04 / 05 / 2024

kira vergi ödemeleri son günü

kira vergi ödemeleri son günü

Gelir vergisi kanunu gereğince, mal sahiplerinin kiraya verdiği konut ve işyerinden elde ettikleri gelir vergiye tabi tutuluyor. Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün 31 Mart!

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği 2024

Evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımları devam ediyor 2024 Ocak ayı ile artan kira destek ödemeleri merak ediliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği ne oldu?

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? 

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün. Peki, MTV ek vergi ödemeleri nereden nasıl yapılır? İşte detaylar...

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kira destek ödemeleri o tarihte hesaplara yatırılacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da, ağır hasarlı bina stokunun metrekare cinsinden yüzde 49'unun bitirildiğini açıkladı. Öte yandan Yerlikaya kira ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihi de açıkladı.

AFAD Depremzedelere Kira Destek Ödemeleri Devam Edecek Mi?

Son açıklamalara göre, AFAD'ın kira destek programı kapsamında dördüncü ödeme işlemleri tamamlandı. Söz konusu olarak destek tutarları hak sahiplerinin hesaplarına aktarıldı. AFAD'ın kira destek programı, deprem döneminde mali sıkıntılar yaşayan vatandaşları desteklemektedir.

Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira desteğinde bulunuyor. Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

Araç sahipleri dikkat! 1 Ağustos son gün

Motorlu taşıtlar vergisinde ikinci taksit dönemi sürüyor. Aracı olanlar vergi ödemeleri için son tarihi araştırıyor. İkinci taksit ödemeleri için son tarih 31 Temmuz 2022 tatil günü olduğu için 1 Ağustos 2022 olarak açıklandı. 

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

1 Mart itibarıyla başlayan emlak, çevre temizlik ve kira vergisi ödemeleri için bazı bankalar ekstra taksit imkanı sunuyor. İşte emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar...

Kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kira gelir vergisi için geri sayım sona eriyor. 1 Mart'ta beyanname ve taksit ödeme dönemi başlıyor. Peki, kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Mirasçılara son gün uyarısı!

Kendisine miras kalan kişilerin intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri ise yarın sona eriyor.

Ertelenen vergi ödemeleri için son 3 gün!

KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilmesiyle ilgili vergi ödeme süresi 28 Nisan Çarşamba günü sona erecek.

kira vergi ödemeleri son günü Haberi

kira vergi ödemeleri son günü

Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün 31 Mart!

Gelir vergisi kanunu gereğince, mal sahiplerinin kiraya verdiği konut ve işyerinden elde ettikleri gelir vergiye tabi tutuluyor. Bu vergi bir önceki takvim yılı içerisinde elde edilen kira geliri için ödeniyor.


2013 yılında elde edilen gayrimenkul kira gelirlerinin istisna bedelini aşması durumunda ödenmesi zorunlu olan kira gelir vergisi için ilk taksit ödemeleri bitmek üzere.


Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde ilk taksit ödemeleri için son gün 31 Mart.


Vergi beyanname verme süresi ise bugün sona eriyor. Bugün mesai bitimine kadar hala beyanda bulunmamış vergi mükelleflerinin beyanname vermeleri gerekiyor.


Kira gelir vergisi rehberine göre; 2013 yılı içerisinde tahsil etmiş olduğu toplam konut kira geliri 3.200 TL üzeri olanlar beyanname vermek zorundadırlar.


2013 yılı için 3.200...