02 / 05 / 2024

Kaynana vergisi kalktımı

Kaynana vergisi kalktımı

55 yıllık vergi kanunu değişiyor. Gelir Vergisi ile Kurumlar Vergisi kanunları birleşecek. Yeni kanun, mükellefi korurken gelirleri de artıracak. Eşinin anne babasına evini veren evlattan vergi alma ortadan kalkacak.

Kaynana vergisi ve misafir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu’nda var!

Ekonomimcom köşe yazarı Abdullah Tolu tarafından bilgileri paylaşılan, “Kaynana Vergisi” ile “Misafir Vergisi” geçtiğimiz günlerde gündemde resmen bomba etkisi yarattı. Peki kaynana vergisi ve misafir vergisi neden ödenir? 

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı! Yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüzde 25'lik kira zam sınırına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Buna göre, yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı, kaldırılacak mı? İşte haberin ayrıntıları... 

Konut fiyatlarında köpük kalktı mı?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve otomobil fiyatlarını değerlendirdi. Bakan Bolat, emlak sektöründe köpüğün kalkmasını sağladıklarını ifade etti. Peki, konutta köpük kalktı mı? İşte Bakan Bolat'ın gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmeleri...

Vergilerdeki istisna ve muafiyetlere ilişkin düğmeye basıldı! Gelir ve kurumlar vergisi artacak mı? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergilerdeki istisna ve muafiyetlere ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı’na talimat verdiği aktarıldı. Çalışmada ise ağırlıklı olarak şirketlere sağlanan vergi istisnası ve muafiyetler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

EYT'den emekli olanlara emlak vergisi muafiyeti müjdesi!

Emeklilere 200 metrekareden küçük tek bir ev için emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar bu muafiyetten nasıl yararlanacak?

Gram altında şok eden gelişme! Satıştan kaldırılıyor mu? Yarım gram altın tedavülden kalktı mı?

Yarım gram altın ile ilgili son dakika kararı yatırımcıları şok etti. Yarım gram altının satıştan neden kaldırılacağı ise merak ediliyor. Yarım gram altın tedavülden kalktı mı? Yarım gram altın neden satıştan kaldırılıyor?

Türkiye'de o para birimi kalktı mı? 10 TL 50 TL 100 TL değil. Kimse göremiyor o birimi

Türkiye'de bir dönem piyasada çok dolaşan bir para birimi hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Vatandaşlar o para birimine artık rastalamadıklarını dile getirdi.

Kira artışında yüzde 25 sınırı kalktı mı? Kirada yüzde 25 artış sınırı uzatıldı mı, uzatılacak mı?

Kira artışına dair tüm kiracıların akıllarını kurcalayan sorular yanıt bekliyor. Onlardan biri de kirada yüzde 25 artış sınırı uzadı mı? sorusu oluyor. İşte detaylar!

Volkswagen Caddy ÖTV’siz mi alınacak? Volkswagen Caddy ÖTV kaldırıldı mı? 2023 Volkswagen Caddy ÖTV’siz fiyatı!

Volkswagen Caddy için ÖTV kalktı mı? Volkswagen Caddy 2023 ÖTV muafiyetli fiyat listesi belli oldu mu? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

EYT’de son durum ne? EYT şartları nedir? EYT’de yaş sınırı kalktı mı?

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemenin ayrıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıkladı. İşte EYT detayları!

Dolarda analistlerden gece yarısı şok uyarı! 10 gün sonra sabah kalktığımızda bunlar olacak

Dolarla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Analistler doların 10 gün sonra geleceği seviye hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

LUNA coin neden düşüyor, battı mı? Terra kripto parası LUNA coin piyasadan kalktı mı?

Terra'nın LUNA'sı %99'den fazla düştü ve UST stabilcoin'i hala 1 doların altında. Son piyasa türbülansı, LUNA ve UST üzerinde çok fazla baskı oluşturarak stabilcoinin sabitlenmesini kaybetmesine neden oldu. Yatırımcı tedirginliği arttıkça, Luna yetkilileri UST'ye kaçışı engelleyemedi.

Kaynana vergisi kalktımı Haberi

Kaynana vergisi kalktımı

55 yıllık vergi kanunu değişiyor. Gelir Vergisi ile Kurumlar Vergisi kanunları birleşecek. Yeni kanun daha sade olacak mükellefi korurken gelirleri de artıracak. Kaynanasından kira alan vergi ödemeyecek.


 İşte detaylar…


1- Gelir ve kurumlar vergisi kanunları birleştiriliyor.


2- Beyannameli vergileme sistemi genişletiliyor. Ücret ve istisna serbest meslek geliri elde edenlerden, Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek gelir eşiklerini aşanların beyanname vermeleri sağlanacak. Birden fazla kaynaktan gelir elde edip eşiği aşanlar beyannamelerini birleştirecek.


3- Vergi tabanı genişletilip istisnalar daraltılıyor: Kentsel rantların ve sermaye kazançlarının vergilemesindeki istisnalar daraltılıyor. Kira gelirlerinde götürü gider uygulaması sınırlandırılıyor. Birden fazla işyerinde ticari faaliyette bulunanlar basit usulden yararlanamayacak.


4- Yatırım, üretim ve istihdamı teşvik edici düzenlemeler yapıldı: Yeni iş kuran gençlere 3 yıl vergi teşviği geliyor. Genç girişimciler 3 yıl boyunca asgari ücrete kadar kazançları...