21 / 05 / 2024

kira vergisi ev beyannamesi

kira vergisi ev beyannamesi

Ev ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için beyanname verilerek kira vergisi ödeniyor. Peki, ev beyannamesi internetten nasıl verilir?

Kiracılardan istenenler değişti: Kredi indeks raporu, adli sicil kaydı, 2 yıllık peşin kira ödemesi! Ev sahipleri dikkat

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle mağdur olan ev sahipleri, artık evlerini boş tutacaklarını söylüyor. Ayrıca, kiracılardan istenen belgeler de sık sık gündem oluyor. İşte evi kiraya verirken istenen o belgeler...

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! İşte 15 soruda kira geliri vergisi rehberi!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira gelirlerinin beyanı resmen başladı. İşte 15 soruda kira gelir vergisi rehberi...

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

Konutta ucuz olanı almak için resmen yarış var! Şimdi yüksek kira getirili ev almak mantıklı mı? 

Konuta yatırım yapmak isteyenler bunun şu an mantıklı olup olmadığını, fiyatların nasıl seyredeceğini merakla araştırıyor. Ekonomist Mert Başaran, X sosyal medya hesabından bir örnek paylaştı ve açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

33 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri aman dikkat: Bunu yapmayana ceza var! Resmen geri sayım başladı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldığını açıkladı. 81 şehirdeki tüm evler belirlenecek ve tespit edilen adreslere gidilecek. Kirasını beyan etmeyen konut sahiplerine işlem uygulanacak.

2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız, aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız?

Son günlerde konut yatırımı ve mevduat faizleri sık sık karşılaştırılıyor. Peki 2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız yoksa aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız? Vatandaşlar ne dedi? İşte vatandaşlardan gelen yorumlar...

Kira fiyatları vatandaşı neredeyse sokağa mahkum edecek! 3 yıl önce 4 bin 500 TL olan kira şimdi 65 bin TL oldu!

Gazeteci Bilgin Gökberk, bir arkadaşının Kalamış'taki sokak arasında tuttuğu bir ev için 3 yıl önce 4 bin 500 TL kira verirken, ev sahibinin şimdi kendisinden 65 bin lira istediğini anlattı. İşte o paylaşım...

kira vergisi ev beyannamesi Haberi

kira vergisi ev beyannamesi

Ev beyannamesi internetten nasıl verilir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, ev ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için kira vergisi ödeniyor.


Vergi, istisna sınırını aşan gelirler için beyanname verilerek ödeniyor. Vergi senede 2 eşit taksit halinde ödenmesi gereken vergi, Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor.


Beyanname vergi dairesinden verilebiliyor. Ayrıca, ev beyannamesi internet üzerinden de verilebiliyor.


Önceden hazırlanmış kira beyanname sisremi; kira geliri elde eden mükelleflerin MERNİS, banka, PTT, sigorta şirketleri, tapu gibi kurum ve kuruluşlardan Başkanlığımız veri tabanına aktarılan bilgileri kullanılarak, beyannamelerin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından önceden hazırlandığı ve internet ortamında mükelleflerin onayına sunulduğu bir sisteme deniyor.Peki, ev beyannamesi internetten nasıl verilir? 


İnternet üzerinden beyanname vermek isteyenlerin “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi”ne giriş yapmaları gerekiyor.


Sisteme;

- İnternet Vergi Dairesi şifresi kullanılarak, (şifre...