29 / 04 / 2024

Kazakistan Çin\'e arazi satmaz

Kazakistan Çin\'e arazi satmaz

Kazakistan Başbakanı Karim Massimov, Kazakistan'ın Çin'e arazi satışının söz konusu olmadığını söyledi

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

İzmir'de arazi tartışması bir can aldı! Eski muhtar göz altına alındı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde arazi anlaşmazlığından dolayı aralarında husumet bulunan kiki kişi arasındaki tartışma büyüdü ve eski muhtar, Bilen Dolma'yı tabancayla öldürüp, eşini de yaraladı.

İçişleri Bakanlığı, kaçak inşaatlar sebebiyle Çeşme Belediyesine soruşturma izni verdi!

İçişleri Bakanlığı, yıkım kararı verilmiş olan 12 binayı yıkmadığı için Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve iki bürokratı hakkında soruşturma izni verdi.

Fahiş konut aidatlarına yeni ayar! Çözüm için maddeler peş peşe sıralandı!

Son dönemde konut ve kira ile beraber yükselen konut aidatlarına yeni ayar. Bu kapsamda yöneticiler için  eğitim ve sınav şart olacak, sertifika zorunluluğu ve ‘adli sicil’ kuralı getirilecek. İşte detaylar...

Apple'da sular durulmuyor! Şimdi de eski çalışanı teknoloji çalmaya çalışmak ve Çin'e kaçmakla suçladı

ABD Adalet Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, eski bir Apple Inc mühendisini şirketin sürücüsüz arabalar da dahil olmak üzere otonom sistemlerle ilgili teknolojisini çalmaya çalışmak ve ardından Çin'e kaçmakla suçladığını söyledi.

TOKİ Rize projesi için beklenen tarih geldi! Çamlıhemşin'e 49 konutluk yeni proje!

TOKİ Rize projesi için beklenen tarih geldi. Merakla beklenen projeyle Çamlıhemşin'e 49 yeni konut geliyor...

Erenli Holding, Sırbistan'daki tesis yatırımı için bedava arazi aldı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Erenli Holding'in Sırbistan’ın Leskovaç kentindeki tesis yatırımını ve satın aldığı araziyi yazdı. İşte Kerim Ülker'in 'Erenli, Sırbistan'da tesis kuracak 338 kişiye istihdam sağlayacak' başlıklı yazısı...

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

Koronavirüse rağmen 2020'de Türkiye'nin ABD ve Çin'e ihracatı arttı!

Türkiye'nin ABD ve Çin'e ihracatı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen 2020 yılında artış gösterdi.

Kazakistan inşaat sektöründe pozitif büyümeyi korumayı başardı!

Kazakistan geliştirdiği programlar sayesinde tarım, imalat ve inşaat sektörlerinde pozitif büyümeyi korumayı başardı

Emlakçılar için eğitim şartı getirildi!

Emlakçılar için eğitim şartı geldi. 14 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış olan değişiklikle beraber artık emlak işletmesi açacak ya da bir emlak işletmesinde sözleşmeli işletme sahibi olacak kişiler için eğitim şartı aranıyor.

Emlakçılar için eğitim şartı başladı!

14.10.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmış olan değişiklikle beraber artık emlak işletmesi açacak veya bir emlak işletmesinde sözleşmeli işletme sahibi olacak kişiler için eğitim şartı getirildi. 

CuEngine Turkey en çok satışı Çin'e yaptı!

Merkezi İngiltere’de olan ve ilk kez bir “satış platformu” olarak Türkiye'de hizmet vermeye başlayan CuEngine Turkey, faaliyete geçtiği 9 aylık sürede 14 ülkeye satış yaparken en çok satışı Çin’e yaptı. 

Kazakistan Çin\'e arazi satmaz Haberi

Kazakistan Çin\'e arazi satmaz

Tarım ve Kalkınma Ulusal Toplantısı sırasında konuşan Kazakistan Başbakanı Karim Massimov, Çin'in Kazakistan'dan 3 milyon hektara yakın arazi istediğine dair haberlerle ilgili olarak, "Kazakistan kimseye arazi satmayacak, bu bizim kanunlarımıza göre zaten mümkün olan bir şey değil" dedi.

Kazakistan'da kolza ve soya fasulyesinin ekimini artırmayı kendilerinin de istediğini anlatan Massimov, "Biz, Kazakistan olarak, ürün satma niyetindeyiz. Kolza tohumu ve soya fasulyesi için Çin potansiyel bir alıcı değil mi? Biz bu ürünleri üretir ve Çin'e satabiliriz. Bu konuların spekülasyon malzemesi yapılması yanlıştır" diye konuştu.

Massimov, Kazakistan Anayasası ve yasaları gereğince arazi alma hakkının sadece Kazak vatandaşlarına verildiğini kaydetti.

Çin'in Kolza tohumu ve soya fasulyesi üretmek için Kazakistan'dan 3 milyon hektar arazi talebinde bulunduğu daha önce basında yer...