13 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm adımları

kentsel dönüşüm adımları

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, deprem ve kentsel dönüşümle ilgili olarak, "Deprem gerçeğine karşı, kentsel dönüşümü can ve mal kaybının çaresi olarak görüyorsak, bu çareyi ortaya koymakta hiçbir gecikme, mazeret ve tereddüt olmamalıdır" dedi. 

Dönüşüm tercihe bırakılmamalı, zorla yaptırılmalı!

İzmir’i derinden etkileyen deprem felaketi sonrasında riskli yapıların kentsel dönüşüm ile yenilenmesi yeniden gündeme geldi. 

Sakarya için acil kentsel dönüşüm çağırısı! Yerel ve merkezi yönetimler bir araya gelerek hemen tedbir alınmalı!

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak, yerel ve merkezi yönetimlerin bir arada çalışarak kentsel dönüşüm gibi atılması gereken adımların atılması ve bir an evvel tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. 

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

Kentsel dönüşüm: Yeni yasa teklifi ve bilinçli adımlar nelerdir

Kentsel dönüşüm, şehirlerin modern ve güvenli bir geleceğe adım atması için oldukça önemlidir. Yeni yapılan düzenlemelerle bu dönüşüm sürecinin hem daha verimli hem de daha adaletli ilerlemesi amaçlanıyor.

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023!

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023... Hemen bakın...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları...

Kentsel dönüşüm yasal adımlarla hızlandırılmalı!

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şeker, kentsel dönüşümün yasal adımlarla hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Kentsel dönüşüm yardımları neler?

Kentsel dönüşüm sürecine giren binanın malikleri ve kiracıları bazı maddi yardımlardan faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm yardımları neler?

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almayı düşünen vatandaşlar başvuru adımlarını araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm için ilk adımlar atılıyor!

Samsun'a İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçe genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarında kimsenin mağdur olmayacağını dile getirdi. 

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar başladı!

İstanbul Okmeydanı'nda vatandaşların uzun zamandır beklediği kentsel dönüşüm projesi sonunda başladı. Proje çerçevesinde gerekli önlemler alınarak yıkımlar başladı. 

Beykoz'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

KİPTAŞ’tan Beykoz Belediyesi’ne devredilen arazilerde devam ettirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili adımlar atılıyor. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

kentsel dönüşüm adımları Haberi

kentsel dönüşüm adımları

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, afet riski kapsamındaki riskli yapı stokunun dönüştürülmesi için bazı yasal ve yapısal sorunların giderilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kentsel dönüşüm ve depremle ilgili açıklamalar yapan İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "Deprem gerçeğine karşı, kentsel dönüşümü can ve mal kaybının çaresi olarak görüyorsak, bu çareyi ortaya koymakta hiçbir gecikme, mazeret ve tereddüt olmamalıdır. Yeni kentsel dönüşüm alanlarında, öncelikli olarak yeni yapı ruhsatları aşamasında yapılacak yapının veya dönüşümün önceden belirlenen risk haritası içerisinde olup olmadığına bakılarak, yapıların ruhsatlandırılması ve iskana açılması gerek" diye konuştu.  Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'de yaşanan deprem felaketinin tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü, depremin engellenemeyeceğini fakat önlem alınması noktasında yapılabilecek çok iş olduğuna dikkat çekti. 

Depremin bazı...