22 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm yeniden yapım esasları

kentsel dönüşüm yeniden yapım esasları

Yeni deneyimler ışığında kentsel dönüşümün uygulama esaslarını belirleyen yönetmeliklerde değişikliğe gidiliyor...

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

İstanbul Esenler'de 60 bin konut kentsel dönüşümle yeniden inşa edildi!

Esenler Belediye Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirterek bugüne dek 60 bin konutun yıkılarak yeniden yapıldığını söyledi.

Edirne'de su basan 21 ev kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilecek!

Edirne'de her yağmurda sular altında kalan evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 21  aileye konteyner evler tahsis edildi.

İzmir Aliağa’da kentsel dönüşüm devam edecek!

Aliağa Belediyesi’nin yerinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yeniden inşa edilen “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 60 konut sahiplerine teslim edildi. 

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

Kentsel dönüşüm, depolama hizmetlerine olan ilgiyi artırdı!

Son dönemlerde yeniden hızlanan kentsel dönüşüm projeleri depolama hizmetlerine olan ilgiyi de artırdı.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm projesinde büyük müjde!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "4 bin 500 konut inşamızı iki yıl içinde tamamlayıp mahzun kalan yüzlerin yeniden güldüğünü görmek istiyoruz" dedi.

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm ihalesine bir erteleme daha!

Kocaeli'de yılan hikayesine dönen Cedit kentsel dönüşüm ihalesi yeniden ertelendi. 6 Eylül'de yapılması planlanan ihale 14 Eylül'e ertelendi. 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un kangrene dönen kentsel dönüşüm noktası Kadıköy Fikirtepe için Şubat'ta yeniden başlattığı planlama sürecinde bir adım daha attı.

Kentsel dönüşüm 81 ilde yaygınlaştırılmalı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında ülke genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden gündem oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; kentsel dönüşümün 81 ile yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirerek, dönüşüm çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Kentsel dönüşümü yık yap yerine, kentlerimizi dönüştürerek sağlamalıyız!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depremi, kentsel dönüşümü de yeniden gündeme getirdi...

Gülsuyu ve Gülensu sakinlerinin kentsel dönüşüm isyanı!

İstanbul Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahalle sakinleri uzun yıllardır mahallerinin yeniden inşa edilmesini bekliyor. Mahalle halkı, uzun süredir  bölgede gerginlik yaratan kentsel dönüşüm ile ilgili taleplerini sıraladı.

kentsel dönüşüm yeniden yapım esasları Haberi

kentsel dönüşüm yeniden yapım esasları

Son yönetmelik değişikliğine göre yıkım, 2/3 çoğunluk kuralı, yeniden yapım esasları yeniden düzenlendi Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören "Bir yıllık uygulamanın sonucu kensel dönüşüm uygulama yönetmeliğinde yeni düzenlemeler yapıldı. Bunların arasında en dikkat çekeni, imar artışlarına olanak sağlayan parsel birleşmelerine ilişkin düzenlemelerdir. 


2/3'TE YENİ DÜZENLEME 

Yönetmelikte parsel birleşmelerine her parselde 2/3 çoğunlukla izin veriliyor. Ek olarak riskli yapıların olduğu parseller yandaki boş arsalarla birleştirilerek daha büyük projelerin yapılmasına fırsat çıktı" dedi. 

Daha fazla imar almanın yolu açıldı Profesör Öngören, "Riskli yapıların yeniden inşası için düzenlenecek yapı ruhsatları da diğer maliklerin haklarının menfi olarak etkilenmemesi şartıyla, bütün maliklerin değil, sadece riskli yapıların maliklerinin talepleri doğrultusunda düzenlenecek. Böylece parseldeki maliklerin birbirini engellemesinin önü kapanmış oldu" dedi. 


AZINLIĞA SEÇME HAKKI 

Kentsel Dönüşüm...