02 / 05 / 2024

kentsel dönüşümün amacı

kentsel dönüşümün amacı

Avrupa Hazır Beton Birliği ve Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Zeytinburnu’nda bir binanın kendiliğinden yıkılması üzerine yeniden uyarılarda bulundu.

Hüsnü Uğur: Kentsel dönüşümün temel hedefi korumaktır!

Zirve Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Hüsnü Uğur, "Kentsel alanların özelliklerinin bir veya birkaçını yitirdiği zaman şehirlerin fiziksel, sosyal, kültürel ve işlevsel korunması bağlamında kentsel dönüşüm yapılmalıdır" dedi.

Binası yıkılacak kişilere devlet nasıl yardımcı olur?

Adana Ekspres Gazetesi'nin yazarlarından Av. Ahmet ÇOLAK bugünkü yazısında binası yıkılacak olan kişilere devletin nasıl yardımcı olacağından bahsetti. İşte Avukat Ahmet Çolak'ın o yazısı...

Başka bir kentsel dönüşüm mümkün!

Kentsel dönüşümün rant ile bağlantısını yok saymak için, ya kör ya ahmak ya da aynı ranttan besleniyor olmak gerektiği aşikardır. Ancak kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme indirgeyip kestirip atmanın da bir vebali var.

Depremler kentsel dönüşümü öncelik haline getirdi!

1999'da yaşanan Marmara Depremi, 12 Kasım 1999'da yaşanan Düzce depremi, 19 Mayıs, 23 Ekim ve 9 Kasım 201 l'de sırasıyla yaşanan Simav, Van ve Erciş depremlerinde ortaya çıkan can ve mal kayıpları "kentsel dönüşümü" Türkiye'nin önceliği haline getirdi.

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Kentsel dönüşüm başvuruları e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması amacıyla Kentsel Dönüşüm Yasası yürürlüğe girdi. Konutunu yenilemek isteyenler kentsel dönüşüm başvurularının e-Devlet'ten nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlarca vatandaş sağlam konutunu kentsel dönüşümde kaybedebilir. Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla TBMM’ye gönderilen ve 2.5 saat gibi kısa bir sürede komisyondan geçen kanun teklifiyle, vatandaşa sağlam konut ve işyerini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Tuzla'da kentsel dönüşüm için 10 farklı proje seçeneği!

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada Tuzla'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında kar amacı gütmeden vatandaşlara yardımcı olduklarına değinerek, "Arkadaşlarımız bazı sitelere 10 tane proje çiziyor." dedi.

Bağcılar Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ne onay verildi!

Bağcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamalarındaki problemlerin çözülebilmesi, dönüşüm sürecinin iyileşmesi ve bütüncül şekilde yönetiminin yapılması amacıyla hazırladığı "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi"ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerginliği!

İstanbul'un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor. Bölgenin altyapı hizmetlerini kesmek amacıyla Tozkoparan Mahallesi'ne giden ekipler, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı.

Sur'daki kentsel dönüşüm konutları için araştırma önergesi verildi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlara yönelik sorunların tespit edilerek bu sorunlara çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Emlak Katılım’dan kentsel dönüşümde güven verici finansman çözümleri!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, kentsel dönüşüm ile riskli yapılarda ya da riskli alanlarda ikamet eden kat maliklerinin daha sağlam ve modern binalarda oturmalarını sağlamak amacıyla yeni finansman çözümleri geliştirdi. 

Depreme karşı daha güvenli şehirler için kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor!

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, ülkede deprem hasar görebilirlik riskinin azaltılmasında eski ve depreme dayanıksız yapı stokundan kurtulmak amacıyla kentsel dönüşümün önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sorunların araştırılması için önerge verildi!

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde mağdur olanların sorunlarının araştırılarak çözüm yolları geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Fikirtepeli kentsel dönüşüm mağdurları için müjdeli haber!

Fikirtepe kentsel dönüşüm uygulamalarında karşılaşılan sorunların tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge TBMM'ye sunuldu.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçimine dikkat!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan 6,6'lık yıkıcı deprem sonrasında binaları ağır veya orta derece hasar gören binlerce vatandaş evlerini yenilemek amacıyla kentsel dönüşüm için harekete geçti. İzmirli müteahhitler zor bir süreçten geçen vatandaşlara önemli uyarılar yaptı.

Ordu Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin mimarisi, dokusu ve görsel estetiğinin sistematik bir şekilde gerçekleşmesi amacıyla Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatıyor.  

kentsel dönüşümün amacı Haberi

kentsel dönüşümün amacı

İstanbul Zeytinburnu’nda 2015 yılında boşaltılan Kuran Sitesi 13 Ocak 2017 tarihinde kendiliğinden yıkıldı. Bu binanın yıkılması sonucu 2 vatandaşımız hayatını kaybederken 17 vatandaşımız da yaralandı. 


Yıkılan bina hakkında bilgiler veren ve değerlendirmelerde bulunan Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Öncelikle Zeytinburnu’nda binanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum.” dedi.


1993 yılında yapılan 7 katlı, 56 daire ve 3 dükkânlı binanın iskânının 1997’de alındığını söyleyen Yavuz Işık, binanın 1975 tarihli deprem yönetmeliği kapsamında olduğunu ama binanın bu yönetmelikteki kurallara göre de yapılmadığının anlaşıldığını ve binanın beton kalitesinin de çok düşük olduğunu ifade etti. Binayı 2013 senesinde inceleyen ve yapının riskli olduğu yönünde zamanında...