30 / 04 / 2024

kira artış dilekçe örneği

kira artış dilekçe örneği

Kira bedelini uyarlama dava dilekçesi ile kira bedeli resmi olarak yıllık enflasyon oranları ve yıllık kira artış oranı dikkate alınarak yasal bir şekilde arttırılabiliyor. İşte kira artış dilekçesi...

Kiracılara müjde! Kira artış oranı yavaşlayacak!

Ev fiyatlarında yaşanan düşüşün kira fiyatlarındaki düşüşü de etkilediğini ifade eden Akçam, “Öngörümüz kira artış oranı gittikçe yavaşlayacaktır” dedi.

İstanbul'da kira artış rekoru kıran 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı! İşte en ucuz ve en pahalı kiralar...

İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre Megakent'te kira artış rekoru kıran 6 ilçe Üsküdar, Kağıthane, Beykoz, Başakşehir, Küçükçekmece ve Eyüpsultan olarak belirlendi. O 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı. İşte o kira bedelleri...

Yurttaştan Meclis'e kira artışı yapan ev sahibi için enteresan talep!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM) Dilekçe Komisyonuna yurttaşlar tarafından yüzlerce ilginç başvuru gerçekleşti. Bu başvurular arasında en ilginci ise fahiş kira artışı yapan ev sahibi için oldu.

Temmuz ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama!

Temmuz ayı kira zammına yönelik sorgulamalar artışa geçti. TEFE-TÜFE kira artış oranı konusunda tüm gözler TÜİK’e çevrildi. İşte temmuz ayı kira zammı hesaplama ekranı...

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira krizi sona eriyor! Kira artışına ilişkin yeni düzenleme Meclis'e geliyor! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında kriz haline gelen fahiş kira artışları ile ilgili çalışmalar başlıyor. Meclis'te kira artışları ve Kovid-19 izinleri gündeme getirilecek. 

Rakamlar açıklandı! Kira artış oranı yüzde 807 oldu! O ilçelere resmen hücum ediliyor!

Mega kent olan İstanbul'da kira sorunu gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. İBB, sığınmacıların bulunduğu 15 ilçedeki kira artışlarını rakamlar ile duyurdu. İşte rakamlar!

Kira artışına yeni sınır mı geldi? Kira artış oranı değişti mi? Kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?

Kira artış sınırı bilindiği üzere yüzde 25’e sabitlenmişti. Temmuz 2023’de sonlanacak olan kira artış oranının uzatılıp uzatılmayacağı gündem konusu oldu. İşte detaylar!

Organize Sanayi Bölgeleri senelik ortalama kira artış oranı yüzde 111’e fırladı!

Adana, yıllık kira artış oranları açısından yüzde 189'luk bir artışla ilk sırada yer alırken, İzmir yüzde 176'lık artış oranıyla ikinci sırayı aldı. Manisa ise yüzde 175'lik bir artış oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Milyonlarca ev sahibini ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira artışıyla ilgili yargıdan emsal karar çıktı! 

Antalya'da, yasal üst sınır olan yüzde 25 kira artışını kabul etmeyen konut sahibinin yaklaşık bir yıl önceki kontrat ile eş zamanlı imzalanan tahliye taahhütnamesine dayanarak yolladığı tebligat, kiracının eline geçmediği gerekçesiyle "usulsüz" kabul edildi. İşte detaylar...

Kasım ayı kira artış oranı 2022 belli oldu mu?

Kasım ayı kira artış oranı merak edilip araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere kira zammına sabit oran getirildi. 1 Temmuz 2023’e kadar geçerli olacak bu sözleşme ile kira oranları sabit tutuldu. İşte Kasım ayı kira artış oranı detayları!

Geçmişe yönelik kira artışı talep edilebilir mi?

Kira artışı bir sonraki seneye kadar sabit bir oranda tutulacak. Peki Geçmişe yönelik kira artışı talep edilebilir mi? İşte detaylar!

Kira artışlarına yüzde 25 sınır sektörü sarstı! Kontratlar 2 Temmuz'a ötelenirken, fiyatlar şimdiden katlandı!

Konut kiralarında 1 Temmuz 2023’e kadar uygulanacak olan yüzde 25’lik kira artış sınırına takılmak istemeyen pek çok konut sahibi yeni kontratlarını 2 Temmuz tarihinde öteliyor. Hava parasının da gündeme geldiği bu günlerde, kiralık ev fiyatları yüzde 1 arttı. 

İş yeri kira artışları hazır ofislere talebi arttırdı!

Konut kira artışına yüzde 25 sınır getiren düzenleme TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe girdi. MTC Holding bünyesinde hizmet veren LOGOS Ofis Genel Müdürü Özge Cömert kira artışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

kira artış dilekçe örneği Haberi

kira artış dilekçe örneği

Kira bedelini uyarlama dava dilekçesi!

Kira bedelinin değişen yeni koşullara uyarlanması için mahkemeye bir dilekçe ile müracaatta bulunulabiliyor. Böylece kira bedeli resmi olarak yıllık enflasyon oranları ve yıllık kira artış oranı dikkate alınarak yasal bir şekilde arttırılabiliyor. Kira atışı dilekçe örneği aşağıda bulunuyor.


Kira artış dilekçesi..


………………………… MAHKEMESİ’NE



DAVACI       : …………………………


VEKİLİ         : …………………………


DAVALI        : …………………………


KONU : Kira bedelinin değişen yeni koşullara uyarlanması talebimizden ibarettir.


AÇIKLAMALAR


1 – Davalı taraf, müvekkilin davaya konu taşınmazında …./…./20…. tarihinden bu yana kiracı olarak ikamet etmektedir. Mahkemeye sunduğumuz kira sözleşmesinde de görüleceği üzere yıllık kira artış oranı % ………. olarak belirlenmiş ve uygulanagelmiştir.


2- Mevcut kira bedeli aylık ………. TL’dir. Ancak aradan geçen yıllar, enflasyon artışı ve değişen ekonomik koşullar neticesinde...