05 / 07 / 2024

kira gelirini elden alanların

kira gelirini elden alanların

Taşınmaz malların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelirini elden alanların vergisi olur mu? Kira gelirini elden alanların vergisi ne kadar?

Kirayı elden verenler 23 bin 450 TL sınırına dikkat! 

Yeni vergi paketine göre, kiraları elden ödeyen kiracılar da ceza alacak. İş yeri kiralamalarında da geçerli olacak olan bu yeni kurala göre, kiracı eğer kira ödemelerini elden yapıyorsa Maliye'ye bildirmesi gerekli.

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinin elden kira ısrarına üç formül!

Kirayı bankaya yatırmayıp elden ödeyen kiracılara da ceza geliyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, “ya elden öde ya da çık” diyen ev sahibine karşı yapılacakları sıraladı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Elden kira alan da, veren de yanacak! Yeni cezalar geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışılıkla mücadeleyi artırdı. Bu kapsama ev sahibi ve kiracılar da giriyor. Kirayı elden alan da veren de yanacak. İşte detaylar...

Artık kira gelirini beyan etmeyenler sosyal medyadan da ihbar edilebilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, düşük beyanla ilgili denetimlerini bir süredir hızlandırmıştı. Artık vatandaşlar kira gelirinin beyan edilmemesi de dahil olacak şekilde birçok konuyu WhatsApp'ın yanı sıra, X ve İnstagram gibi sosyal medya araçlarından ihbar edebilecek. İşte ayrıntılar... 

Kiracılar dikkatli olun! Elden kira ödemek riskli mi?

Elden kira veren kiracılar ile ilgili olarak çok az bilinen fakat gerçekleşmesi halinde de bedeli ağır olan bazı ayrıntılar olduğu belirtildi. Bir kiracı elden kira ödemesi yaparsa ise nasıl bir durum ile karşı karşıya kalabilir? Bu durum neden bu kadar riskli?

Kiracılar dikkat! Kirasını elden verenler yandı! Ev sahibinden kiracısına 60 bin liralık darbe!

Ev sahibi ve kiracı arasında kira bedelinden dolayı yaşanan gerilimler her geçen gün artmaya devam ediyor. Yüksek kira bedelleri cep yakarken, kiracıların yaptığı büyük yanlış kiracıları tuzağa çekiyor. Elden kira ödeyenler dikkat...

Kirayı elden veren kiracılar dikkat! 3 bin TL cezası var!

Kira gelir beyanı vermek istemeyen pek çok ev sahibi kirayı elden alma yolunu seçerken, kiracıları da bu konu ile ilgili kötü bir haber bekliyor.  İşte Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün konu ile ilgili o paylaşımı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı sahada! Gayrimenkul sahipleri denetleniyor! Kira gelirini beyan etmeyen yandı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul sahiplerini denetim altına aldı. Bakanlık,  kira geliri elde edip de bunu beyan etmeyenleri tespit etmek için sıkı denetim başlattı.

Bakan Mehmet Şimşek'ten kira gelirini beyan etmeyenlere pişmanlık çağrısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükelleflerin tespit edildiğini dile getirerek pişmanlık çağrısı yaptı...

Temettü mü, kira geliri mi? Kira geliri için alınan 2'nci konutta büyük riskler var!

Konut yatırımının mantıklı olup olmadığı sık sık araştırılıyor. 13,3 takipçili Değer Yatırımcılığı isimli kullanıcı, temettü ile kira gelirini karşılaştırdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Ev sahipleri dikkat! Son tarih 1 Nisan!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira geliri beyanı için son tarih 1 Nisan 2024 olarak açıklandı. Peki, kira geliri beyan edilmediğinde ne olur, kira gelirini beyan etmemenin cezası var mı?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

kira gelirini elden alanların Haberi

kira gelirini elden alanların

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak  gelir vergisine tabi tutuluyor.


Kira gelirleri banka aracılığı ile alınıyor. Elde edilen kazancın 2017'de meskende 3 bin 800 TL'den yüksek olması durumunda vergi ödenmesi gerekiyor.


Peki, kira gelirini elden alanların vergisi olur mu? Kira gelirini elden alanların vergisi ne kadar?


Kira bedelinin elden tahsil edilmesi

Aylık 500 TL'nin altındaki kira gelirlerinin elden tahsil edilmesi kanuni olarak yasak olup, tahsil edilenlerin tespiti durumunda ceza uygulanıyor.


12 ay boyunca 500 TL aylık kira geliri elde edenlerin toplam geliri 3 bin 800 TL'den yüksek olacağı için bu kimselerin beyanname vererek vergilerini ödemeleri gerekiyor.


Kira bedelinin nakden tahsil edilmesi

Kira bedelinin nakden tahsil edilmesi, kiranın Türk parası veya yabancı para ile ödenmesini ifade...