19 / 05 / 2024

KDV için beyanname süresi

KDV için beyanname süresi

Tüm dünyayı etkisi altına lan Kovid-19'dan etkilendiği için mücbir sebep kapsamına alınan mükelleflerin, ertelenen vergi ödevlerini 27 Temmuz Pazartesi gün sonuna kadar yerine getirmesi gerekiyor.

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV alınmayacak!

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV istisnası açıklandı. Buna göre, bağışlanacak konutların inşası dolayısıyla kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yapılan teslim ve hizmetler, 31 Aralık 2024 tarihine kadar KDV'den muaf olacak. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Göktürk 1. Etap için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Göktürk 1. Etap için imzalar atıldı. Göktürk 1. Etap projesi için sözleşme bedeli KDV dahil 915 milyon TL olarak açıklandı.

Emlak Konut GYO Esenler Kuzey Rezerv Yapı Alanı 1. Etap için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Esenler Kuzey Rezerv Yapı Alanı 1. Etap için imzalar atıldı. Söz konusu proje için sözleşme Bedeli 6 milyar 396 milyon TL+KDV şeklinde açıklandı.

Prefabrik konut bağışı için hükümete çok önemli çağrı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili vuran depremin ardından tüm Türkiye yardım seferberliği başlatırken, bölgede okul, konut sağlık hizmet tesisi gibi amaçlar içinde kullanılmak amacıyla inşa edilecek prefabrik yapılar için KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi talep edildi.

İstanbulluların dört gözle beklediği metro hattı için flaş karar! Tam 925 milyon dolar…

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP raylı sistem hattı projesi için 925 milyon 396 bin 200 dolar, artı KDV ve sigorta primi tutarı kadar dış borçlanma talebine onay verildi.

Kamu kurumunda çalışanlar dikkat! Memurun vergisinde ne değişti? Kimler beyanname verecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Gelir Vergisi Genel Tebliği Sonrası kamudaki “tek işveren” uygulaması daraltıldı. Yeni tebliğ sonrası bazı kamu çalışanları için beyanname yükümlülüğü getirildi. Peki, bu durum hangi çalışanları kapsıyor? İşte detaylar…

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Müteahhitlerden artan maliyetler için teşvik talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründe yükselen maliyetlere yönelik inşaat malzemeleri için KDV indirimi ve dengeleyici teşvikler verilmesini talep etti. 

KDV için beyanname süresi Haberi

KDV için beyanname süresi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilendiği için mücbir sebep kapsamına alınan mükelleflerin, ertelenen vergi ödevlerini 27 Temmuz Pazartesi gün sonuna kadar yerine getirmesi gerekli.

Anadolu Ajansı muhabirinin derlediği bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, koronavirüs salgınının işletmeler ve vatandaşlar üzerindeki etkisini hafifletmek amacıyla Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'ni açıkladı ve çok sayıda yükümlülüğü erteledi.

Bu kapsamda, koronavirüs salgınından ve alınan tedbirlerden doğrudan etkilenen mükelleflerin Vergi Usul Kanunu kapsamındaki mücbir sebep hükümlerinden yararlandırılması sağlandı.

Uygulamayla ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunan, salgından doğrudan etkilenen veya İçişleri Bakanlığınca alınan tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinin bulunduğu sektörlerde faaliyette bulunan mükellefler için mücbir sebep hali ilan edildi.

Böylece, 2,7 milyon civarındaki mükellefin nisan, mayıs ve haziran aylarına ilişkin muhtasar...