05 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm teşviği

Kentsel dönüşüm teşviği

İNŞAATÇILAR, kentsel dönüşüm teşviklerinin artırılmasını da talep etti. GYODER, INDER ve KONUTDER, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu hakkında bir rapor yolladı.

Yarısı Bizden Kampanyası tüm detaylarıyla açıklandı! Kentsel dönüşüm kredisi almak için hemen bakın!

Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili merak edilenler tek tek açıklandı. İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından Yarısı bizden kentsel dönüşüm kampanyası ile ilgili en detaylı bilgileri paylaştı. İşte o paylaşım...

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği 2024

Evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımları devam ediyor 2024 Ocak ayı ile artan kira destek ödemeleri merak ediliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği ne oldu?

İstanbul'da kentsel dönüşüm desteği Resmi Gazete’de yayımlandı! Hibe ve kredi desteği verilecek! 

İstanbul'da yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için sağlanacak olan destekler kapsamında hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 700 bin Türk Lirası'na kadar da kredi verilecek.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla konutlara bedelsiz el konulacak mı? İstanbul Planlama Ajansı tek tek açıkladı!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın “Kent Gündemine Bakış” serisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Yasa Değişikliği: Dönüşüm Kimin İçin?” raporuna, yeni düzenleme ile ilgili detaylara yer verildi. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası kimin için hazırlandı? İşte yasa ile ilgili detaylar...

Kentsel dönüşüm kira desteği 10 bin lira olacak mı? Evini dönüştürecekler şimdi bakın!

Son günlerde hızlanan kentsel dönüşüm çalışmaları, kira desteğini gündeme getirdi. Fahiş kiraların ardından verilen kira desteği düşük kaldı. İşte ayrıntılar...

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ''Asrın projesi'' olarak adlandırdığı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm krizi bitmiyor! İşte son durum!

İstanbul'da Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm kapsamında belediyenin yıkım ısrarı sürüyor. Konuya mahallelinin tepkisi de büyüyor. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kredi desteği 2 katına çıkarıldı, dönüşüm hız kazandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kendi binasını dönüştürmek isteyen vatandaşa desteği iki katına çıkarmasıyla kentsel dönüşüm farkındalığı hız kazandı.

Murat Kurum'dan İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklama!

Bütçe görüşmeleri sırasında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  İzmir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. 

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yetkilendirme işlemlerini tamamladı. 

Kentsel dönüşüm için yeni finansman çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'de hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni finansman yaratılması gerektiğini dile getirdi.

Kentsel dönüşüm teşviği Haberi

Kentsel dönüşüm teşviği

İNŞAATÇILAR, kentsel dönüşüm teşviklerinin artırılmasını da talep etti. Sektörün en önemli temsilcileri arasında yer alan GYODER, INDER ve KONUTDER, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu hakkında bir rapor yolladı.


Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinin hem alıcıya hem satıcıya çok fazla vergi yükü getirdiğine dikkat çeken sektör temsilcileri, Bakan Güllüce'ye şu görüşleri aktardı: ,


İMKAN VER PAYI AL 

"Öncelikle alıcı ve satıcı için ayn ayrı ve söz konusu gayrimenkulün emlak vergisi değerinden az olmamak üzere gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanan tapu hara, damga vergisi, noter ücreti gibi rakamsal olarak küçük ama bir araya gelince önemli yüklere ulaşan belediye harçları, gayrimenkul'projesi için çok önemli yük haline geliyor. Bir de bu işlem vergilerine söz konusu gayrimenkulün elden çıkarılmasından kaynaklanan değer artışı...