08 / 05 / 2024

kira ücreti artışı

kira ücreti artışı

Kira sözleşmeleri, belirlenen süresinin son bulması durumunda tarafların da istemesi durumunda tekrar yenilenebiliyor. Peki, ev sahibi kirayı neye göre arttırıyor? Kira bedeli 2014 yılında ne kadar artacak?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Elektrik, doğalgaz ve kira ödemeleri için destek! Emekli kart geliyor!

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren 'emekli kart' düzenlemesinde ayrıntılar belli oldu. Emekliler; elektrik, doğalgaz ve kira ödemelerini artık bu kartla yapacak. İşte ayrıntılar...

Beşiktaş yönetimi, Akatlar, Pendik ve Fulya’daki gayrimenkulleri için harekete geçti! Kira bedelleri artırılacak! 

Beşiktaş yönetiminin sorunlarından biri de gayrimenkullerden alınan kira bedelleri oldu. Yönetim Akatlar, Pendik ve Fulya’daki gayrimenkulleri için harekete geçiyor. İşte ayrıntılar...

Asgari ücret alan bir kişi 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? 

Konut kira bedellerinde artış hız kesmeden devam ediyor. Konut tipi, konumu, yeni veya eski olması fark etmeksizin kira bedelleri cep yakıyor. Peki asgari ücretli bekar biri 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? Bakın ekonomi profesörü konuyu nasıl açıkladı? İşte detaylar...

Kira bedellerindeki hızlı yükselişin sorumlusu tuhaf para politikası mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira zammı tartışmaları sürerken, kira bedellerindeki artışlar ile ilgili yorumlar da gelmeye devam ediyor. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, kiralardaki hızlı artış ile ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Türkiye'de bir kişinin kaç evi var?

Türkiye'de konuta erişimde sıkıntılar devam ediyor. Konut satışlarında düşüş yaşanırken konut ve kira fiyatları artıyor. Kiracıların oranındaki artış, aynı zamanda kendi evinde oturanların sahip olduğu konut sayısının arttığını da gösteriyor.

Antalya’daki kiracılardan ‘Barınamıyoruz’ isyanı!

Türkiye’nin büyük kentlerinde kira fiyatları artışı yüzünden ortaya çıkan barınma krizi gün geçtikçe büyüyor. Bu kapsamda, Antalya’da kurulan Kiracılar Dayanışma Platformu, geçtiğimiz haftalarda TBMM’ye giderek 36 maddelik çözüm önerilerini milletvekillerine iletti.

Ev sahibi kiracı sorunlarında gelinen son nokta: 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan kira ücreti tartışmaları mahkemelere taşınmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı.

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine savcılık soruşturması!

Depremzedelerin konut ihtiyacını fırsat bilerek kira bedellerinde artış yapan bir çok ev sahibi mercek altına alınırken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Birçok şirket çalışanlarına ara zam yapıyor Peki iktidar asgari ücreti artıracak mı?

TAMPF Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, peş peşe gelen zamlarla birlikte asgari ücrete getirilen zammın çok çabuk erdiğini dile getirirken bir ara zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti. Özpamukçu, bazı şirketlerin ise iktidardan önce davranarak ara iyileştirme yapmaya başladığını dile getird

Milyonlarca kiracının yüzü gülecek! Kira düzenlemesi geliyor, tarih verildi!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira fiyat artışlarıyla ilgili düzenlemenin 10 gün içinde tamamlanıp hayata geçirileceğini açıkladı.

Kiracı kaç yıl sonra çıkarılabilir?

Konut kira bedellerindeki artış sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasında bir takım anlaşmazlıklar yaşanıyor. Bu kapsamda ev sahipleri kiracılarını evden tahliye etmek istiyorlar. Peki, kiracı kaç yıl sonra evden çıkarılabilir? İşte tüm merak edilenler...

Şehir merkezlerinde ortalama kiralar ne kadar?

Türkiye genelinde kira ücretleri yükselmeye devam ediyor. Emlak sitelerinden derlenen verilere göre; 50 kentte ortalama kira ücreti 2 bin 495 TL.

kira ücreti artışı Haberi

kira ücreti artışı

Kira bedeli artış oranı 2014!

Kira sözleşmeleri, belirlenen süresinin son bulması durumunda tarafların da istemesi durumunda tekrar yenilenebiliyor. Kira sözleşmesinin yenilenmesi durumunda kiracının ödemek ile yükümlü olduğu kira bedelinde de artış meydana geliyor.


Peki ev sahibi kirayı neye göre arttırıyor? Kira bedeli 2014 yılında ne kadar artacak?


Kira parası artışı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ÜFE oranlarına bağlı olarak yapılıyor. Konu ile ilgili yasal hususlar Borçlar Kanunu kapsamında madde 344'te yer alıyor:


Belirlenmesi

MADDE 344 - Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını...