ne oldu? Detaylar haberimizde..

İhracatçılar sonunda patladı: TL yüzde 20-25 değer kaybetmez ise çok sayıda fabrika kapanacak!

İhracatçılar mevcut kur seviyelerinden küresel pazarlarda rekabet şanslarının kalmadığından yakınarak Merkez Bankası’nın şirketler üzerindeki baskıya son vermesini istedi. Sektör temsilcileri rekabetçi kur için TL’nin dolar karşısında yüzde 20 ile 25 arasında değer kaybetmesi gerektiğini düşünüyor.

Borsada kan kaybı sürüyor! Hangi hisseler değer kaybetti? Hangi hisseler prim yaptı?

Borsa İstanbul günü yüzde 0,95 oranında kayıpla kapattı. Endeks 4 bin 896 puana gerilerken, en çok değer kaybına uğrayan bankacılık hisseleri oldu.

Euro değer kaybetti! Euro/TL ne kadar? Euro/TL kaç lira? 10 Şubat 2023 euro/TL kuru

Euro/TL kuru bugün güne 20,32 TL’den başlarken gün içinde yaklaşık yüzde 1 değer kaybedederek düşüşe geçti. Peki Euro/TL ne kadar? Euro/TL kaç lira? 10 Şubat 2023 euro/TL kuru.

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ şoku! 6 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? İşte, yükselen ve değer kaybeden hisseler!

Borsa İstanbul, haftaya moralsiz bir başlangıç yaptı. BIST 100 endeksi, Kahramanmaraş depreminin ardından haftaya kayıplarla başladı. Endeks gün sonunda 67,45 puan değer kaybetti.

İşte Whatsapp’in yeni özelliği! Artık kayıtlı olmasa da profil resmi görülebilecek!

Whatsapp’ta pek çok kullanıcının çok beğeneceği bir özellik geliyor.  Popüler sosyal medya platformunun getireceği yeni özellik ile artık telefonda numarası kayıtlı olmayan kişilerin de profil resmi görüntülenebilecek.

kayıtlı değer Haberi

kayıtlı değer

Kayıtlı değer ne demektir?

Kayıtlı değer, bir diğer deyişle mukayyet değer; kelime anlamı olarak defter değeri olarak ifade ediliyor. Defter değeri ise, işletmelerin muhasebe defterlerine göre hesaplanan değeridir.


Kayıtlı değer belirlenirken, bazı kıstaslar göz önünde bulunduruluyor. Kayıtlı değer kıstasları;

- Senetsiz alacaklar, senetli alacaklar,

- İlk tesis ve taazzuv giderleri, kuruluş giderleri, peştemalliklar,

- Aktif geçici hesap kıymetleri (peşin ödenen giderler, tahsil edilmemiş hasılat, idrak edilmemiş mahsuller için yapılan giderler, senetsiz borçlar, senetli borçlar),

- Pasif geçici hesap kıymetleri (peşin tahsil edilmiş hasılat, henüz ödenmemiş giderler, karşılıklar, amortismanlar).


Kayıtlı değer ne demektir, kısaca; İşletmelerin defter değeridir.


İşletmelerin yönetiminde kullanılan Kayıtlı Değer Yaklaşımı, işletmenin muhasebe defterinin kayıtları dikkate alınarak, maliyetlerinin şirket değerlemesinde temel alındığı bir yöntemdir. Kayıtlı Değer Yaklaşımı'nda işletmenin sahip olduğu varlıklar ve yükümlülükler dikkate alınır.



Işıl Seren...