07 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümün önündeki zorluklar

Kentsel dönüşümün önündeki zorluklar

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye'nin genelinde kentsel dönüşümü yapmak mecburiyetindeyiz, çünkü depremin yanı sıra inşaat tekniği bakımından geçmişte güzel yapılaşma olmamış" dedi ve kentsel dönüşümün önündeki iki büyük engeli açıkladı.

Sirius Yapı'dan İzmir'e 90 konutluk kentsel dönüşüm projesi! Teslimler 36 sonra!

Menemen Kazımpaşa Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi için hak sahipleriyle bir araya gelen Sirius Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, vatandaşları proje hakkında bilgilendirdi. 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Büyükçekmece Atatürk Mahallesi’nde bulunan Çoker Sitesi’ndeki 4 blok yıkıldı...

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm müjdesi: Çay Mahallesi’ndeki 330 konutluk yeni proje onaylandı!

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Akdeniz için yeni bir kentsel dönüşüm müjdesini verdi. İşte Gültak'ın o açıklaması...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Nasıl bir kentsel dönüşüm İstanbul ve Türkiye’yi kurtarır? İşin düğümünü rezerv alan çözecek!

Uzun zamandır beklenen Kentsel Dönüşüm Yasası’yla ilgili tartışmalar sürerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Oksijen Gazetesi’ndeki sayfasında Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili akıllardaki tüm soruları cevapladı...

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

Bursa'da Karapınar’da kentsel dönüşüm alanının temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanındaki birinci etap temel atma töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, daha güzel bir Bursa yaratmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz! Şehrin geleceği garantiye alınıyor!

Kocasinan Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki 2. etabın temeli atıldı ve inşaat çalışmaları son gaz devam ediyor. 

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında, 65 adet konut hak sahiplerine teslim edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilen 1. etap projesinde tamamlanan 65 konut ve 2 iş yerinin teslim töreni yapıldı.

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşümün yüzde 40'ı tamamlandı!

Beykoz'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 10 ay önce inşası başlayan Tokatköy Mahallesi'ndeki projenin yüzde 40'ı tamamlandı.

Sarıyer Ayazağa'daki kentsel dönüşüm mağduriyetine çözüm: 63 bin metrekarelik alanda hak sahiplerine tapuları verilecek!

Sarıyer Ayazağa’da 14 senedir çözüm bekleyen kentsel dönüşümün önündeki engeli kaldıracak karar, İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 63 bin metrekare büyüklükteki alanda hak sahiplerine parsellerin satışı gerçekleştirilerek tapuları verilecek. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümün önündeki zorluklar Haberi

Kentsel dönüşümün önündeki zorluklar


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye'nin genelinde kentsel dönüşümü yapmak mecburiyetindeyiz, çünkü depremin yanı sıra inşaat tekniği bakımından geçmişte güzel yapılaşma olmamış" dedi.


Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'da bulunan Bakan Güllüce, kent merkezi ile 450 metre yükseklikteki Boztepe arasına kurulan teleferikle Boztepe'ye çıktı. Burada kentin ilgilileriyle bir restoranda öğle yemeğinde bir araya gelen Güllüce, yemeğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Türkiye genelinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının sorulması üzerine Bakan Güllüce, amaçlarının modern, yaşanılabilir ve huzurlu şehirler yapmak olduğunu söyledi.


Deprem veya deprem dışı nedenlerle kentsel dönüşümü teşvik ettiklerine dikkati çeken Güllüce, şöyle konuştu:


"Türkiye'nin genelinde kentsel dönüşümü yapmak mecburiyetindeyiz. Ülkemizin çok büyük bir alanı, yüzde 90'ı deprem kuşağı altında. Çünkü depremin yanı sıra inşaat tekniği bakımından geçmişte güzel yapılaşma olmamış. Çöküntü alanlarımız çok...