05 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde gayrimenkıl sertifikası

kentsel dönüşümde gayrimenkıl sertifikası

Yeni dönemde emekliler ve yoksullara konut için TOKİ'ye daha aktif rol verilecek, kentsel dönüşüm revize edilecek. Finansmanda da 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli devreye girecek.

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını ihlal eder! 

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalarda sular durulmuyor. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını nasıl ihlal edebilir? İşte ayrıntılar...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Kanun teklifi komisyondan geçti!  

Kentsel dönüşümde sınırlar yeniden belirleniyor. "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi" TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.

Kentsel dönüşümde 50+1 formülü bu hafta Meclis'te!

Hükümet kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Bu kapsamda, AK Parti'nin bu hafta Meclis'e sunacağı kanun teklifine göre, kentsel dönüşümde kat maliklerinin anlaşma oranı yeniden şekillenecek. İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde projelere 'sigorta zorunluluğu' önerisi! Dönüşüm nasıl yapılmalı? 

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüm ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? Nasıl hızlandırılmalı? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü çalıştayı 8 Şubat'ta!

Deprem Güçlendirme Derneği tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle yapılacak olan "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştayda, güçlendirmenin önemi konuşulacak.

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İslambey kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki İslambey Mahallesi’nde 7 sene önce “Evlerinizi 3 yıl sonra teslim edeceğiz” denilerek başlatılan kentsel dönüşümde henüz sona gelinemedi. Peki Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İşte merak edilen o ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde ekstra para isteyen müteahhite dava açılır mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde ekstra para isteyen müteahhite dava açılır mı?

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Abdül Batur: Kentsel dönüşümde kimseyi üzmeyiz!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Kentsel dönüşümde kimseyi üzmeyiz" diyen Batur, "Biz Narlıdere’de bu işi kimseyi üzmeden yaptık, burada da aynı şekilde yapacağız" dedi.

kentsel dönüşümde gayrimenkıl sertifikası Haberi

kentsel dönüşümde gayrimenkıl sertifikası

Her iki seçmenden birinin desteğini alarak tek başına iktidar olmayı başaran AK Parti, Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacak 'İkinci Atılım Dönemi' projelerine odaklandı. Emekliler ve dar gelirlilerin 250 TL taksitle konut sahibi olmalarını sağlayacak paketin yanı sıra, 'Kentsel Dönüşüm' projesi de revize edilerek geliştirilecek. TOKİ'nin daha aktif rol üstleneceği yeni dönemde, 'kentsel dönüşüm' üzerinden 'sosyal dönüşüm' de sağlanacak. 'Faizsiz bono' olarak adlandırılan 'SUKUK' sistemiyle 'hak devri' imkanı sağlayan, 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli getirilecek. Konut hesabı açarak yüzde 25 peşinat biriktirene, yüzde 15 devlet desteği verilmesini öngören sistem yaygınlaştırılacak. 


YENİ MODELLER HAYATA GEÇİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla üzerinde çalıştığı modeller, yol haritası olarak hayata geçirilecek. Kentsel dönüşüm alanlarındaki uygulamaların ülke genelinde önceliklendirilmesi için 'Kentsel Dönüşüm...