26 / 07 / 2024

kira bedellerinin en çok arttığı il

kira bedellerinin en çok arttığı il

Maliye Bakanlığının kira beyannameleri istatistiklerine göre, Bayburt'ta kira artışı, enflasyonu 8’e katlayarak yüzde 4 bin 228’lik artış gösterirdi..

Kadıköy'de kiralar 49 bin TL'ye ulaştı! Ev kiralarında fahiş artışlar sürecek mi? 

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırı 1 Temmz'da kaldırılırken; yeni dönemde, kira bedellerinin ne olacağı merak konusu oldu. EVA Gayrimenkul Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

CHP'li Gamze Taşcıer'den emekli aylığı tepkisi: En düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer'den milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen zamlı emekli aylığına tepki geldi. Gamze Taşçıer açıklamasında, emekli aylıklarının en düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak olduğunu söyledi.

ATEM Başkanı Akçam: YÖK kararı kira bedellerini etkileyecek! Öğrenciler için kiralar yüksek tutuluyordu...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kaldırıldığını duyurdu. Bu karar ile şehirlerdeki öğrenci sayısının azalması ise kira bedellerinin düşmesi bekleniyor. 

Ev sahibi bir evi 17 kişiye kiraladı, kişi başına para aldı!

Kira bedellerinin fahiş rakamlara ulaşması sonrası, bazı evler kiracısız kaldı. Ev sahipleri ise boş duran evlerini biran önce kiraya verebilmek için farklı yöntemlere başvurmaya başladı. Bunlardan biri de, Konya'da yaşandı. Bir ev sahibi evini tam 17 kişiye kiraya verdi. İşte ayrıntılar..

Yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

Kira artışlarında 1 Temmuz itibarıyla yeni düzene geçildi. Bu tarihe kadar kiralar yüzde 25 kira artış sınırı uygulanırken bundan sonra TÜFE'ye göre hesaplanacak. Peki yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

Kira bedellerinin serbest piyasaya dönmesiyle konut sahibi olma eğilimi artacak!

Zeray Yönetim Kurulu Üyesi Şüheda Turoğlu son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kiralar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kira bedellerinin serbest piyasaya dönmesiyle konut sahibi olma eğiliminin artacağını söyledi.

Kiralardaki enflasyon zammı dar gelirli ailelerin belini bükecek!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırı sona erirken kiracılara 12 aylık enflasyon oranında zam yapılabilecek. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarını az bulan ev sahipleri ise ENAG’ın oranını kiracılara dayatırken, yüksek kira bedellerinin de dar gelirlilerin belini bükeceği belirtiliyor. 

Ev sahipliği oranı düşüyor, kiralık konutta alarm zilleri çalıyor! 

Açıklanan rakamlara göre son dönemlerde konut sahipliği oranı yüzde 61’den yüzde 55’lere kadar inerken, kiralık ihtiyacı ise yüzde 27’ye çıktı. Kiralık konuta olan ihtiyacın artması, kira bedellerinin artışlarında da en önemli etken olarak ‘alarm zilleri’ çaldırıyor...

'Barınma en büyük sorun' diyen Özgür Özel: Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım!

Yaptığı açıklamada 'Barınma en büyük sorun' diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, depremzedeler için bu ay son defa kira yardımı yapıldığını dile getirerek, "Büyük bir belirsizlik ve haksızlık var. Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım" diye konuştu.

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan uyarı: Kira bedelleri artacak!

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, konut piyasasındaki durgunluk ve vergilendirme konusundaki iddialar hakkında değerlendirmeler yaparak kira bedellerinin artacağını söyledi. İşte Ekonomist Atilla Yeşilada'nın o açıklamaları...

Yunanistan'a yerleşen Caner Özyurtlu'dan kira çıkışı! En büyük sorunum barınma endişesiymiş...

Türkiye'yi terk edip Yunanistan'a yerleşen ünlü oyuncu ve yönetmen Caner Özyurtlu, barınma endişesinin hayatını etkilediğini açıkladı.

2+1 en ucuz dairelerin kirası 9-10 bin TL! O ilde kira bedelleri resmen patladı!

Fahiş kira bedelleri sebebiyle kiraya çıkmak da geçinebilmek de zorlaşmış durumda. Bir ilde en ucuz 2+1'lerin 9-10 bin TL kirası olduğu gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Gaziantepli ev sahiplerinin kiracı planı! Evlerini bu bu şekilde kiraya veriyor!

Gaziantep kira getirisi en yüksek yedinci il olarak açıklanırken, kira fiyatlarındaki artış giderek devam ediyor. Gaziantepli ev sahipleri ise evlerini kiralarken, özellikle bu kriteri arıyor. İşte ayrıntılar...

kira bedellerinin en çok arttığı il Haberi

kira bedellerinin en çok arttığı il

Bayburt, Maliye Bakanlığının kira beyannameleri istatistiklerine göre, Türkiye’de konut kiralarının en çok arttığı il oldu.


Maliye Bakanlığının kira beyannameleri istatistiklerine göre kira geliri elde etmek için İstanbul’a değil Anadolu’ya yatırım yapanlar kazandı. 


Hesaba göre Anadolu’da Bayburt’ta kira artışı, enflasyonu 8’e katlayarak yüzde 4 bin 228’lik artış gösterirken Türkiye’de kiralarının en çok arttığı il olarak kayıtlara geçti.


Bayburt’ta yaşayan ve kirada birkaç dairesinin olduğunu ifade eden ev sahibi Ahmet Demiröz, Bayburt’ta kiraların artış sebebinin üniversitenin yeni ve gelişmiş olmasının yanı sıra kentte yeni ve modern yapıların son yıllarda çoğalmasının etkili olduğunu söyledi.


Demiröz, "Bayburt kent merkezinin nüfusu son yıllarda iyiden iyiye artmaya başladı. Son istatistiklere de bakıldığında Bayburt dışarıdan artık göç alan bir şehir oldu. Bunun yanında modern binalarında Bayburt’ta çoğalması doğal olarak son...