22 / 07 / 2024

kira artış sınırı 2022

kira artış sınırı 2022

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 oranındaki sınırlama milyonlarca insanı ilgilendiriyor. Peki kira artış sınırlaması nasıl belirlenir? Kiracı, artış sınırına göre kirayı yatırmazsa ne olur?

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Yüzde 25 kira artış sınırı kimlere uygulanacak? 

Kira artışlarına getirilen sınırlama milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmalar patlama noktasına gelmişken, kira artış sınırlamasına ilişkin kafa karışıklıkları da artıyor. İşte uygulamayla ilgili ayrıntılar...

Milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiriyor! Bunları gözden kaçırmayın: Resmen başladı! 

Konut kiralarındaki fahiş yükselişler, hükümetin konuyla ilgili adım atmasını sağladı. Peki konut kiralarına artış sınırı yürürlüğe alındı mı? Konut kiralarına artış sınırı nasıl uygulanacak? İşte ayrıntılar...

Kira artışlarına yüzde 25 sınır sektörü sarstı! Kontratlar 2 Temmuz'a ötelenirken, fiyatlar şimdiden katlandı!

Konut kiralarında 1 Temmuz 2023’e kadar uygulanacak olan yüzde 25’lik kira artış sınırına takılmak istemeyen pek çok konut sahibi yeni kontratlarını 2 Temmuz tarihinde öteliyor. Hava parasının da gündeme geldiği bu günlerde, kiralık ev fiyatları yüzde 1 arttı. 

Yüzde 25'lik kira artışı sınırı Anayasa'ya aykırı mı? Ev sahipleri dikkat!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde kira artışlarına getirilen sınırı kaleme aldı ve Anayasa'ya aykırı olup olmadığını değerlendirdi...

Konut kiralarına artış sınırı resmen devrede! Kira zammı yüzde 25'i aşmayacak!

11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira sözleşmelerinde zam oranı yüzde 25'i aşamayacak. İşte düzenlemenin tüm detayları...

Kiralarda yüzde 25 sınırı kalktı, ev sahiplerinin kiracı kriterleri arttı! GBT bile isteyen var!

Kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır, 1 Temmuz itibarıyla sona ererken, ev sahiplerinin kiracı kriterleri de arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada GBT (Genel Bilgi Toplama) isteyenler bile olduğunu söyledi.

Kiralarda zam sınırı kalktı, piyasa karıştı! Yüzde 65 artış kira sorununa çözüm olacak mı? 

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldı ve kira artışında tavan oran yüzde 65 oldu. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan sektör temsilcileri söz konusu bu yeni oranın da çözüm getirmeyeceğini savunuyor.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalktı, konut piyasası karıştı!

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kira bedellerinde uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile beraber konut piyasası da karıştı.

ATEM Başkanı Akçam: Zam sınırının kalkması ile kiralar yüzde 20 arttı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 1 Temmuz itibarıyla kira fiyatlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile kira fiyatlarında fahiş artışlar meydana geldiğini açıkladı.

Yüzde 25 kira zam sınırı kaldırıldı, geride izleri kaldı! Kaç ev sahibi bu uygulamaya uydu? 

Kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe neden olan yüzde 25 kira sınırlaması her ne kadar kaldırılmış olsa da sosyal medyanın gündeminden bir türlü düşmüyor. Uygulamayla ilgili tartışmalar çığ gibi büyümeye devam ediyor. 

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika kira zammı açıklaması! Artık sınırlamaya gerek kalmayacak! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz itibarıyla sona eren yüzde 25'lik kira zam sınırıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Tunç, kira artışla ilgili ''Sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecek'' dedi. 

Barınma krizine karşı uzman isimden 3 tavsiye! Kira yardımı, vergi teşvikleri ve konut arzını artırıcı politikalar!

Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, kira artış sınırının kaldırılmasının ardından sosyal ve ekonomik dengeyi  sağlamak için devletin çeşitli önlemler alması gerektiğini belirtti.

Kiralarda 25 sınırının kaldırılması fahiş artışlara neden olmayacak!

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptığı açıklamada kiralarda yüzde 25 artış sınırının kaldırılmasının fahiş artışa neden olması beklenmediğini belirterek, "Kiralarda büyük köpük etkisini kaybetti." dedi.

İnsanlar kira ödemek ya da evlerini kiraya vermek zorunda: Yüzde 25 zam sınırının kalkması emlak sektörünü etkilemez!

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasının emlak sektörünü etkilemeyeceğine dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. Peki neler olacak? İşte ayrıntılar...

Kiralardaki zam sınırının kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

Kira artışlarında son 2 senedir uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün resmen sona erdi. Peki kiralardaki artışın kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

Kira zammında yüzde 25 sınırı sona erdi! Ev sahipleri ENAG üzerinden zam istiyor!

Kira artışlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün itibarıyla resmen sona erdi. Söz konusu bu sınırın kalkması ve kira vergisine artış planı kiracıların yükünü ağırlaştıracak. 

Kiralarda zam sınırının kalkması raylı sistem güzergahlarına taşınmaları artıracak!

İzmir, Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının 1 Temmuz tarihinde sona ermesiyle birlikte raylı sistem güzergahlarına taşınmaların artacağını söyledi. 

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

kira artış sınırı 2022 Haberi

kira artış sınırı 2022

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde, kira artışlarına getirilen sınırla ilgili bir sorunu kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, yüzde 25’lik kira zammından önceki döneme ait bir soru yöneltti. Okuyucu, kiracının yeni döneme girildiğinde sözleşmeye göre zam uygulamadan bankaya kirayı yatırması halinde, ev sahibi kirayı çekerse bu kirayı kabul ettiği anlamına gelip gelmediğini sordu. 

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 oranındaki sınırlama milyonlarca insanı ilgilendiriyor. Yüzde 25'lik artış sınırı gelmesiyle beraber ev sahiplerinin ve kiracıların bazı konularda kafaları karıştı. 

Peki kira artış sınırlaması nasıl belirlenir? Kiracı, artış sınırına göre kirayı yatırmazsa ne olur? İşte ayrıntılar ve Tamer Heper'in konuya ilişkin o açıklamaları...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta, "Gelen sorulardan şu kira konusunun ne kadar değişik...