05 / 05 / 2024

kira ve konut harcamaları

kira ve konut harcamaları

Son yıllarda artış gösteren konut alanındaki inşaat sektörü, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre en çok harcama yapılan alan arasında gösterildi.

Konut kira bedelleri aldı başını gitti! Bir maaş eşittir bir kira!

Konut kira bedelleri ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Barınma sorunu yaşanan ülkemizde, kira ve konut fiyatları ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir hanenin aylık maaş geliri bir evin kirasına eşit oldu.

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Yüksek ev ve kira fiyatlarını çözecek yol haritası çizildi: Bakan Mehmet Şimşek tek tek anlattı! 

Türkiye'de son iki senede kira ve ev fiyatları uçtu. Bu konuda harekete geçen hükümet yürürlüğe girecek birçok konu için harekete geçti. Bakan Mehmet Şimşek, fahiş kira ve konut fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri anlattı.

Konut sitesi aidatlarına 'ara zam' şoku! Kira ve aidatlar eşit hale geldi! Bakanlık devreye girdi!

Asgari ücretin artmasıyla site yönetimleri 'ara zam' kararları almaya başladı. Bazı sitelerde kira ve aidat neredeyse aynı olurken, Bakanlık devreye girdi. İşte ayrıntılar...

Bakan Nebati: Kira ve konut fiyatları dengeye oturacak!

Artan konut ve kira fiyatlarına ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati fiyatların dengeye oturacağını ifade etti. Bakan Nebati enflasyon ve dolar kuru hakkında da değerlendirmelerde bulundu...

Kira ve konut fiyatları ile ilgili hükümetten flaş hamle! Kira fiyatları düşecek

Konut satış fiyatlarında rekor yükselişler ve kiralarda hız kesmeyen zamlara karşı ‘ofis’ adımı geliyor. İskanını almış veya inşa aşamasındaki ofis kullanımlı alanların % 80’i 1 Temmuz 2023’e kadar konuta dönüştürülebilecek. İşte detaylar…

Konut ve kira fiyatlarını düşürecek adım atıldı! Müjdeyi Bakan Kurum verdi! İşte detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından kira ve konut fiyatlarını düşürecek adımı açıkladı. İşte detaylar!

Kiralar ve konut fiyatları düşecek mi? İşte Bakan Kurum açıkladı!

Konut fiyatları ve kiralar ülke gündeminde yer alıyor. Vatandaşlar kira ve konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğinin yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Kira ve konut fiyatlarının sebebi emlakçılar mı? İktidar emlakçılar için düğmeye bastı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut sektöründe olağan dışı fiyat artışlarına yönelik kapsamlı bir çalışma başlatıldığını açıkladı. Bakan Nebati, konut sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarını yakından takip edildiğini belirtirken “Konuyu mercek altına aldık. Gereken neyse yapıyoruz, yap

Konut ve kiralarda Bakan müjdeyi verdi!

Çevre Bakanı Kurum, "Kira ve konut fiyatlarında gerileme görülecek. Yaptığımız projelerle de buna imkan vereceğiz." diye konuştu.

Berlin'de kira ve konut fiyatlarına ilişkin referandum yapıldı!

Berlin’de dün kira ve konut fiyatlarıyla mücadeleye ilişkin referandum yapıldı. Referandumda seçmen kira fiyatlarındaki aşırı yükselişin engellenebilmesi için çok sayıda toplu konutun emlak şirketlerinden alınarak kamulaştırmasını oyladı. 

Bu ay iş yeri ve konut kiralarına ne kadar zam gelecek?

Güncel düzenlemelere göre işyeri ve konut kiralarındaki artış oranları belli oldu. Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği kira artış oranları açıklandı. Peki güncel düzenlemelere göre iş yeri ve konut kiralarındaki artış oranları ne oldu?

Nata Holding AVM ve konut projelerine yoğunlaştı!

Nata Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Tanık, yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki yatırımlarımıza konsantre olduk, bilindiği gibi dünya çapında bir virüsle mücadele ediyoruz. Özellikle istihdam açısından geri adım atmamak adına bu kararı aldık, AVM ve konut projelerine yoğunlaştık" dedi.

kira ve konut harcamaları Haberi

kira ve konut harcamaları

Son yıllarda artış gösteren konut alanındaki inşaat sektörü, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre en çok harcama yapılan alan arasında gösterildi. TR71 bölgeleri arasında bulunan ilimiz de sonuç değişmeyerek en çok harcama, kira ve konuta yapıldı. 


Türkiye İstatistik Kurumu, konut alanında artış gösteren inşaat sektöründe hane halkının en çok tüketim yaptığı harcamalar konusunda raporunu açıkladı. îlimizin de içinde yer aldığı TR71 Bölgelerinde ise Hanehalkı tüketim harcamalarında en yüksek payı yüzde 24,5 ile konut ve kira harcamaları aldığı belirtildi. Hanehalkı bütçe araştır ması'nın 2012,2013 ve 2014 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre: toplam tüketim harcamasının yüzde 24,5'i İstanbul'da oturan hanehalkları tarafından yapıldı. 


EN DÜŞÜK OLAN BÖLGELER 

Gıda ve alkolsüz içeceklere en fazla payı Güneydoğu Anadolu Bölgesi ayırdı. Harcama gruplarının bölge içindeki dağılımına bakıldığında; hanehalklarınm...