20 / 05 / 2024

kira ücretleri düzenleme

kira ücretleri düzenleme

 Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne canlı yayınla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kiralarda düzenleme yapılacağının müjdesini verdi.

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira sözleşmelerinde yeni düzenleme meclise geliyor!

Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira sözleşmeleriyle ilgili yeni düzenleme, bayram sonrası meclisin gündeminde olacak. İşte ayrıntılar...

Fahiş aidatlar için üç bakanlık masaya oturdu: Yeni düzenleme ile yüksek aidatlara büyük darbe vurulacak!

Türkiye'de kira fiyatları gibi yüksek aidatlarda vatandaşı zorluyor. Bu konuda üç bakanlık tarafından yürütülen yeni kanuni düzenleme ile fahiş fiyatların önüne geçilecek. İşte detaylar...

Kira artışlarında yasal fren! Kiracıları fahiş artıştan koruyacak yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fahiş kira artışına karşı yasal düzenleme mesajları verdi. Kira artışlarında yasal fren çalışması Adalet Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların katkılarıyla yürütülecek. İşte ayrıntılar...

Fahiş kira fiyatlarına son! Yasal düzenleme sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş kira fiyatlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan, yasal düzenleme sinyali verdi.

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Konut satış ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme talebi Meclis gündeminde!

Konut satış ve kira fiyatlarındaki artışa yönelik düzenleme yapılması talebine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Bakan Bozdağ açıkladı! Kiralarla ilgili düzenleme çalışması yapılacak mı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artışları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte kiracılarla ilgili düzenleme çalışmasının sinyalini veren Bozdağ'ın o açıklamaları...

İş yeri kira ödemelerine yeni düzenleme!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde iş yeri kira ödemelerindeki gider pusulası düzenleme zorunluluğunu kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İşyeri kira ödemesinde gider pusulası düzenleme zorunluluğu kalktı' başlıklı yazısı...

ABD'de kira ücretleri yüzde 11'den fazla yükseldi!

ABD'de Ağustos ve Eylül ayında kira ücretleri geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 11'den fazla arttı.

Okul kantincilerinden kiralara düzenleme talebi!

Türkiye'de toplamda 28 bine yakın, İstanbul'da ise 3.500 okula ait kantin mevcut. Okullardaki kantinciler iflasın eşiğinde olduklarına vurgu yapıyor ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme yapılmasını talep ediyor.

İspanya'da kira fiyatlarının düşürülmesi için yasal düzenleme talebi!

Katalonya'da 12'nci gününü dolduran gösterilerde, kira fiyatlarının düşürülmesi öngören yeni bir yasal düzenleme yapılması talep edildi.

Yeni düzenleme daha az kira artışı sağlayacak!

Yeni Ekonomi Programı’na (YEP) göre kira zammı üst sınırı üretici fiyatları yerine tüketici fiyatlarına göre belirlenecek. Yeni düzenleme ile daha az kira artışı olacak. 

Dövizle kiralamaya yeni düzenleme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dövizle kiralamaya yeni düzenleme getiriliyor. Karara göre, bundan sonra kira sözleşmeleri dövizle yapılamayacak. 

kira ücretleri düzenleme Haberi

kira ücretleri düzenleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne canlı yayınla katılım sağladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre kira düzenlemeleri ile ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira stopajı...