03 / 05 / 2024

kentsel sorunlar

kentsel sorunlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kötü yönetilen kentleşmenin risklerine gereken önemin verilmesi gerektiğini söyledi. Topbaş, "Kentlerin Geleceği: Kentsel Sorunlara Bütüncül Yaklaşım" adlı toplantısında konuştu.

Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş cevapladı! Nasıl bir kentsel dönüşüm uygulaması sorunları çözer?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından kentsel dönüşüm ile ilgili bir paylaşım yaptı ve "Nasıl bir kentsel dönüşüm uygulaması sorunları çözer?" sorusunu yöneltti. İşte vatandaşların yanıtları...

Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu'nun kentsel dönüşüm ve tapu sorununu mahalle mahalle ele alacağız!

Yerel seçim sonrası ilk ziyaretini Beyoğlu Belediyesi Başkanı İnan Güney’e yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm ve tapu sorunları olduğunu ve bunları mahalle mahalle ele alacaklarını söyledi.

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlık! Nasıl yapılmalı, hangi sorunlar çözülmeli?

Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlığı açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında şok detay: Tebligat kanunundaki değişiklik sorun çıkarabilir!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili konuştu ve sorun çıkabilecek noktalara değindi. Peki yeni yasa dönüşüm sorunlarını çözecek mi?

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Müteahhitlerden son dakika çağrısı: Sorunlarımız çözülsün konut üretmeye başlayalım!

Müteahhitler, son iki senedir yaşanan sorunlar sebebiyle konut üretemediklerini, İstanbul başta olmak üzere deprem riskine karşı büyük önem taşıyan kentsel dönüşümün hızlanması için hükümetten çözüm beklediklerini belirttiler..

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Kentsel dönüşüm ve kira sorunlarına ilişkin kanun teklifi Meclis'te! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kentsel dönüşüm süreçlerinde milyonlarca vatandaşı ilgilendirden kira ve barınma sorununun çözülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına kanun teklifi sundu. İşte o teklifin tüm detayları...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümü nasıl çözüldü?

Kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra birçok firma eliyle yenilenme çalışmalarının başladığı fakat yaşanan sorunlar sebebiyle adeta bir kördüğüm haline gelen Fikirtepe Projesi'nde dönüşüm düğümü nasıl çözüldü? İşte detaylar...

Yüreğir'deki Kentsel Dönüşüm Meclis gündemine taşındı!

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Yüreğir’deki kentsel dönüşüm projesinde yaşanan sorunları Meclis'te gündeme getirdi.

İzmir Gültepe'de kentsel dönüşüm ada ada yapılacak!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe esnafıyla bir araya geldi ve esnafın taleplerini ve yaşadıkları sorunları dinledi. Abdül Batur, bölgedeki kentsel dönüşümle ilgili konuştu.

kentsel sorunlar Haberi

kentsel sorunlar

Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı'nın organize ettiği "Kentlerin Geleceği: Kentsel Sorunlara Bütüncül Yaklaşım" adlı toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hızlı kentleşme konusunda dünya çapında bir farkındalığın oluştuğunu, fakat bunun bir gündem maddesi olarak hak ettiği ilgiyi görmediğini belirtti. 


Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı da olan Topbaş, "Kötü yönetilen kentleşmenin risklerine gereken önem verilmemektedir" diye konuştu. 


Kentleşmenin dönüştürücü siyasi potansiyeline vurgu yapan Topbaş, emsali görülmemiş küresel sıkıntılarla karşı karşıya olan dünyada değişen göç yönlerinin ve tüketim alışkanlıklarının yeni belirsizlikler ürettiğini kaydetti. 


Bu sorunların bölgesel düzeyde ele alınması gerektiğini savunan Topbaş, şunları söyledi: 


"Kentlerde büyük sorunlar var, araştırmalar bu durumu belgelemekte. Örneğin yatırımlar kentsel büyümeye ayak uydurmamış. Kentin gelişiminden çıkarılan dersler dikkate alınmamış. Bütün bunlar temel alt yapı...