28 / 07 / 2024

Kira konusunda en çok sorulan sorular

Kira konusunda en çok sorulan sorular

2013 yılında; konut kirasının, istisna tutarını (3.200 TL’yi) aşan kısmı ile işyeri kirasının brüt tutarı, 26 bin lirayı aşıyorsa hem konut hem de işyeri kiraları beyan edilecek...

CHP'li Gamze Taşcıer'den emekli aylığı tepkisi: En düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer'den milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen zamlı emekli aylığına tepki geldi. Gamze Taşçıer açıklamasında, emekli aylıklarının en düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak olduğunu söyledi.

Yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

Kira artışlarında 1 Temmuz itibarıyla yeni düzene geçildi. Bu tarihe kadar kiralar yüzde 25 kira artış sınırı uygulanırken bundan sonra TÜFE'ye göre hesaplanacak. Peki yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

'Barınma en büyük sorun' diyen Özgür Özel: Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım!

Yaptığı açıklamada 'Barınma en büyük sorun' diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, depremzedeler için bu ay son defa kira yardımı yapıldığını dile getirerek, "Büyük bir belirsizlik ve haksızlık var. Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım" diye konuştu.

Karayip ülkelerinde yatırım yoluyla vatandaşlıkta yatırım alt limit artırılıyor!

Yatırım yoluyla vatandaşlık konusunda en fazla rağbet gören Karayip Ülkelerine başvurularda yatırım eşiği 30 Haziran’a kadar iki kat artacak.

Bu şehir ve çevresi için 6'dan büyük deprem uyarısı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu yaptığı açıklamada uzay teknolojileri kullanarak yaptıkları yazılım ile ülkemizdeki yer hareketlerini gözlemlediklerini belirterek, deprem konusunda en büyük riski taşıyan şehri açıkladı.

Yunanistan'a yerleşen Caner Özyurtlu'dan kira çıkışı! En büyük sorunum barınma endişesiymiş...

Türkiye'yi terk edip Yunanistan'a yerleşen ünlü oyuncu ve yönetmen Caner Özyurtlu, barınma endişesinin hayatını etkilediğini açıkladı.

Başvuran emekli anında 12 bin TL alıyor! Emekliler bu aya özel fırsatı kaçırmayın: İşte TEB emekli promosyon 2024...

Milyonlarca emekli bankaların promosyon rakamlarını araştırıyor. Emeklilerin promosyon konusunda en çok merak ettiği bankalar arasında TEB yer alıyor. Peki TEB emekli promosyon 2024 ne kadar? İşte TEB emekli promosyon 2024....

2+1 en ucuz dairelerin kirası 9-10 bin TL! O ilde kira bedelleri resmen patladı!

Fahiş kira bedelleri sebebiyle kiraya çıkmak da geçinebilmek de zorlaşmış durumda. Bir ilde en ucuz 2+1'lerin 9-10 bin TL kirası olduğu gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Gaziantepli ev sahiplerinin kiracı planı! Evlerini bu bu şekilde kiraya veriyor!

Gaziantep kira getirisi en yüksek yedinci il olarak açıklanırken, kira fiyatlarındaki artış giderek devam ediyor. Gaziantepli ev sahipleri ise evlerini kiralarken, özellikle bu kriteri arıyor. İşte ayrıntılar...

Kira getirisi en yüksek 10 şehir! Listedeki sürprizler şaşırttı!

Yeni bir konut almak isteyen yatırımcılar kira getirisi yüksek olan şehirleri merak ederken en yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir arasında İstanbul yer almadı. İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir...

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

Kiracı ve gayrimenkul sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Her yeni güne kiracı ev sahibi tartışması ile başlarken yeni haber Gaziantep'ten geldi. Kira anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bir kişi ölürken iki kişi gözaltına alındı. İşte detaylar...

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Kira konusunda en çok sorulan sorular Haberi

Kira konusunda en çok sorulan sorular

PERŞEMBE gününden bu yana devam eden yazı dizimiz nedeniyle, adeta soru yağmuruna tutulduk. 2013 yılı kira gelirleri ile ilgili en çok sorulanlar ve yanıtları şöyle: 


KONUTLARDA BEYAN SINIRI VE İSTİSNA 

- Bir takvim yılında, konut kira gelirleri toplamı 3.200 TL istisna sınırını aşmayanlar, bu gelirlerini beyan etmeyecekler.


- Geçmiş yıllarda konut kira gelirlerini beyan edenlerin, 2013’te niye beyan etmediklerini (örneğin 3.200 lirayı aşan kira geliri tahsil etmediklerini) vergi dairesine bildirmelerinde yarar var.


- Kiradan, önce istisna sonra giderler düşülecek.


İŞYERLERİNDE BEYAN SINIRI 

- Bir takvim yılında stopaja (yüzde 20 vergi kesintisine) tabi tutulan işyeri kira gelirlerinin 2013 yılındaki brüt (stopaj öncesi) tutarı 26 bin TL’yi aşmayanlar, beyanname vermeyecekler.


- 26 bin lirayı aşanlar ise, tamamını beyan edecekler.


HEM İŞYERİ HEM KONUT KİRASI 

2013 yılında; konut kirasının, istisna tutarını...