30 / 04 / 2024

Kent Estetik Kurulu

Kent Estetik Kurulu

Van'da 2011 yılında yaşanan depremin ardından kent dizaynı ve estetik duruşu yıllardır düzelmezken, kentin estetik yapısını korumak amacıyla kurulan "Kent Estetik Kurulu" da istenen hedefe ulaşamadan bilinmeyen bir sebepten dolayı fes edildi.

Depremzedelinin çilesi bitmiyor! Konteyner kent yarışında fırsat oyunu

Kahramanmaraş depremi ardından bölgeye her kurum ve kuruluş can suyu olmaya devam ederken, deprem bölgesinde fırsatçılarda boş durmuyor.  TOBB ve odalar, TİM, DEİK, MÜSİAD ve birçok kurum konteyner kent oluşturuyor. Konteyner başına ücretler ise farklılaşıyor.

Baykar'dan AFAD'la koordineli konut seferberliği! Depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent yapılıyor!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent hayata geçiriyor. Selçuk Bayraktar, "AFAD'la koordine olarak konut seferberliği başlattık" dedi. İşte ayrıntılar...

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi yeni konut yatırımlarını hızlandırdı!

Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, şirketin yeni yatırımlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı açıklaması: Endişeliyiz!

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

Hava Kent Taşoluk'ta teslimler 2021'de!

İstanbul Havalimanı’na en yakın konut projesi olan Hava Kent’te teslimler 2021’in ilk çeyreğinde başlayacak. Hava Kent Kooperatifi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, “İlk etabımız Hava Kent Taşoluk’ta yaşam gelecek yılın ilk çeyreğinde başlayacak” dedi.

Zorlu Holding’in İzmir’de yapacağı gökdelen için kat kararı bekleniyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 60 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen için Kent Estetik Kurulu'nun kaç kat olacağı yönündeki kararını kısa sürede açıklanacak. Karar beklenirken, Zorlu’nun 60 kat olması yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü.

Elazığ’da 5 bin aile için konteyner kent kuruluyor!

Elazığ’daki depremin ardından Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar, Türk Kızılay, AFAD ve UMKE, kamu kurumları ve diğer yardım kuruluşlar tarafından ilk etapta 5 bin ailenin geçici barınması için konteyner kent kuruluyor.

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi'nden 1.500 yeni konut geliyor!

Eyüp Akpınar'da 1.000'e yakın konut inşa edeceklerini söyleyen S.S CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş "Bunun haricinde 2020 yılında 150-200 konutluk 2 ya da 3 proje daha açıklayacağız. Şimdilik çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Yatay mimariyi estetik anlayışıyla şekillendireceğiz!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yaptığı açıklamada, "Kent hayatının her alanına olumlu etki yapacak çalışmalar, medeniyet tasavvurumuzun estetik mimarisinden alacağımız referanslarla yatay mimari anlayışımızı şekillendireceğiz" dedi.

3. Kocaeli Kent Sempozyumunda kent sorunları tartışılacak!

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu, düzenlenecek 3. Kocaeli Kent Sempozyumu’na hazırlanıyor. 3. Kocaeli Kent Sempozyumunda kent sorunları tartışılacak.

Kentsel dönüşüme 'Akıllı Kent' ayarı!

Selçuklu Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Serin, kentsel dönüşüm projelerinde uygulanan ‘Akıllı Kent’ uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Serin, ''Akıllı Kent uygulamasının artırılmasıyla hem zamandan hem de ekonomik açıdan tasarruf sağlanacaktır'' diye konuştu.

Kinesis İnşaat kent otelcisi oldu!

Asmalımescit'te yer alan 2 tarihi binayı otele çevirecek olan Kinesis İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Orhan Bayrak, "Kent otelciliğine geçmek bizim için farklı bir deneyim" diyor.. 

Hamit Demir'e kent markası ödülü!

Gayrimenkul ve inşaat sektörüne 34 yıl önce kazandırdığı Demir İnşaat markasını, sektörde ezber bozan projelerle özdeşleştiren Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir’e kent markası ödülü...

Kent Estetik Kurulu Haberi

Kent Estetik Kurulu


Kurulun fes edilmesini eleştiren Van Mimarlar Odası Başkanı Ünsal Keser, kette bir estetikten bahsedilmeyeceğini kaydederek, "Mevcut stoka bakıldığında kent kimliğinden bahsedebilmek imkânsız bir durum. Her şeyden önce kentin bir kimliği yok" dedi. 

'Kentin kimliği ve estetiği yok!' 


 Van'da 2011 yılında yaşanan depremin ardından toparlanmaya başlayan kent, yeşil alanı ile parkı ve sosyal kültürel alanları ile komple bütünlüklü bir şekilde yeniden düzenlemek yeline betonlaşmanın ötesine geçemeyen bir kent gerçekliği ile karşı karşıyayız. AKP hükümetinin depremi fırsata çevirerek kenti TOKİ'nin insafına terk ederken, TOKİ ise esas olarak kar marjını yükselterek kenti adeta beton yığını haline getirmeyi hedefliyor.Kamu kurumlarından boşalan alanların yeşil alana dönüştürülmesi, böylelikle kentin soluk borularına kavuşturulması için yapılan girişimler, halktan ve kentte bulunan Sivil Toplum Örgütlerinden gelen ısrarlı taleplere rağmen bu...