04 / 05 / 2024

Kayserili emlakçılar sektöre düzenleme bekliyor

Kayserili emlakçılar sektöre düzenleme bekliyor

Emlakçılar için yapılacak yeni düzenleme öncesi bu mesleği yapanlar sıkıntılarını anlattı. Kayserili emlakçılar, herkesin bu mesleği yapmasından dertli. Manavın, kasabın, berberin bile emlakçı olarak sektörde iş yapmaya çalıştığını iddia ediyorlar.

Emlakçılar ve ev almak isteyenler arasında sıkı pazarlık başladı! 

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatlarına paralel şekilde emlakçı komisyonları da yükseldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 4 milyon TL'lik bir evin satışında komisyon tutarı 200 bin TL'ye dayanınca, alıcılarla emlakçılar arasında da sıkı pazarlık başladı

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Çin Merkez Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamada ekonomik toparlanmanın önündeki en büyük engellerden biri şeklinde değerlendirilen emlak krizini aşmak için sektöre destek politikalarının genişletileceği kaydedildi.

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

Asgari ücret ve memur maaşlarına zam sonrası gözler özel sektöre çevrildi, işte olası tahminler

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekliye bu yıl yapılacak zam oranını yüzde 30'a yükseltti. 2023 yılı için asgari ücret artışı ise yüzde 55 oranında yapıldı. Peki tüm bu veriler ışığında özel sektöre yüzde kaç zam olacak? İşte merak edilen o tahmin...

Bakan Varank’tan özel sektöre müjde! Destek 10 milyar TL’yi geçecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, özel sektöre yönelik asgari ücret desteğinin 2023 yılında arttırılacağını duyurdu.  Özel sektöre asgari ücret desteği 2023’te ne kadar artaracak? İşte ayrıntılar…

Gayrimenkul sektörü mercek altında! Firmalar, şahıslar, emlakçılar herkes denetime girebilir

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gayrimenkul sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarını merceğe aldıklarını açıkladı. Bakanın açıklamasına göre piyasada spekülasyon yapan firma, şahıs ya da emlakçılar denetime girebilir. Gayrimenkul kazancını doğru beyan etmeyenler de incelemeye tabi olacak.

Haziran ayı konut satışları sektöre umut verdi!

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı konut satış rakamları, sektöre umut oldu...

Emlakçılar süre uzatımı istemiyor!

Emlak faaliyetleri 1 Ocak'tan itibaren sadece Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek. Tüm girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, süre uzatması istemediklerini, Yetki Belgesi alan 23 bine yakın işletmenin uygulamanın başlamasını beklediğini söylüyor.

Samsun'da emlakçılar zor zamanlar geçiriyor!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Samsun'da emlak piyasasının sıkıntılı süreç geçirdiğini dile getirdi. 

Emlakçılar dikkat! Belgesi olmayan faaliyet gösteremeyecek!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak. Sürenin bitmesine kısa bir süre kala yetki belgesi olmayan emlakçılar hareketlendi.

Konya Emlakçılar Odasından fiyat artışı uyarısı!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay yaptığı açıklamada konutlardaki fiyat artışlarının emlak sektörünün durmasına neden olduğunu söyledi.

Emlak sektörünün en büyük sorunu 'korsan emlakçılar'!

ALEMDER Başkan Yardımcısı Ali Özsoy, Alanya emlak sektörünün en büyük sorununun korsan ve kayıt dışı emlakçılar olduğunu söyledi.

Emlakçılar dikkat! Herkesle pazarlık yapmayın!

Konut sektörünü anlamayan birçok kişi bulunuyor. Emlakçıların ise bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor. Gayrimenkul görülmeden, müşteri adayı ile tanışılmadan, ciddiyeti konusunda ikna olunmadan telefonda pazarlık yapılmaması gerekiyor.

Kayserili emlakçılar sektöre düzenleme bekliyor Haberi

Kayserili emlakçılar sektöre düzenleme bekliyor

Emlakçılar için yapılacak yeni düzenleme öncesi bu mesleği yapanlar sıkıntılarını anlattı. Kayserili emlakçılar, herkesin bu mesleği yapmasından dertli. Manavın, kasabın, berberin bile emlakçı olarak sektörde iş yapmaya çalıştığını iddia ediyorlar. Bir de sahte emlakçılardan oldukça muztaripler. Alıcı ve satıcının daire gezdiren emlakçıyı devre dışı bırakarak, pazarlık yapıp alışveriş yapmasından dert yanıyorlar. 


İSMAİL GÖREK: Devletten kaynaklanan belediyenin beyan değerlerini kabul etmeyen, kafasına göre beyan değerleri koyan, vatandaşın 3 yıl önce sattığı evden vergi talep etmesi veya evi aldığı fiyatı düşük bulunuyor. 'Evin değeri şu kadar ben bu değerden tutacağım, o paradan varsa biz alalım' deniliyor. Normal arsa satışlarından yüzde 18 devlet KDV alıyor. Ben emlakçı değil de normal bir vatandaş bile olsam arsayı aldığımda devlet bana yüzde 18 KDV öde diyor....