17 / 05 / 2024

kira ödemelerinde banka sınırı

kira ödemelerinde banka sınırı

26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince mesken kire gelirlerinde belli sınırı aşan gelirin banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. İşte kira bankadan ödeme sınırı 2014...

Kira ödemelerini hesaba havale olarak yapanlar dikkat! Ev sahibi kiracısını 'eksik kira ödemekle' suçladı!

Yargıtay, kira ödemelerinde banka hesaplarından ödeyen milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren yeni bir karara imza attı. Kira ödemelerini hesaba havale olarak yapanlar dikkat...

Kirayı IBAN’a yatıranlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar geldi!

Yargıtay'dan kira bedelini banka transferi üzerinden yatıran kiracılar ve konut sahipleri hakkında dikkat çeken bir karar geldi. İki defa yargılamaya konu olan davada mahkeme, kiracının transfer sırasında hata yapmasını gerekçe göstererek konut için tahliye kararı verdi.

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracı hemen evden tahliye edilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar çeşitli konuları da gündeme getiriyor. Buna göre, kira ödemelerinde aksama yapan kirasını geç ödeyen  kiracıların evden çıkarılma durumları araştırılmakta. Kiracı geç ödeme yaparsa evden çıkarılır mı? İşte ayrıntılar...

Kiracılara müjde! Kira ödemelerinde devrim niteliğinde düzenleme!

Kira fiyatlarındaki artışın ardından kirasını ödeyemeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Devlet destek elini uzatıyor. Bu kişiler 10 bin TL kira desteği alabilecek. İşte detaylar...

Emekli promosyon ödemelerinde havai fişekler patladı! Bir bankadan rekor artış geldi

Emekli promosyon ödemelerinde bankalar uzun süreden bu yana sessizliğini koruyordu. Bankaların sessizliğini koruduğu sırada bir bankadan çok önemli bir atak geldi. Banka tarafından emekli promosyonlarında rekor artış yapıldı.

Emekli promosyonları 8 bin TL’ye dayanıyor! İşte banka banka promosyon miktarları!

Emekli promosyon ödemelerinde bankalar birbiri ile yarış halinde. Emekli promosyonları 8 bin TL’ye dayanıyor. İşte banka banka promosyon miktarları!

Ev kiralarının düşeceği tarih resmen verildi! Bir anda 4 bin TL düşecek

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, talebin azalması ve kira ödemelerinde sorunların yaşanmasıyla nedeniyle satılık ve kiralık ev fiyatlarının bu yıl sonunda düşmeye başlayacağını dile getirdi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ödeme açıklaması: Paralar banka hesaplarına yatırılacak

Ev sahiplerinin her sene iki taksit halinde bağlı bulundukları belediyelere ödemesi gereken Emlak ve Çevre Temizlik vergisi ödemelerinde son tarih belli oldu. Vergiler evin brüt metrekaresine göre hesaplanıyor belediyelerin banka hesap numaralarına ya da veznelerden ödenebiliyor.

Emekli bayram ikramiyesi ödemesi alacaklar dikkat! Hesap numarası ve banka kartı bilgilerinizi kontrol edin

Emekli bayram ikramiyesi ödemelerinde son döneme girildi. Emekli bayram ikramiyesi ödemesi alacaklara banka hesap numarası ve banka kartı bilgilerini mutlaka para çekmeden önce kontrol etmeli uyarısı yapıldı. Bayram ikramiyesi ödemelerinde son durum..

Kira gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Kira gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Asgari ücret kiraya yetmiyor!

Üniversite öğrencilerin barınma sorunu devam ederken çalışan kesim de kira ödemekte bir hayli zorlanıyor. Ülkenin yüzde 65'si kira ödemelerinde zorluk çekiyor.

Afyonkarahisar esnafının kira çıkmazı!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaflar, kiralardan dert yandı. Dükkanlarını kapatma ihtimali olduğunu belirten esnaflar, kira ödemelerinde zorlandıklarını dile getirdi.

Hükümetten faaliyetlerini durduran esnafa müjde!

Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerini durduran esnafa hükümetten müjde geldi. Yeni düzenleme ile pandemi döneminde iş yerini kapatan esnaf kira ödemelerinde muaf olacak. 

kira ödemelerinde banka sınırı Haberi

kira ödemelerinde banka sınırı

Kira bankadan ödeme sınırı 2014!

2008 yılında alınan karara göre, taşınmaz kiralamalarında kiranın banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. Ancak, 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince meskenler için kira bankaya yatırma sınırı bulunuyor.


500 TL olan bu sınırın altında kira geliri elde edenlerin banka aracılığı ile kira bedelini ödemesi zorunlu olmuyor. Ancak sınırın üstünde gelir elde edenlerin banka vasıtasıyla kira bedelini tahsil etmesi gerekiyor.


Ancak işyeri kiralamaları için böyle bir sınırlama bulunmuyor. Ne kadar gelir elde edilirse edilsin, işyeri kiralarının banka ile ödenmesi gerekiyor. Söz konusu esaslar Tebliğ'te şu şekilde açıklanıyor:


1. Tevsik Zorunluluğunun Kapsamı

Bakanlığımıza verilen yetkiye istinaden,

- Konutlarda, her bir konut için aylık 500 YTL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin,

   ...