19 / 05 / 2024

kira bedellerinin en çok arttığı il

kira bedellerinin en çok arttığı il

Maliye Bakanlığının kira beyannameleri istatistiklerine göre, Bayburt'ta kira artışı, enflasyonu 8’e katlayarak yüzde 4 bin 228’lik artış gösterirdi..

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.

Kira getirisi en yüksek 10 şehir! Listedeki sürprizler şaşırttı!

Yeni bir konut almak isteyen yatırımcılar kira getirisi yüksek olan şehirleri merak ederken en yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir arasında İstanbul yer almadı. İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir...

Kiralarda yüzde 25 belirsizliği sürüyor! Fahiş kira bedelleri bu şekilde önlenebilir! 

Kirada 1 Temmuz’dan sonra yüzde 25 zam sınırının sürüp sürmeyeceği merak konusu. ATEM Başkanı Hakan Akçam, konuyu değerlendirdi ve fahiş kira bedellerinin önlenmesi için yapılabilecekleri sıraladı. 

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

Kiracı ve gayrimenkul sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Her yeni güne kiracı ev sahibi tartışması ile başlarken yeni haber Gaziantep'ten geldi. Kira anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bir kişi ölürken iki kişi gözaltına alındı. İşte detaylar...

Vatandaşların yeni yıl dileği 'kiraların düşmesi' oldu!

Pek çok vatandaşın yeni yıldaki dileklerinin arasında kira bedellerinin düşmesi de yer aldı. Fahiş oranlarda artan kira bedelleri, milyonları zor duruma düşürüyor...

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

İstanbullular, TCMB Başkanı Erkan'ın yüksek kira açıklamasına ne dedi? Ucuz ev var mı, yok mu?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki evlerin kira bedellerinin yüksekliği sebebiyle ev tutamadığını ve annesinin yanına yerleştiklerini açıkladı. Peki İstanbullular, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın kira isyanına ne dedi? İşte o açıklamalar...

Kira krizine çözüm önerisi: Şişen fiyatları indirmek vergilendirmeyle olur!

Türkiye'de son iki senede kira fiyatları uçtu. Şişen kira fiyatlarının dengeye oturması için öneride bulunan Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Av. Mehmet Bülent Deniz, yüksek vergiye dikkati çekti. 

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

İşçilerin büyükşehirlerden en büyük göç nedeni konut ve kira!

Kredi faizlerinin düşük, paranın bol olduğu dönemde talep de fazla olunca konut fiyatlarının arttığını söyleyen Hürriyet gazetesi Köşe Yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında işçilerin en büyük göç nedeninin konut ve kira fiyatları olduğunu söyledi.

Şehir hastanelerinin kira bedeli 2024’te yüzde 108 artacak! Bir günlük kira bedeli 229 milyon TL!

Şehir hastanelerinin kira bedellerinin 2024 yılında yüzde 108 artacağı açıklandı. Ayrıca, 17 şehir hastanesine 25 senede aktarılacak parayla her biri 600 yataklı 875 adet devlet hastanesinin yapılabileceği belirtildi.

kira bedellerinin en çok arttığı il Haberi

kira bedellerinin en çok arttığı il

Bayburt, Maliye Bakanlığının kira beyannameleri istatistiklerine göre, Türkiye’de konut kiralarının en çok arttığı il oldu.


Maliye Bakanlığının kira beyannameleri istatistiklerine göre kira geliri elde etmek için İstanbul’a değil Anadolu’ya yatırım yapanlar kazandı. 


Hesaba göre Anadolu’da Bayburt’ta kira artışı, enflasyonu 8’e katlayarak yüzde 4 bin 228’lik artış gösterirken Türkiye’de kiralarının en çok arttığı il olarak kayıtlara geçti.


Bayburt’ta yaşayan ve kirada birkaç dairesinin olduğunu ifade eden ev sahibi Ahmet Demiröz, Bayburt’ta kiraların artış sebebinin üniversitenin yeni ve gelişmiş olmasının yanı sıra kentte yeni ve modern yapıların son yıllarda çoğalmasının etkili olduğunu söyledi.


Demiröz, "Bayburt kent merkezinin nüfusu son yıllarda iyiden iyiye artmaya başladı. Son istatistiklere de bakıldığında Bayburt dışarıdan artık göç alan bir şehir oldu. Bunun yanında modern binalarında Bayburt’ta çoğalması doğal olarak son...