21 / 05 / 2024

kira vergisinde Dar mükellef

kira vergisinde Dar mükellef

Gelir Vergisi kapsamında dar mükellefiyet nedir? Dar mükellef nedir? Kimler dar mükellef kapsamına giriyor? İşte Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan kira rehberi esasları bu haberde...

1957'de kira artışlarını önlemek için 5 maddelik öneri!

1957 yılında kira bedellerindeki fazla artış gündemde yer almış. Dar gelirli ailelerin kiraları ödeyememesi üzerine kiralardaki bu artışların önüne geçilebilmesi için 5 maddelik öneri sunulmuş. İşte o 5 madde...

Kira geliri vergisinde bu şekilde indirim yapılıyor: 2023'te 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenler dikkat!

Kira gelirleri için beyanname dönemi bugün itibarıyla başladı. Peki kira geliri beyanında gerçek gider ile götürü gider arasındaki fark ne? Kira geliri vergisinde nasıl indirim yapılır? İşte merak edilenler...

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

İstanbul'da kira artış rekoru kıran 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı! İşte en ucuz ve en pahalı kiralar...

İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre Megakent'te kira artış rekoru kıran 6 ilçe Üsküdar, Kağıthane, Beykoz, Başakşehir, Küçükçekmece ve Eyüpsultan olarak belirlendi. O 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı. İşte o kira bedelleri...

İstanbul'da kira fiyatları 4 yılda yüzde yüzde 961 arttı!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) konut fiyatlarındaki artışa ilişkin raporunda orta ve düşük gelir grubunun ev sahibi olmasının imkansızlığı dikkat çekti. Rapora göre 2019’dan bugüne İstanbul’da en çok kira artışı yüzde 961’le Üsküdar’da gerçekleşti.

2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar 1.150 TL alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği vereceğini duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda, başvuran dar gelirli veya geliri olmayan ailelere 1.500 TL kira yardımı yapacağını paylaştı.

 Devletin kira desteğinden kimler yararlanabilir? Başvuru şartları neler?

Faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlara yönelik yaptığı destek ödemelerinden biri olan kira desteği, pek çok dar gelirli aileye nefes aldırıyor. Peki kaç lira kira desteği ödeniyor? Başvurmak için ne gerekiyor?

Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

Milyonlarca mülk sahibinin, 2022 senesinde elde ettiği kira gelirleri için 1-31 Mart tarihleri arasında beyanname vermesi gerekiyor. Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

Vakıflardan Üsküdar'da kat karşılığı kira ve işletme ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, mülkiyeti Aziz Mahmut Hüdayi Vakfına ait olan arsa vasıflı taşınmaz için yapım karşılığı kira ve işletme ihalesine çıkıyor.

Kira fiyatlarını düşürecek yeni formül! 3+1 dairede kirayı 4 bin liraya

Son 1 yılda kira fiyatları sonrası hükümet harekete geçti. TOKİ sosyal konut projesinde ilk temeller dün atılmıştı. Bununla beraber özel sektör de harekete geçerek dar gelirli vatandaşlara rahata nefes aldıracak yeni bir formül paylaştı. İşte haberin detayları...

Ev sahipleri dikkat! Büyükşehirlerden kira göçü dalgası büyüyor

Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere büyükşehirler, yüksek kira bedelleri ile öğrencileri, dar gelirlileri olumsuz etkilerken devlet memurları için ise adeta sürgün yeri oldu. Maaşlarının büyük bir bölümünü kiraya vermek istemeyen memurların tayin talebinde patlama yaşanıyor.

12 ay boyunca karşılıksız 1.500 TL verilecek! Kira yardım ödemesi nasıl alınıyor?

Bakanlığın dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destekleri devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere 1.500 lira kira yardımı gerçekleştiriliyor.

Bakanlık resmen duyurdu! Dar gelirli ailelere para desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlar için 1150 liraya kadar çıkan kira yardımı verecek. Aynı zamanda çocuklarının eğitimleri içinde ek yardımlar yapacak. İşte haberin ayrıntıları...

kira vergisinde Dar mükellef Haberi

kira vergisinde Dar mükellef

Dar mükellef nedir?

Gelir vergisinde dar mükellefler, Türkiye'de yerleşmiş olmayan yabancı ülke vatandaşları ile yurtdışında yerleşik Türk vatandaşlar olarak tanımlanıyor.


Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan Gelir Vergisi Rehberine göre Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak tanımlanmakta ve bunların sadece Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor.


Dar mükellefler, ikametgahı Türkiye’de bulunmayanlar veya bir takvim yılı içinde devamlı olarak Türkiye’de altı aydan  fazla oturmayanlar olarak ifade ediliyor.


2013 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya veren dar mükelleflere; kira gelirine konu mal ve haklar, vergiden istisna kira tutarı, beyan edilen kira gelirlerinden indirilecek giderler, kira ödemelerinde vergi kesintisi ve ödenmesi gereken verginin hesaplanması konularında genel bilgiler sunmak amacıyla hazırlanan rehbere göre, elde edilen konut kira gelirinin istisna bedeli olan 3.200...