08 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümün yol haritası yeniden çizildi

Kentsel dönüşümün yol haritası yeniden çizildi

Sabah gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda dönüşümün yol haritası yeniden çizildi.

Kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutları 9 maddede tüm detaylarıyla!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun değişikliğini değerlendirerek, kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutlarını anlattı...

Kentsel dönüşüm yasası tekelleşmeye mi yol açacak?

Uskumruköy Arıköy Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yeni kentsel dönüşüm kanununun tartışıldığı panelde konuşan Av. Kemal Aytaç yeni yasanın tekelleşmeye yol açacağını söyledi. Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar ise “Anayasa Mahkemesi bir şeyler yapmayacaksa da, yurttaşlar olarak biz karşı çıkacağız” dedi.

İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı! Yeni dönüşüm için 4 kritik adım!

Türkiye'de olası depremlere karşın kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı. İşte yeni dönüşüm için 4 kritik adım...

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

6,7 milyon bağımsız bölüm kentsel dönüşümü bekliyor! 6 komisyon bir araya geldi! Kentsel dönüşümde ne kadar yol alındı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası’ düzenledi. Şura kapsamında kamu, özel sektör ve akademisyenlerden oluşturulan 6 ayrı komisyonda Türkiye'nin deprem gerçeği ele alındı.

İstanbul'da kentsel dönüşümün yol haritası hazır: 179 bin konut dönüşüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili konuştu ve son dakika rakamları paylaştı. İşte ayrıntılar...

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

17 Ağustos'un 24'üncü yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in yüzde 57’sinden fazlasını nasıl yenilediklerini, 50 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesindeki son durumu proje alanlarında açıklayacak. 

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm kurultayı düzenlendi!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde "Deprem ile Kentsel Dönüşüm' başlıklı bir kurultay düzenlendi. Kurultayda depreme yönelik yapılacak çalışmalar için yol haritası belirlendi. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm harekatı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 39 ilçeden kentsel dönüşüm strateji belgesini hazırlamasını istedi. 9 ilçe kentsel dönüşüm için yol hazırlarken 5 ilçe için onay verildi.

Bayraklı'da kentsel dönüşüm için yol haritası belirlenecek! 

İzmir Bayraklı Belediyesi kentsel dönüşüm için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) üyeleriyle bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümde izlenecek adımlar hakkında görüşleri değerlendirdi. 

Kentsel dönüşümde anlaşma şartına uyulmazsa dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kentsel dönüşümde bir yerimiz vardı. 10 gün içinde teslim olacak ama net 21 metrekare olması gereken dükkan 15 metrekare yapılmış. Alıp öyle mi hukuki süreci başlatayım? Nasıl bir yol izlemem lazım?' sorusunu yanıtladı.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile sektör büyüyecek, istihdam artacak!

8 maddeden meydana gelen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ yapı sektörü ile yapı malzemeleri sektörünün yeni yol haritasını da çizdi.

Sinop'ta kentsel dönüşüm ile yol sorunu çözülecek!

Sinop Belediye başkanı Barış Ayhan, Aslan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi ile çevre yoluna alternatif bir güzergah belirlendiğini açıkladı.

Kentsel dönüşümün yol haritası yeniden çizildi Haberi

Kentsel dönüşümün yol haritası yeniden çizildi

Sabah gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda dönüşümün yol haritası yeniden çizildi.  Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık yatay yapılara geçme zamanı” dedi. Ekonomiye 400 milyar dolarlık katkı sağlayacak kentsel dönüşüme ilk kazmanın vurulduğu 2012'den bu yana yaşanan süreçte yeni bir aşamaya geçiliyor. SABAH gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı' hem bu yeni aşamanın hem de dönüşümün parametrelerinin tartışıldığı beyin fırtınasına döndü. Bin 200 kişinin katıldığı kurultayın açılış konuşmasını siyasi risk aldığını belirterek kentsel dönüşümü başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan, konuşmasında yatay mimari ve akıllı kentlere dikkat çekti.


KÜLTÜR KORUNACAK

Kurultayın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, özellikle terör saldırılarıyla yıkılan Sur, Cizre, Silopi ve İdil'i yeniden yapılandıracaklarını söyledi....