29 / 04 / 2024

kıbrıs inşaaat sektörü

kıbrıs inşaaat sektörü

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, ülkedeki inşaat sektörünün dışa açılım yapması gerektiğini vurgulayarak "Savaşa maruz kalan ülkelerin yeniden imar edilme süreçlerinde fırsatlar doğacak diye düşünüyorum" dedi.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konut sektörü çıkmaza girdi. Yabancıların mülk edindiğine dar gelen idialar tartışma yarattı. 

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımları 2 yılda yüzde 200’ün üstünde arttı!

Kuzey Kıbrıs, Türk yatırımcıların da radarına girerken, gayrimenkul yatırımları da 2 yılda yüzde 200’ün üstünde artış gösterdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! İnşaat sektöründe gerilim arttı! 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün büyük bir zam geldi. Son günlerde peş peşe gelen zamlar inşaat sektöründe gerilimi artırdı. Demir fiyatları resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektöründe bayram var! İşte 16 Kasım 2022 güncel demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına son zamanlarda art arda indirim haberleri geldi. Gelen indirimler inşaat sektöründe bayram havası yaratırken vatandaşlar güncel demir fiyatlarını merak ediyor. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 16 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Kıbrıs uluslararası yatırımcıların radarına girdi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki emlak değerlerinin, konum avantajı ve konut stokundaki arz limiti sebebiyle her geçen gün arttığını söyleyen Kibristanevalcom Kurucusu Eyüp Derdiyok, Kıbrıs'ın uluslararası yatırımcıların radarına girdiğini dile getirdi.

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

İnşaat sektöründe Aralık 2021 nasıl geçti?

Aralık 2021'de inşaat sektörü, 2020 yılı ekonomik normalleşme adımları sonrası en kötü performansını sergiledi.

Kuzey Kıbrıs'ta arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul sektöründeki net görev ve tanımlamalarıyla sektörü daha verimli ve organize bir hale getiren Oğuz Taşpınar, Kuzey Kıbrıs'ta arsa yatırımı ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

kıbrıs inşaaat sektörü Haberi

kıbrıs inşaaat sektörü

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, ülkedeki inşaat sektörünün dışa açılım yapması gerektiğini vurgulayarak "Savaşa maruz kalan ülkelerin yeniden imar edilme süreçlerinde fırsatlar doğacak diye düşünüyorum" dedi. Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Atun dün Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. 


Ortadoğu'da kapalı kalan ülkelerde ambargoların kalkması... 

Kabulde bazı açıklamalarda bulunan Atun, Ortadoğu'da kapalı kalmış ülkelerde ambargoların kalkmasıyla nomik dış açılım sözü olduğunu söyleyerek, "Bu nokta üzerinden bir strateji geliştirilebilir diye düşünüyorum" ifadesine yer verdi. Atun, "Savaşa maruz kalan ülkelerin yeniden imar edilme süreçlerinde fırsatlar doğacak diye düşünüyorum. Diğer ihraç mamullerinde olduğu gibi, sanayide olduğu gibi inşaat sektörünün dış açılım yapması gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu. Bakanlık olarak teşvik edilecek programlar üzerinde çalışabileceklerini dile...