04 / 05 / 2024

kıbrıs projeleri ne durumda

kıbrıs projeleri ne durumda

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs'taki doğal zenginliklerden elde edilecek kazançların tüm Kıbrıslılara ait olacağını bildirdi.Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili müzakere sürecini baltalayan yeni bir gerginlik yarattığı ileri sürüldü.

KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp su taşınması projesinde son aşamaya gelindi!

Kıbrıs’tan da sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından alınan bilgiye göre, KKTC’ye Türkiye’den deniz altından askılı boru sistemiyle yılda 75 milyon metreküp su taşınması projesinde son aşamaya gelindi.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

Fenercioğlu'ndan Kıbrıs'a 3 bin konutluk yeni proje!

Yurtiçi ve yurtdışında projeleri için düğmeye basan Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, Ağustos ayının 2. yarısında Kıbrıs’ta 3 bin dairelik projelerine başlayacaklarını ve bölgede yatırımlarını sürdüreceklerini söyledi.

Caesar Resort 80 ay vade fırsatıyla satışta! Kıbrıs'ta 8 bin 700 konutluk yeni proje!

Afik Group tarafından hayata geçirilen ve Kıbrıs'ın en iddialı projesi olan Caesar  Resort 80 ay vade fırsatıyla satışta. Peki Caesar  Resort projesinde hangi konut tipleri var? Caesar  Resort konut fiyatları ne kadar? İşte Caesar  Resort projesi ile ilgili ayrıntılar...

Akfen GYO, Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değerini açıkladı!

Akfen GYO Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değerleme raporu yayınlandı ve otelin değerini açıkladı. Peki Akfen GYO Tuzla Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değeri ne kadar? Akfen GYO Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değeri...

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

Kuzey Kıbrıs Acil Durum Hastanesi inşaatında son durum ne? 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, inşaat çalışmaları devam eden Acil Durum Hastanesi'nin inşaat alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne acil durum hastanesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada Türkiye tarafından KKTC'de inşa ettirilen acil durum hastanesinin ülkesinin sadece bugünün değil gelecekteki ihtiyaçlarını da karşılayacak bir donanım ve yeterlilikte olacağını söyledi.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Döveç Group'tan Kuzey Kıbrıs'ta yatırıma davet!

Kuzey Kıbrıs'da tatil köyü tadında konut projeleri hayata geçiren Döveç Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Döveç, Kuzey Kıbrıs'ta konut yatırımı yapmanın avantajlarını anlattı...

kıbrıs projeleri ne durumda Haberi

kıbrıs projeleri ne durumda

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs'taki doğal zenginliklerden elde edilecek kazançların tüm Kıbrıslılara ait olacağını bildirdi.


Dışişleri Bakanlığı, Atina hükümetinin Kıbrıs konusundaki tezleriyle ilgili açıklama yazılı yayımladı. Açıklamada Türkiye’nin, Kıbrıs’ın güneyinde Türk araştırma gemisi Barbaros'un inceleme yapması yönünde yayımladığı açıklamasının yasa dışı olduğu iddia edilerek, Ankara’nın bu hareketiyle Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili müzakere sürecini baltalayan yeni bir gerginlik yarattığı ileri sürüldü.


Kıbrıs’ın, "BM ve AB üyesi bir devlet olduğu" ve "uluslararası hukuka göre hakimiyet ve egemenlik hakları bulunduğu" belirtilen açıklamada, bu hakların Deniz Hukuku’nda öngörülen deniz bölgeleri ve özellikle de münhasır ekonomik bölge ve kıta sahanlığını da kapsadığı kaydedildi.


Kıbrıs’ta doğal zenginliklerin değerlendirilmesiyle elde edilecek kazançların tüm Kıbrıslılara ait olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


“ Kıbrıs Cumhuriyeti ve bizzat Başkan Sayın Nikos Anastasiadis,Kıbrıs Cumhuriyeti’nin...