05 / 07 / 2024

kira banka sınırı 2017

kira banka sınırı 2017

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracının ödemesi gereken kira bedelini banka aracılığı ile ödemesi gerekiyor. İşte 3 soruda kirayı bankaya yatırma zorunluluğu...

İnsanlar kira ödemek ya da evlerini kiraya vermek zorunda: Yüzde 25 zam sınırının kalkması emlak sektörünü etkilemez!

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasının emlak sektörünü etkilemeyeceğine dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. Peki neler olacak? İşte ayrıntılar...

Kiralardaki zam sınırının kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

Kira artışlarında son 2 senedir uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün resmen sona erdi. Peki kiralardaki artışın kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

Kira zammında yüzde 25 sınırı sona erdi! Ev sahipleri ENAG üzerinden zam istiyor!

Kira artışlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün itibarıyla resmen sona erdi. Söz konusu bu sınırın kalkması ve kira vergisine artış planı kiracıların yükünü ağırlaştıracak. 

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

CHP'li Fethi Açıkel: Kiralarda yüzde 25 sınırının kaldırılması dengelenme değil dalgalanma yaratacak!

CHP Milletvekili Fethi Açıkel son günlerde sık sık gündeme gelen kira artışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yüzde 25 kira artış sınırının kaldırılmasının beklendiğinin aksine kiralarda bir dengelenme değil yeni bir dalgalanma yaratacağını söyledi.

Kira artış sınırının kaldırılmasıyla kiralar dengelenecek! Asıl sorun konut sahipliği oranın düşüklüğü!

Gayrimenkul gündeminin önemli gündem başlıklarından biri olan, kiraya yüzde 25 zam sınırının kalkmasını değerlendiren İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, uygulamanın rakamları dengeleyeceğini söyledi. 

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın: Kira artış sınırı devam etmeli!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artış sınırının devam etmesi gerektiğini söyledi.

Yüzde 25 zam sınırının bitmesine sayılı günler kaldı: Yeni dönemde ev sahipleri ve kiracıların hakları neler? 

1 Temmuz sonrasında  Kira artışında üst sınır son 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış oranına göre belirlenecek. İşte detaylar...

Kira artışları resmen enflasyonu ikiye katladı! Yüzde 25 sınırı varken kira artışı yüzde 300’e yaklaştı!

Haziran 2022’den itibaren yüzde 25’lik üst sınırın uygulandığı kira artışları, bu dönemde yüzde 300’e yaklaşarak, aynı dönemdeki genel enflasyonun ikiye katlanmasına neden oldu.  İşte detaylar...

Kiracıların son 12 gün korkusu! Yüzde 25 zam sınırı sona eriyor!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren kira bedellerine getirilmiş olan yüzde 25 sınırı 13 gün sonra sona eriyor. Mülk sahipleri çoğunlukla yüzde 25 sınırını uygulamasa da kağıt üstündeki yasağın kalkmasıyla fahiş kira artışlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Ev sahipleri şimdiden kira zamlarını yapmaya başladı: Yüzde 25 sınırı kalkınca ne olacak?

Kira zam sınırı kalkarsa en çok yeni ev kiralayanların etkileneceğine dikkat çeken emlakçılar, kalkmama ihtimaline karşı konut sahiplerinin daireleri boş tuttuklarını belirtti. İşte ayrıntılar..

Kiralarda temmuzda zam sınırı kaldırılmaz ama yükselir! Yüzde 50 ihtimali…

Ev sahibi ve kiracıların gözü kulağı Temmuz ayında sona ermesi beklenen kira zammı açıklamasında. Henüz resmi bir açıklama gelmezken Avukat Yankı Büyüksezer, son enflasyon rakamlarına göre zam sınırının kalacağını ama oranın yükselebileceğini söyledi.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa vergi de yoksulluk da artacak!

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, konut kira artışlarında yüzde 25 sınırını kaldırmaya hazırlanan hükümetin vergi artırmanın yolunu aradığını belirtti ve kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa yoksulluğun artacağını söyledi. İşte detaylar...

kira banka sınırı 2017 Haberi

kira banka sınırı 2017

Gelir Vergisi Kanunu'na göre gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir, vergiye tabi tutuluyor. Vergi mal sahiplerinin beyanı doğrultusunda ödeniyor. 


Kira geliri elde ettiğini beyan etmeyen veya eksik beyan eden kimseler banka hesaplarına yapılan para havalelerinden tespit edilebiliyor.


Bu nedenle kira bedellerinin banka aracılığı ile ödenmesi zorunlu oluyor. Ancak ev kiralamalarında banka havalesi için belli bir sınır oluyor.  


29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor.


1- Konut kirası bankaya yatırma sınırı nedir? 

Konutlarda, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin kiralarını bankaya yatırması zorunlu tutuluyor. 1 Temmuz itibariyle, haftalık, günlük veya benzeri şekilde kısa süreli konut kiralamalarında...