18 / 05 / 2024

kayseri imar projeleri

kayseri imar projeleri

Büyükşehir Belediyesi Kayseri'nin imar planını yeniliyor. Hazırlanan 1/50000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın sunumu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in de katıldığı bir toplantıda yapıldı.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği...

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm için uzlaşma görüşmeleri başlıyor!

Kayseri Oruçreis'te hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projeleri için 18 Ekim'de uzlaşma görüşmeleri başlayacak.

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

Batman'daki imar alanları inşaat firmalarının dikkatini çekiyor!

Batman'da yeni imar alanında altyapı ve yol çalışmalarının ardından konut projeleri için düğmeye basılacak. Ayrıca Batman’ın yeni imar alanı olan Batman-Hasankeyf yol güzergahındaki Akça (Tilmiz) - Binatlı (Bileyder) köyleri çevresinde yeni yapıların da temeli atılıyor.

Kayseri Melikgazi'de imar işlemleri Whatsapp'ta!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, daha önce kurduğu whatsapp ihbar hattından imar işlemleri için de hizmet verecek.

Finike Belediye Meclisi'nin gündemi imar değişikliği!

Finike Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda kentsel dönüşüm projeleri, mülkiyet ve imar sorunu gündeme getirildi.

Beykoz'un yeni imar planı Türkiye’ye örnek olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beykoz’un imar çalışmaları ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında Ankara'da çıkarma yaptı.

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşümde altın çağını yaşıyor!

Kocasinan Belediyesi’nin Kocasinan’a ve Kayseri’ye değer katacak vizyon projeleri arasında yer alan Kocasinan Kentsel Dönüşüm Projeleri tüm hızıyla devam ediyor. 

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Türkiye Kızılayı'ndan Kayseri'de proje ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Kayseri Sümer Mahallesi, 5465 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde natamam halde bulunan binaya ait mimari, statik, mekanik ve elektrik projelerinin ve ihale dokümanlarının güncel imar durumuna göre hazırlanması işini ihale ediyor.

kayseri imar projeleri Haberi

kayseri imar projeleri



Büyükşehir Belediyesi Kayseri'nin imar planını yeniliyor. Hazırlanan 1/50000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın sunumu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in de katıldığı bir toplantıda yapıldı.


Doğukan İmar tarafından yapılan sunuma Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve Büyükşehir bürokratları katıldı. Yapılan sunumda 1/50000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nı yapılırken; Yozgat, Sivas, Kayseri Çevre Düzeni Planı, Erciyes Turizm Merkezi Çevre Düzeni Planı ve Kayseri'nin imar planlarının dikkate alındığı belirtildi. Kayseri'deki 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planlarının gerçekleşme oranlarının da incelenerek hazırlanan Yeni İmar Planı'nda, bölgeye yönelik ulaşım, enerji gibi projeler de değerlendirildi. Çalışma yapılırken Kayseri ve ilçelerindeki toprak niteliği, tarım alanları, dağlık ve ovalık alanlar da göz önüne alınarak haritalar oluşturuldu.


Doğal veriler, sosyo-ekonomik kriterler gibi verilerin...