02 / 10 / 2024

Kentsel Dönüşüm Sektör Buluşmaları

Kentsel Dönüşüm Sektör Buluşmaları

Dönüşümün ikinci dalgasını oluşturan şahsi konutlarda, riskli binaların tespiti yapılıp şerhler tapuya işlenmeye başlandı

İstanbul için 'acil kentsel dönüşüm' çağrısı: Kaybedecek bir dakikamız yok!

Türkiye’nin birçok kentinde bugüne kadar binlerce konut ve okul inşa eden AKAR Taahhüt Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karakoç, İstanbul'da deprem riskine dikkat çekerek 'acil kentsel dönüşüm' çağrısında bulundu. 

Hızlanması beklenen kentsel dönüşümün, inşaat sektörüne 1,5 puan büyüme katkısı sağlaması bekleniyor!

Eko Haber yazarı Adil Gökçadır bugünkü yazısında bu yıl hızlanması beklenen kentsel dönüşüm faaliyetlerinin 2024'te inşaat sektörüne 1,5 puan büyüme katkısı sağlaması öngörüldüğünü belirterek, bu beklentinin kısmen gerçekleştiğini belirtti.

İzmir için 'acil kentsel dönüşüm' çağrısı! Konutların yüzde 70'i deprem yönetmeliğine uygun değil!

Uzmanlar, İzmir'de deprem riskinin kentin genelini tehdit ettiğine dikkat çekerek acil kentsel dönüşüm çağrısında bulundu.

Doğanlar Holding inşaat sektöründe yeni döneme giriyor! Yenibosna'da dev kentsel dönüşüm projesi için kolları sıvadı! 

Doğanlar Holding,  inşaat sektöründe de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Doğyap, İstanbul’un önemli lokasyonlarından Yenibosna’da bir kentsel dönüşüm projesine start veriyor. 

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Albayrak'tan kentsel dönüşüm çağrısı: Kentsel dönüşüm konusunda yetersizlik var!

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm konusunda yetersiz kaldığına dikkat çekti ve yetkilileri görevlerini yapmaya çağırdı. İşte o açıklama...

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 99 ayın zirvesini gördü! Kentsel dönüşüm sektörü hareketlendirdi!

İnşaat sektöründeki ücretli çalışan sayısı mayısta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1 artarak 1 milyon 823 bin 929'a yükseldi. İşte sektör temsilcilerinin konu ile ilgili değerlendirmeleri...

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

Bakan Özhaseki'den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı: Kapı sonuna kadar açık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelere kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, "Yeter ki kentsel dönüşüm yapın, kapı sonuna kadar açık." dedi.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Ekonomist Mert Başaran'dan acil kentsel dönüşüm çağrısı: Çözüm istiyoruz!

Ekonomist Mert Başaran İstanbul'daki kentsel dönüşümün biran önce tamamlanması gerektiğine vurgu yaparak adayların bu konuda plan ve projelerini anlatmasını söyledi.

Sakarya için acil kentsel dönüşüm çağırısı! Yerel ve merkezi yönetimler bir araya gelerek hemen tedbir alınmalı!

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak, yerel ve merkezi yönetimlerin bir arada çalışarak kentsel dönüşüm gibi atılması gereken adımların atılması ve bir an evvel tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. 

Ali İhsan Yavuz'dan tarihi kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yaptığı açıklamada Sakarya için bu saatten yapılacak en önemli işin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Kentsel Dönüşüm Sektör Buluşmaları Haberi

Kentsel Dönüşüm Sektör Buluşmaları

Önümüzdeki 20 yıllık sürede, sorunlu 6.5 milyon konuta bu tür uygulama yapılacak


Tüm Türkiye’de 5 Ekim’de başlayacak dönüşümün ikinci dalgası için hazırlıklar hızlandı. Bu kapsamda risk taşıyan konutlarla ilgili işlemler de hızlandı. İstanbul’da 3’üncüsü gerçekleştirilen ‘Kentsel Dönüşüm Sektör Buluşmaları’ toplantısında kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye genelinde 6.5 milyon konutun yıkılıp yerine yenilerinin yapılacağını kaydetti.


2B’den para gelmiyor 


Dönüşüm için kasada olan para miktarı konusunda da bilgi veren Bayraktar, döner sermayeden 400 milyon liraya yakın bir paranın kasalarına gireceğini, bunun 250 milyon lirasının yüzde 15 kesintiyle kendilerine ulaştığını söyledi.


Bayraktar, 2B’den dolayı dönüşüm bütçesine aktarılacağı dile getirilen paranın ise kasalarına girmeyeceğini, yeni kaynaklar oluşturulacağını kaydetti.


Alınıp satılamayacak 


Bakanlığın kasasında bulunan paranın 150 milyon lirası ise kentsel dönüşümde kira yardımlarına ve evi...