13 / 08 / 2024

kentsel dönüşümün başladığı şehirler

kentsel dönüşümün başladığı şehirler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Kentsel dönüşüm sadece eskiyen, kaçak, salaş ve afet riski taşıyan evleri yenilemek değil, aynı zamanda gelişen, değişen dünyanın gerektirdiği konfora sahip evleri de üretmektir" dedi...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışı başladı! 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışı yapacağını duyurdu. Buna göre 48 şehirde 1.140 arsayı ödeme kolaylıkları ile satışa sunan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, başvuruların başladığını açıkladı. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı hangi illerde arsa satışı yapacak ve şartlar neler?

Kentsel dönüşüm hızlandı, evden depoya nakliyat dönemi başladı!

Kentsel dönüşüm ‘Evden eve nakliyat' kavramını da değiştiriyor. Evi kentsel dönüşüme giren vatandaş, düşük maliyeti sebebiyle eşyaları için depo kiralamaya başladı. Depoların aylık kirası ise 4 bin TL'den başlıyor.

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

Hilal Hill Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 1. etap teslimleri başladı!

FKG İnşaat’ın, Bahaş Holding ve Stta İnşaat’la ortaklaşa Büyükçekmece’de inşa ettiği Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi 1. etabındaki konutlar teslim edilmeye başladı. 

Yarısı Bizden kampanyası başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası başvuru ekranı 2023! 

“Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm kampanyası için başvurular dün başladı. Peki Yarısı Bizden kampanyası başvurusu nasıl yapılır?

Kripto paralarda şok! Dönüş başladı mı?

Bitcoin’de kasım ayı ortasında görülen sert değer kaybı bütün kripto paralara yansıdı. Bu süreçte Bitcoin yüzde 50’den fazla düşerken, alt coin'lerde kayıplar daha çok oldu. 33 bin doların altından tepki alımlarıyla karşılaşan Bitcoin’de kritik seviye neresi? Kriptolarda dönüş başladı mı?

Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Diyarbakır Kayapınar' da kentsel dönüşüm başladı. Kentsel dönüşümün Kayapınar İlçesin'de Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu lokasyonunda 96 konutun bulunduğu alanda yapılması planlanıyor.

Diyarbakır Fiskaya’da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, riskli alan ilan edilen Fiskaya'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm başladı!

İzmir'e bağlı Narlıdere'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk etap başladı. Kentsel dönüşüm çalışmalarının iki sene sürmesi bekleniyor. 

Manisa Şehzadeler'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında resmi görüşmeler başladı. Yapılan görüşmelerde yüzde 80'e yakın memnuniyet olduğu dile getirildi. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için görüşmeler başladı. 

Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. Çalışmalar dahilinde Gürpınar Mahallesi Siteler Bölgesi’nde bulunan Doğa Apartmanı'nın yıkımı gerçekleşti.

kentsel dönüşümün başladığı şehirler Haberi

kentsel dönüşümün başladığı şehirler


Bayraktar, Trabzon Şoförler Odası'nın düzenlediği iftar yemeğinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geldiği konum itibariyle ve dünyadaki pozisyonu dikkate alındığında, şehirleri çok daha düzenli hale getirmek gerektiğini ifade etti.


Dünyada devletler kadar şehirlerin de yarıştığını belirten Bayraktar, şunları kaydetti:


"Biz de bakanlık olarak böyle bir konuma gelebilmek için heyecanlı, titiz ve üretken bir yapı oluşturduk. Bu doğrultuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kurulması ve çalışmalarıyla şehirlerde ve şehircilikte motivasyon arttı. Bu çapta bir dönüşüm bizim iktidarımıza nasip oldu. Yapmakta olduğumuz kentsel dönüşümün ana ekseni, riskli binaların dönüştürülmesidir. İnsanımızın canını korumaya yönelik bir projedir. İnsanımızın hayat hakkını, yaşama hakkını öne alan bir projedir. Kentsel dönüşüm sadece eskiyen, kaçak, salaş ve afet riski taşıyan evleri yenilemek değil, aynı zamanda gelişen, değişen dünyanın gerektirdiği konfora...