29 / 07 / 2024

kira yönetimi nedir

kira yönetimi nedir

Kira yönetimi, sahip olduğunuz gayrimenkulden toplayacağınız kira gelirlerini maksimuma çıkartmak için; kiracı bulmak, kira toplamak, gerekli garantileri ve teminatları almak üzere işi profesyonel ellere bırakmak demektir.

Kira gelir vergisi nedir? Kimler kira gelir vergisi ödüyor?

Kira gelir vergisini, 2022-2023 yılı içerisinde toplam 9 bin 500 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecek. Peki, Kira gelir vergisi nedir, detayları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

Kira gelir vergisi nedir? Kim öder?

Kira gelir vergisi, belirli bir taraf aracılığıyla ödenmesi gereken bir vergi türüdür. Bu vergiyi kiracının ödeme yükümlülüğünün olup olmaması merak konusudur. Bu önemli konuda bilinmesi gereken bazı önemli unsurlar vardır. Peki kira gelir vergisi nedir ve kim öder? İşte detaylar...

Profesyonel bina site yönetimi nedir?

Profesyonel bina site yönetimi nedir? İşte Profesyonel Yönetici Kat Mülkiyeti Bilirkişisi Murat Erdoğan'ın Capital'de yer alan site yönetimiyle ilgili o yazısı...

Nef Çekmeköy dükkanlarında garantili kira desteği nedir?

Nef Çekmeköy projesinin dükkanları 1 günlüğüne 2 Mart Cumartesi günü satışa çıkıyor. Projedeki dükkanlar için garantili kira desteği veriliyor. Peki Nef Çekmeköy dükkanlarında garantili kira desteği nedir?

Metro Portföy Yönetimi'nin kira sözleşmesi revize edildi!

Avraysa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 12 Nisan 2018 tarihinde Metro Portföy Yönetimi A.Ş. ile yapılan kira sözleşmesinin rvizesi hakkında açıklama yaptı.

Mülk yönetimi nedir?

Bir gayrimenkulün, emlak müdürü tarafından mülk sahibinden ücret karşılığı devrealınarak mülk sahibi yerine yönetilmesine mülk yönetimi denilir. Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "mülk yönetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Yasal yıllık kira artış oranı nedir?

Ev veya işyeri kiralayan kiracılar, kira dönemi sonunda kiralamaya devam etmeleri halinde yıllık zam ile karşılaşabiliyor. Peki, yasal yıllık kira artış oranı nedir? Yıllık zam nasıl hesaplanır?

Site yönetimi nedir ve kimlerden oluşur?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, anagayrimenkullerde yönetici seçilebilmesi site hakkında kararlar verilebilmesi için kat maliklerinin en az yılda bir kere toplanması gerekiyor. Peki, site yönetimi nedir ve kimlerden oluşur?

Kira gelirlerinde götürü gider yöntemi nedir?

Kira gelirlerinin gelir vergisi hesabında, istisnadan yüksek kira geliri elde eden kimseler, gerçek veya götürü gider yönteminden birini seçerek vergide bazı indirimleri yapabiliyor. Peki, kira gelirlerinde götürü gider yöntemi nedir?

Kira gelirlerinde gerçek gider yöntemi nedir?

Kira gelir vergisinde 25 Mart'a kadar beyanname verilmesi gerekiyor. Kira beyanında gerçek gider yöntemi seçilerek bazı indirimler yapılabiliyor. Peki, kira gelirlerinde gerçek gider yöntemi nedir? Hangi giderler indirilir?

Kira yönetiminde ev sahipleri nelere dikkat etmeli?

Kira yönetimi, sahip olduğunuz gayrimenkulden toplayacağınız kira gelirlerini maksimuma çıkartmak için; kiracı bulmak, kira toplamak, gerekli garantileri ve teminatları almak üzere işi profesyonel ellere bırakmak demektir.

Kira gelir vergisi gerçek gider yöntemi nedir?

Kira gelir vergisinde gerçek gider yöntemi, ira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarın tespit edildiği yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira gelir vergisi gerçek gider yöntemi nedir?

Kira gelir vergisi götürü gider yöntemi nedir?

Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı Götürü Gider Yöntemi ve Gerçek Gider Yöntemi olmak üzere iki farklı şekilde tespit edilebiliyor. Peki, kira gelir vergisi götürü gider yöntemi nedir?

kira yönetimi nedir Haberi

kira yönetimi nedir

Universal21 Yönetici Ortağı Adil Yaman Kira Yönetiminde ev sahiplerinin ve kiracıların dikkat etmesi gereken önemli hususları anlatıyor.

Kira Yönetiminde ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken hususlar: 

*Doğru Kira Bedellerinin Belirlenmesi 

*Kiralanacak Gayrimenkulün Gerekli İse Elden Geçirilmesi, Tamirat Tadilatlarının Yapılması 

*Temiz Bir Daireyi Daha İyi Koşullarda Kiraya Verebilirsiniz Bu Yüzden Dairenin Temizlenmesi 

*Elektrik Sistemlerinin Ve Elektrikli Aletlerin Kontrol Edilmesi 

*Tüm Kamu Hizmetlerinin Bağlanmış Olması 

*Boş Kalma Sürelerinin En Aza İndirilmesi İçin Mobilya Döşenmesi Alternatifleri 

*Doğru Pazarlama Kanalları İle Sorun Çıkartmayacak Kiracıyı Bulmak 

*Kefil Ve Teminatların Ayarlanması 

*Taşınma İşlemlerinin Sorunsuz Yapılması 

*Kira Bedelinin Tahsili 

*Kira Bedelinin Ödenmemesi Halinde Yapılacaklar 

*Kiracıya Yönelik Sorunların Giderilmesi

 *Koruyucu Bakım Onarım Çalışmaları 

*Acil Durumlarda Kiracı İsteklerine Cevap Verebilmek 

*Tahliye Bildirimleri Ve Kiracının Taşınması 

*Envanter Kontrolleri Ve Depozito İle Teminatların İadesi 

*Her Türlü Vergi Ve Aidat, Genel Giderler, Elektrik, Su, Gaz Faturalarının Ödendi Kontrolü

Kiracılar için doğru...