05 / 05 / 2024

kentsel dönüşümle değerlenen bölgeler

kentsel dönüşümle değerlenen bölgeler

Kentsel dönüşüm çalışmaları Türkiye genelinde hızla devam ederken İstanbul'da ağırlıklı olarak şehrin en değerli bölgelerinde yoğunlaşıyor. Kentsel dönüşümde evi dönüşüme giren vatandaş doğru ve güvenilir bir firma ile anlaşırsa eski evini 10 katı fazla değerde yeni bir mülke kavuşabiliyor.

İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? Tek tek hesaplandı!

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da 650 bin konutun dönüştürülmesini vadediyor. Peki İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? İşte maliyet hesaplaması...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Diyarbakır Bağlar'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Diyarbakır Bağlar'da "riskli" olarak ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan 54 dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Antalya Kepez'in çehresi kentsel dönüşümle değişti!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Antalya Kepez'de, kentsel dönüşüm projelerinin vatandaş eliyle yapıldığını söyledi.

Konya Ereğli'nin çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Konya'ya bağlı Ereğli Belediyesi  Hamidiye, Hıdırlı ve Dalmaz Mahalleleri'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalarla 338 adet yapı inşa edilecek.

Aliağa Belediyesi, Sarı Konutları kentsel dönüşümle yenileyecek!

İzmir Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kentte bulunan Sarı Konutları'nın kentsel dönüşümle yenileneceği dile getirdi. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması bekleniyor. 

Kocasinan'ın kadim sorunları kentsel dönüşümle çözülüyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mahallelerin kadim sorunlarını, kentsel dönüşümle çözdüklerini söyledi.

Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir!

Türkiye bundan sonra bu kaynaklarını mutlaka kentsel dönüşüm için kullanmalı. Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir...

Şanlıurfa Eyyübiye'nin çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesinde Yenice, Osmanlı, Eyyüpkent, Ruha, Hayati Harani Mahalleleri 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı' olarak ilan edildi.

Esenler’de deprem riski kentsel dönüşümle sıfırlanacak!

İstanbul Esenler'de son sürat süren kentsel dönüşümle ilçede deprem riskinin sıfırlanması hedefleniyor

Mersin Akdeniz'in çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Gültak'ın o açıklamaları...

Kentsel dönüşümle evini yenileyeceklere müjde!

Yurt genelinde yaşanan depremlerin ardından tedirginlik yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşümle evlerini yenilemek istiyor. Riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunarak yüzde 0.58 faizle konut kredisi kullandırıyor...

kentsel dönüşümle değerlenen bölgeler Haberi

kentsel dönüşümle değerlenen bölgeler

Kentsel dönüşümün asıl başlama nedeni 7 milyon riskli yapının yenilenmesiydi. İstanbul'da da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ağırlıklı olarak şehrin en değerli bölgelerinde yoğunlaşıyor. Kentsel dönüşüm hem o bölgedeki evlerin, hem de o bölgede yaşayan vatandaşların kaderini değiştiriyor. 


Evini kentsel dönüşümle yenileyecek bir vatandaş doğru ve güvenilir bir firma ile anlaşırsa eski evini 10 katı fazla değerde yeni bir mülke kavuşabiliyor.


Hürriyet Gazetesi muhabirlerinden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; hak sahiplerinin en yüksek pay aldığı bölgelerden biri Kadıköy'ün Fikirtepe bölgesi. Fikirtepe'de kentsel dönüşüm 5 yıl önce başladı. Uzun yıllardır imar planları ve işinin ehli olmayan firmalardan kaynaklanan sorunların yaşandığı Fikirtepe'de müteahhitlerin bir kısmı evlerini teslim ederken, bir kısmı iflas bayrağını çekince vatandaş da mağdur oldu. Güvenilir firmayla anlaşan vatandaş ise...