06 / 05 / 2024

kiptaş riskli konut başvuruları

kiptaş riskli konut başvuruları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden KİPTAŞ, Çatalca, Silivri, Tuzla, Zeytinburnu, 5. Levent ve Başakşehir'de yer alan 83 ile 166 metrekare arasında değişen büyüklüklerdeki evleri satışa çıkaracak.

Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaştan hiç para almadan yapılabilir mi? İşte hesaplaması...

Ülke genelinde 2023 verilerine göre 6,8 milyon riskli konut bulunuyor. Bu konutların kentsel dönüşümü için ise vatandaştan belli miktarda ücret talep ediliyor. Peki Kentsel dönüşümler vatandaştan hiç para almadan yapılabilir mi? İşte hesaplaması...

İstanbul'da rezerv alanlara en fazla 5 katlı 'Bizim Mahalleler' yapılacak! Kentsel dönüşümde yeni detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli konut sayısı ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm nasıl ilerleyecek? İşte Bakanın açıkladığı o yeni detaylar...

Bakan Özhaseki: İstanbul'da 600 bin konut çok riskli!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada İstanbul'da 6 milyon civarında konut, 1,5 milyon civarında da iş yeri bulunduğunu dile getirerek, yaklaşık olarak 600 bin konutun riskli olduğunu belirtti.

Ülke genelindeki 5 milyon riskli konut güçlendirmeyle kurtulabilir!

Uzmanlar, Türkiye genelinde sayıları 6-7 milyona ulaşan riskli konutların çok büyük kısmının düşük maliyetlerle güçlendirilerek kurtarılabileceğine, vatandaşların bu konuda bir an önce harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut olduğunu hatırlatarak, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını duyurdu.

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

Depreme karşı güçlendirme yapmak pahalı mı? Hane başına kaç liraya çıkıyor?

Ülke çapında 6-7 milyon riskli konut bulunduğu, bunun 600 bin adedinin İstanbul’da yer aldığı belirtilirken, uzmanlar bina güçlendirmesiyle  binaların yüzde 70-80 oranında ayakta kaldığını vurguluyor. Peki bina güçlendirmesinin maliyeti yüksek mi?

Türkiye'deki 5 milyon konut için güçlendirme çağrısı! Riskli binaların 600 bini İstanbul'da!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, ülke genelindeki riskli konut stoğuna değinerek açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en büyük sanayi kenti olan ve nüfus açısından da önemli bir yer teşkil eden Kocaeli’de ‘riskli konut’ uyarısı yapıldı!

İstanbul'daki 1.5 milyon konut riskli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen hafta TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda depremde riskli olan binalara ilişkin açıklamalarda bulundu. "İstanbul'umuzda da riskli 1,5 milyon konut var" diyen Kurum, bunların 300 bininin acil olarak dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

İzmir'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin kentteki riskli konut alanlarını, etaplar halinde güvenli hale getirmeyi sürdürdüklerini dile getirdi.

Türkiye'deki binaların yüzde 65.22'si 2000'den önce yapıldı!

TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, akademisyenlerin deprem tavsiyelerini dinledi. Akademisyenler, riskli konut dönüşümü, deprem riski ve kentsel dönüşüm gibi konuları değerlendirdi.

7 milyon yapı dönüşmeli!

Lokomotif sektörler, 2021 beklentilerini açıkladı. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, sektörde riskli konut stokunun öncelikli sorun olduğunu belirtti ve kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini anlattı...

kiptaş riskli konut başvuruları Haberi

kiptaş riskli konut başvuruları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden KİPTAŞ, İstanbul'da riskli yapı raporlu konutlarda oturanlar için 272 konutu, 185 bin TL'den başlayan fiyatlarla 17 Şubat tarihinden itibaren satışa sunacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) yaptığı açıklamaya göre, "Önceliğimiz Deprem" denilerek hayata geçirilen "Deprem Seferberlik Planı" kapsamındaki kampanya kapsamında KİPTAŞ, Çatalca, Silivri, Tuzla, Zeytinburnu, 5. Levent ve Başakşehir'de yer alan 83 ile 166 metrekare arasında değişen büyüklüklerde toplam 272 daireyi satışa çıkaracak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu dairelerin çoğunluğu hemen teslim avantajına sahipken, kalan projelerin de bu sene  içinde teslim edilmesi planlanıyor.

Kampanyayla ilgili konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, ocak ayı itibarıyla daireleri portföyden çektiklerini dile getirerek "Bu dairelerde, İstanbul'da riskli yapı raporu olan yapı sahiplerine öncelik vereceğiz. Bunu sosyal bir proje olarak İBB'nin Deprem Seferlik Planı'na...