23 / 07 / 2024

Kira vergisi en son ne zaman ödenir

Kira vergisi en son ne zaman ödenir

Taşınmaz malını 2014'te kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler vergi ödemek ile mükellef oluyor. Kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün 31 Mart!

Gelir vergisi kanunu gereğince, mal sahiplerinin kiraya verdiği konut ve işyerinden elde ettikleri gelir vergiye tabi tutuluyor. Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün 31 Mart!

Kira vergisi en son ne zaman ödenir?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için devlete belli oranlarda; belli dönemlerde vergi ödeniyor. İlk taksitlerin Mart ayında ödeneceği kira vergisi en son ne zaman ödenir?

İstanbul Planlama Ajansı açıkladı! İstanbulluların yüzde 69,2'si kira vergisini desteklemiyor

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından yayımlanan İstanbul Barometresi Haziran 2024 raporunda katılımcıların yüzde 69,2'sinin kiralara her ay uygulanması düşünülen yüzde 20 kira vergisi uygulamasını desteklemediği kaydedildi.

Yunanistan'a yerleşen Caner Özyurtlu'dan kira çıkışı! En büyük sorunum barınma endişesiymiş...

Türkiye'yi terk edip Yunanistan'a yerleşen ünlü oyuncu ve yönetmen Caner Özyurtlu, barınma endişesinin hayatını etkilediğini açıkladı.

Ev sahipleri dikkat! 2024 kira vergisi ne kadar?

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira gelir vergisi, gayrimenkul sahiplerinin konutlarından elde ettikleri gelirden ödemekle yükümlü olduğu kısım şeklinde belirtiliyor. Peki 2024 kira vergisi ne kadar?

Kira vergisi yüzde 50'den fazla artacak: Yakında ne ev sahibi, ne de kiracı kalacak!

Ev sahiplerine yeni vergilerin getirilmesi ve kira vergisinin yüzde 50'den fazla artırılması gündeme geldi. UNS Haber Medya Genel Koordinatörü Osman Ünsal,  X sosyal medya hesabından "Yakında ne ev sahibi, ne de kiracı kalacak" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gaziantepli ev sahiplerinin kiracı planı! Evlerini bu bu şekilde kiraya veriyor!

Gaziantep kira getirisi en yüksek yedinci il olarak açıklanırken, kira fiyatlarındaki artış giderek devam ediyor. Gaziantepli ev sahipleri ise evlerini kiralarken, özellikle bu kriteri arıyor. İşte ayrıntılar...

Kira getirisi en yüksek 10 şehir! Listedeki sürprizler şaşırttı!

Yeni bir konut almak isteyen yatırımcılar kira getirisi yüksek olan şehirleri merak ederken en yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir arasında İstanbul yer almadı. İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir...

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

Kiralar en çok hangi ilçede arttı? Öğrenince şok olacaksınız!

Endeksa'nın yaptığı çalışmaya göre; şubatta kira fiyatı en fazla artan ilçeler Şile, Beşiktaş, Ataşehir ve Ümraniye olurken en azın yaşandığı ilçeler Avcılar, Beyoğlu ve Bahçelievler oldu. İstanbul genelinde ortalama metrekare kira 124 lira olurken, ortalama kira 12 bin 394 liraya yükseldi.

Kira vergisi en son ne zaman ödenir Haberi

Kira vergisi en son ne zaman ödenir

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malını kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler vergi ödemek ile mükellef oluyor.


Öncelikle; 2014 yılı içerisinde meskenin kiraya verilmesinden elde edilen gelirin 3.300 TL'yi; işyerinin kiraya verilmesinden elde edilen gelirin ise 27.000 TL'yi aşması halinde beyanname verilmesi gerekiyor.


Beyannameler vergi dairesine gidilerek veya internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile verilebiliyor.


Sisteme;

- İnternet Vergi Dairesi şifresi kullanılarak, (şifre yoksa, herhangi bir vergi dairesine kimlikle başvurularak ücretsiz olarak alınabilir.) veya

- Kişiye özel hazırlanmış güvenlik soruları cevaplanarak giriş yapılabiliyor.


Gelir Vergisi;

Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,

Anlaşmalı bankalardan,

Tüm vergi dairelerinden

ödenebiliyor.


Kira gelir vergisi, Mart ve Temmuz ayları olmak...