12 / 05 / 2024

kayseri Kültür Yolu Projesi

kayseri Kültür Yolu Projesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Müzesi'nden başlayarak Kayseri Mahallesi'nde sona erecek olan Kültür Yolu projesi ile Kayseri Lisesi'nin tarihi binasında yapılacak olan Milli Mücadele Müzesi için çalışmalarını sürdürüyor.

2 bin yıllık tarihi kale kültür ve sanat merkezi olacak!

Kayseri kent merkezi ile bütünleşen ve şehrin 2 bin yıllık tarihine tanıklık eden kale, Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı projeyle kentin sosyal ve kültürel faaliyetlerinin merkezi olmaya hazırlanıyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Haydar Ali Yıldız'dan Beyoğlu Kültür Yolu açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Beyoğlu Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız söz konusu çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi açılıyor!

Kayseri Melikgazi'de hayata geçirilen Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi 13 Kasım'da açılacak...

Beyoğlu Kültür Yolu projesi İstanbul'un cazibesini artıracak!

Galataport'tan Taksim Meydanına uzanan "Beyoğlu Kültür Yolu" projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul'un cazibesini artırması hedeflenen projenin tüm mekanlarında çalışmalar sürüyor.

Tülay Hatimoğulları'ndan Beyoğlu Kültür Yolu Projesi için soru önergesi!

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında başlatılan inşaatlarda işçilerde Kovid-19 testinin pozitif olmasına rağmen şantiyelerin durdurulmamasını TBMM gündemine taşıdı. Hatimoğulları, "Koronavirüs tanısına rağmen hangi gerekçeyle şantiye durmadı" dedi.

Beyoğlu Kültür Yolu projesiyle Beyoğlu'nun çehresi yenilenecek!

Beyoğlu Kültür Yolu projesi, Galata Port’tan başlayıp, Galata Kulesi’ne uzanıyor. Projenin önemli yatırımlarından birisi Atlas Pasajı’nın restorasyonu. Projenin Eylül'de bitmesi öngörülüyor...

Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nin çalışmalarında son durum!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nin devam eden çalışmlarını inceledi...

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Ünye Kültür Yolu Projesi tam gaz!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Kültür Yolu Projesi Ünye’nin turizm kenti olması için önemli bir adım” dedi. Başkan Çamyar tarihe ışık tutan eserleri ayağa kaldırarak, ilçeye turist çekeceklerini dile getirdi

Kültür Yolu projesi Ünye'yi turizm kenti yapacak!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bugün Ünye Kalibya World Otel’de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Çamyar, Ünye’nin turizm kenti olma yolunda en önemli projesi olan “Kültür Yolu projesi hakkında bilgi verdi.

Kültür Yolu projesiyle Erzurum Kalesi gün yüzüne çıkacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kültür Yolu Projesi’ni yerinde inceledi. Projenin uygulandığı inşaat alanını gezen Başkan Sekmen, mühendis ve mimarlardan projeyle ilgili brifing aldı.

Ünye Kültür Yolu projesi hız kesmiyor!

Ünye’nin turizmde en önemli projesi olan “Kültür Yolu” projesi hız kesmeden devam ediyor. Kültür yolu projesinde önemli isimlerden de destek geliyor. Bunlarda biri de Ünyeli ünlü mimar, restorasyon uzmanı ve mimarlık tarihçisi Prof.Dr. Zeynep Ahunbay.

Erzurum Kültür Yolu Projesi 100 milyon TL'ye mal olacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Üyeleri, Erzurum Kalesi ve çevresindeki Kültür Yolu Projesi, Palandöken A.Ş. ve Palandöken Kayak Merkezi’ni gezdi.

kayseri Kültür Yolu Projesi Haberi

kayseri Kültür Yolu Projesi


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Müzesi'nden başlayarak Kayseri Mahallesi'nde sona erecek olan Kültür Yolu projesi ile Kayseri Lisesi'nin tarihi binasında yapılacak olan Milli Mücadele Müzesi için çalışmalarını sürdürüyor. Her iki proje için Büyükşehir Belediyesi'nde bir sunum yapıldı.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Müzesi'nden başlayarak Kayseri Mahallesi'nde sona erecek olan Kültür Yolu projesi ile Kayseri Lisesi'nin tarihi binasında yapılacak olan Milli Mücadele Müzesi için çalışmalarını sürdürüyor. Her iki proje için Büyükşehir Belediyesi'nde bir sunum yapıldı. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve belediye bürokratlarının katılımıyla yapılan sunumda öncelikle Kültür Yolu projesiyle ilgili çalışmalar anlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcuman, Kültür Yolu güzergahında bulunacak olan tanıtıma yönelik materyallerden, yürüyüş yoluna kadar, yapılacak tüm işlerle ilgili bilgiler verdi. 


Kültür Yolu'na ilişkin sunumun ardından ND...