02 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm harçlardan muaf mı

kentsel dönüşüm harçlardan muaf mı

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinde belirtilen vergi ve harçlar kentsel dönüşümde ödenmiyor. Peki, kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Helmann radarına kentsel dönüşüm projelerini aldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Helmann, konut, ticari gayrimenkul ve arsa üretiminde yakalamış olduğu başarılardan sonra kentsel dönüşüm projelerini radarına aldı.

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşümde yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Aydın Düzgün'den Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm açıklaması!

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın, Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesine yönelik  yaşanan sıkıntılardan sonra  meclis üyeleri ve mahalle sakinleri  ile bir araya geldi.  Meclis üyeleri ve mahalle sakinleri ile birlikte yapmış olduğu toplantıda gerekli açıklamaları yaptı. 

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesine vatandaşlardan tepki!

Uzundere Mahallesi'nde kentsel dönüşümün tamamlanmamasına vatandaşlardan tepki geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşan vatandaşlar, projenin hüsrana uğradığını ifade etti. 

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi emsal karar!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçlarının ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçlarının iadesini isteyebiliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi için verilen emsal karar...

Kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade ediliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2021 işlemleri...

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları geri alınabiliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi 2021 aşamaları...

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

İzmir Bayraklı'da 3 kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

30 Ekim’de meydana gelen depremin ardından vatandaşlardan gelen talepler üzerine harekete geçen Bayraklı Belediyesi, 3 farklı yerde kentsel dönüşüm iletişim ofisi açtı. 

Kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi. Peki, kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası!

Yürürlüğe giren yeni yasa ile kentsel dönüşüm projeleri inşa eden ve kentsel dönüşümden ev alanlar için harç muafiyeti geldi. İşte kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası..

Kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi!

Kentsel dönüşüm uygulamalarını teşvik etmek için yeni yapıların ilk satışlarında harç muafiyeti sağlanacak...

kentsel dönüşüm harçlardan muaf mı Haberi

kentsel dönüşüm harçlardan muaf mı

Kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?

Kentsel dönüşümde evi riskli olarak tespit edilen hak sahiplerinin bu süreçte birçok devlet kapısında işi olup, buralarda verilen hizmetler için harç alınmıyor. 


Diğer ifade ile; Kentsel dönüşüm kanunu olan 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinde belirtilen vergi ve harçlar kentsel dönüşümde ödenmiyor. Peki, kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?


Yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden; kullandırılan krediler sebebiyle lehe alınacak paralar ise banka ve sigorta muameleleri vergisinden müstesna oluyor. 


6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinin (9) uncu ve (10) uncu fıkraları uyarınca,

15.12.2012 tarihli 28498 Sayılı Resmi Gazetede...