29 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm acil plan

kentsel dönüşüm acil plan

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'a ilişkin eylem planı hazırlayacaklarını söyledi. Kurum, ''50 bin konutluk gönüllü dönüşümü içerecek acil eylem planını yapıyor olacağız'' dedi.

Ekonomist Mert Başaran'dan acil kentsel dönüşüm çağrısı: Çözüm istiyoruz!

Ekonomist Mert Başaran İstanbul'daki kentsel dönüşümün biran önce tamamlanması gerektiğine vurgu yaparak adayların bu konuda plan ve projelerini anlatmasını söyledi.

Mustafa Taş: Dulkadiroğlu'nda kentsel dönüşüm acil yapılmalı!

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Taş, Dulkadiroğlu ilçesinin en öncelikli projelerinden birinin Kentsel Dönüşüm olduğunun altını çizdi.

Sakarya için acil kentsel dönüşüm çağırısı! Yerel ve merkezi yönetimler bir araya gelerek hemen tedbir alınmalı!

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak, yerel ve merkezi yönetimlerin bir arada çalışarak kentsel dönüşüm gibi atılması gereken adımların atılması ve bir an evvel tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. 

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

KONUTDER'den acil kentsel dönüşüm çağrısı: Yastıkaltındaki 500 milyar dolarlık altın yapı tasarruf sistemine çekilmeli!

KONUTDER başkanı ve icra kurulu üyeleri deprem riski altında olan Türkiye’de kentsel dönüşümün hızlandırılması için çağrı yaptı. Dernek temsilcileri bu amaçla yastıkaltındaki 500 milyar dolar değerindeki altının yapı tasarruf sistemine çekilmesini önerdi. 

Kentsel dönüşüm kredisinde güncel gelişmeler! Tam 3 ayrı destek ödemesi yolda!

Devlet, kentsel dönüşüm projelerine destek sağlamak için üç ayrı planı hayata geçiriyor. Deprem felaketi sonrası etkilenen 11 il ve tüm Türkiye'nin alarm durumuna geçmesiyle birlikte, kentsel dönüşüm konusu daha da acil hale geldi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Büyük ve sorunlu illerde kentsel dönüşüm birinci ve en acil konu olarak yine gündemde. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

İnşaat mühendislerinden kentsel dönüşüm için çağrı!

İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Feyyaz Sungur, İzmir genelinde acil kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi. 

Kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Kentsel dönüşüm İzmir ve Türkiye'nin birçok şehrinde acil ihtiyaç. Peki kentsel dönüşüm çalışmaları neden hızlandırılamıyor?

Mehmet Güllüoğlu: Afet yönetiminde en önemli konu kentsel dönüşüm!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada afet yönetiminde en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğunu belirtti.

Depreme karşı kentsel dönüşüm şart!

Bugün 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 20. yıldönümü ve Türkiye'de 20 yılda büyük adımlar atıldı ancak halen dönüşmesi gereken 6.7 milyon konut var. Üstelik 1.5 milyonu acil çözüme kavuşturulmalı. Dönüşümü hızlandıracak ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ Eylül ayında açıklanacak...

Kentsel dönüşüm için 5 yıllık acil eylem planı hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kentsel dönüşümde 5 yıllık acil eylem planımızı hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacağız. Kentsel dönüşüm terörle mücadele kadar önemlidir. Biz istiyoruz ki hiçbir annemiz ağlamasın, hiçbir evladımız yetim ve öksüz kalmasın" dedi...

kentsel dönüşüm acil plan Haberi

kentsel dönüşüm acil plan

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da başlatılan kentsel kentsel dönüşüm projesiyle ilgili konuştu. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kurum, İstanbul'a ilişkin eylem planı hazırlayacaklarını söyledi. Kartal'da yıkılan binaların yerine yenilerinin yapıldığını söyleyen Bakan Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

'Kendiliğinden yıkılan bir bina, dönüşümü hızlı biçimde yaptık. Vatandaşların da ilk günden bu yana yanında olmak suretiyle yanlarında olmaya çalışıyoruz. Taşınma ve kira yardımı vermeye devam edeceğiz. Konutlarımızı gezdik. Bittiği zaman değer anlamında, metrekare anlamında oldukça kullanışlı daireler. Vatandaşımız o noktada da şanslılar. 

Biz Kartal'ta çalışmalarımızı yürütüyoruz. 18 Mayıs'ta süresi dolan genelde kapsamında belediyelerimize riskli alanların bildirilmesi talimatını vermişti. Süresi doldu. Yakın planda da İstanbul'a ilişkin eylem planımızı hazırlayacağız. 50 bin konutluk gönüllü dönüşümü içerecek acil eylem planını yapıyor olacağız.

Kentsel dönüşüm projelerinde,...