17 / 05 / 2024

kira bedellerinin bankaya yatırılması

kira bedellerinin bankaya yatırılması

Kira bedeli bankaya yatmak zorunda mı? Kira bedeli bankaya yatırılmazsa bunun bir cezası oluyor mu? İşte kira bedellerinin bankaya yatırılması ile ilgili kararlar bu haberde...

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.

Kiralarda yüzde 25 belirsizliği sürüyor! Fahiş kira bedelleri bu şekilde önlenebilir! 

Kirada 1 Temmuz’dan sonra yüzde 25 zam sınırının sürüp sürmeyeceği merak konusu. ATEM Başkanı Hakan Akçam, konuyu değerlendirdi ve fahiş kira bedellerinin önlenmesi için yapılabilecekleri sıraladı. 

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Vatandaşların yeni yıl dileği 'kiraların düşmesi' oldu!

Pek çok vatandaşın yeni yıldaki dileklerinin arasında kira bedellerinin düşmesi de yer aldı. Fahiş oranlarda artan kira bedelleri, milyonları zor duruma düşürüyor...

İstanbullular, TCMB Başkanı Erkan'ın yüksek kira açıklamasına ne dedi? Ucuz ev var mı, yok mu?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki evlerin kira bedellerinin yüksekliği sebebiyle ev tutamadığını ve annesinin yanına yerleştiklerini açıkladı. Peki İstanbullular, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın kira isyanına ne dedi? İşte o açıklamalar...

Şehir hastanelerinin kira bedeli 2024’te yüzde 108 artacak! Bir günlük kira bedeli 229 milyon TL!

Şehir hastanelerinin kira bedellerinin 2024 yılında yüzde 108 artacağı açıklandı. Ayrıca, 17 şehir hastanesine 25 senede aktarılacak parayla her biri 600 yataklı 875 adet devlet hastanesinin yapılabileceği belirtildi.

Kirada oturup kendi evini kiraya verenler dikkat! Tek tek açıklandı: Dava açılabilir! 

Fahiş kira bedellerinin ardından, ev sahipleri ve kiracılar arasında başlayan tahliye tartışmaları da sürüyor. Peki ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmanın şartları nedir? İşte ayrıntılar...

O ilimizde 4500 TL’den başlayan kira bedelleriyle işinizin sahibi olabilirsiniz! 31 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

29 adet ticari alanının kiraya verileceğini ve kira bedellerinin 4500 TL’den başlayacağını duyuran Antalya Ulaşım Hizmetleri Petrol San. Tic. A.Ş. Genel Müdürlüğü, söz konusu ihaleyi 31 Ocak 2023’te gerçekleştirecek. İşte detaylar…

Kiracılar dikkat! Kira gelirlerinden hangi giderler indirilir? İşte yanıtı...

Ardahan Haber'in köşe yazarı Sabri Arpaç, bugünkü yazısında, konut kira bedellerinin istisnayı aşan kısmının vergilendirilmesine ilişkin detayları kaleme aldı.

Konut kira bedelleri neye göre belirlenir?

Gözlemgazetesi köşe yazarlarından Rebia Rezzan Özduran bugünkü yazısında ev kira bedellerinin belirlenmesine yönelik hukuki süreci kaleme aldı. 

Dışişleri Bakanlığı temsilcilik gayrimenkulleri için ne kadar kira ödüyor?

Dışişleri Bakanlığı’nın yurt dışı temsilcileri için ödediği kira bedellerinin toplamı 5 senede yaklaşık 3 kat yükseldi. Dışişleri Bakanlığı’nın yurt dışındaki temsilcilikler için kullandığı gayrimenkullere ödediği kira bedeli 2020'nin sonu itibariyle 305 milyon Türk Lirası'na yükseldi. 

CHP'den kira ödemelerine yönelik öneri!

 CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, koronavirüsle mücadele kapsamında esnaf ve sanatkar işletmelerinin 1 Mayıs-30 Haziran 2021 tarihleri arasında doğan kira bedellerinin Cumhurbaşkanlığı tasarrufundaki yedek ödenekten karşılanması yönünde talepte bulundu. 

kira bedellerinin bankaya yatırılması Haberi

kira bedellerinin bankaya yatırılması

Kira bedellerinin bankaya yatırılması!

Vergi Usul Kanunu'nun mükerrer 257'nci maddesinin birinci fıkrasının 2 numaralı bendiyle Maliye Bakanlığı'na, mükelleflere muameleleri ile ilgili tahsilat ve ödemelerini banka, benzeri finans kurumları veya posta idarelerince düzenlenen belgelerle tevsik etmeleri zorunluluğunu getirme ve bu zorunluluğun kapsamını ve uygulamaya ilişkin usul ve esaslarını belirleme yetkisi verilmiştir.


Bu yetkisini 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğte de kullanan Maliye Bakanlığı kira bedellerini ödenmesine ilişkin olarak düzenlemeler yapmıştır.


Söz konusu Genel Tebliğler ile birinci ve ikinci sınıf tüccarlara, kazancı basit usulde tespit edilenlere, defter tutmak zorunda olan çiftçilere, serbest meslek erbabı ile vergiden muaf esnafa, kendi aralarında yapacakları ticari işlemlerle nihai tüketicilerden (Türkiye'de mukim olmayan yabancılar hariç) mal veya hizmet bedeli olarak yapacakları 8.000 Türk Lirası'nı aşan tahsilat ve ödemelerini...