25 / 07 / 2024

Kira artış sınırlaması

Kira artış sınırlaması

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kiraların belirlenmesine ilişkin yeni kararı kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Kira artış sınırlaması tahliye sebebi olabilir mi?

Konut kiralarındaki fahiş artışı engellemek adına yeni bir düzenleme yapıldı. Yeni kira düzenlemesi kapsamında kira artışlarına yüzde 25'lik bir sınırlama getirildi. Peki, bu sınırlama kiracıların tahliyesine sebep olabilir mi? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kiralara yüzde 25 zam sınırının yarattığı sorunlar hemen çözülmeyecek! Şu an bile ev sahibi de kiracı da memnun değil!

Kiralara yüzde 25 zam sınırlaması uygulaması, 1 Temmuz 2024 itibarıyla kaldırıldı. Peki sorunlar hemen çözülecek mi? Yalova Baro Başkanı Avukat Elif Turnacı Çavuş, konuyu değerlendirdi. İşte o açıklama...

Kira artış oranı yüzde 65'e çıktı, ev sahipleri sağlam kiracı arayışına girdi!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Kira artış oranının yüzde 65 şeklinde açıklanmasından sonra mülk sahipleri sağlam kiracı arayışına girdi. Ancak yasaları hiçe sayan bazı ev sahipleri taahhütname dayatmasında bulunurken bazıları da çiftlere çocuk sahibi olup olmayacaklarını dahi soruyor.

Ev sahipleri yeni kiracılar için sayfalar dolusu kira kontratı hazırlıyor! Neden mi? İşte örnekleri...

Yüzde 25 kira artış sınırı milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Yeni düzene geçilmesi ile derin nefes alan ev sahipleri,  evlerini kiraya vermekten korkar hale geldi. Neden mi? İşte örnekleri...

3 yılda ev fiyatları 7 katına çıkarken kiralar sadece yüzde 56 arttı! Ne güzel memleket...

Kiralarda yüzde 25 kira artış sınırı 1 Temmuz itibariyle  sona erdi. Ev sahiplerini mağdur eden uygulama, kalksa da geride izleri kaldı. Analist Kadir Koçak, ev fiyatlarındaki artışla kiralardaki artışı karşılaştırarak 'Ne güzel memleket'' yorumunu yaptı.

Emlakçılardan kiracılara uyarı: Zor günler sizi bekliyor! TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi?

Yüzde 25’lik artış sınırlamasına son verilirken, kira zamları TÜFE yıllık ortalaması olan yüzde 65,07’lik dikkate alınarak belirlenecek. Peki TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi? 

Yüzde 25 kira zam sınırı kaldırıldı, geride izleri kaldı! Kaç ev sahibi bu uygulamaya uydu? 

Kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe neden olan yüzde 25 kira sınırlaması her ne kadar kaldırılmış olsa da sosyal medyanın gündeminden bir türlü düşmüyor. Uygulamayla ilgili tartışmalar çığ gibi büyümeye devam ediyor. 

Yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

Kira artışlarında 1 Temmuz itibarıyla yeni düzene geçildi. Bu tarihe kadar kiralar yüzde 25 kira artış sınırı uygulanırken bundan sonra TÜFE'ye göre hesaplanacak. Peki yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika kira zammı açıklaması! Artık sınırlamaya gerek kalmayacak! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz itibarıyla sona eren yüzde 25'lik kira zam sınırıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Tunç, kira artışla ilgili ''Sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecek'' dedi. 

Yüzde 25 kira sınırlaması bitti, fırsatçılar harekete geçti!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yüzde 25 kira sınırlaması bittikten sonra, emlak kiralamak ve satmak isteyen fırsatçıların hemen harekete geçtiğini söyledi. 

'Kiralara yüzde 25 sınırlaması geri gelsin' diyenler var! Ev sahibi ve kiracıları neler bekliyor?

1 Temmuz itibarıyla kiralarda yüzde 25 zam sınırlaması sona erdi. Uygulama sebebiyle birçok sorun ortaya çıkmıştı. Gazeteci Emin Pazarcı, uygulamaya ilişkin "Aynı bölgede bire 4-5 kat kiraların olduğu karmakarışık bir tablo bıraktı" açıklamasında bulundu. İşte o paylaşım...

Barınma krizine karşı uzman isimden 3 tavsiye! Kira yardımı, vergi teşvikleri ve konut arzını artırıcı politikalar!

Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, kira artış sınırının kaldırılmasının ardından sosyal ve ekonomik dengeyi  sağlamak için devletin çeşitli önlemler alması gerektiğini belirtti.

Yüzde 25 kira sınırlaması kağıt üzerinde kaldı, gerçekte olan yüzde 125!

1 Temmuz itibariyle sonlanan yüzde 25 kira sınırlama düzenlemesinin kağıt üzerinde kaldığı gerçekte olan artışın yüzde 125 olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Kiralarda 25 sınırının kaldırılması fahiş artışlara neden olmayacak!

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptığı açıklamada kiralarda yüzde 25 artış sınırının kaldırılmasının fahiş artışa neden olması beklenmediğini belirterek, "Kiralarda büyük köpük etkisini kaybetti." dedi.

Kira artış sınırlaması Haberi

Kira artış sınırlaması

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kiraların belirlenmesine ilişkin yeni kararı kaleme aldı. Heper, milyonlarca kiracının ve ev sahibinin yoğun olarak kiraların belirlenmesi ile ilgili kararı sorduğunu belirtti. 

Tamer Heper, ev kiralarına ilişkin kararla ilgili tüm soruların cevabının 11 Haziran Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlandığına dikkat çekti. 

İşte milyonlarca ev sahibi ve kiracının merak ettiği yeni kiralarla ilgili o karar...

Resmi Gazete'de yeni kira düzenlemesine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Geçici madde 1- Konut kiraları bakımından bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ila 1 Temmuz 2023 (bu tarih dahil) tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla geçerlidir."

Buna göre, bir önceki kira senesinin tüketici fiyat ebndeksindeki 12...