07 / 07 / 2024

kira zammı hesaplama mart 2016

kira zammı hesaplama mart 2016

Geçtiğimiz sene Mart ayında kira sözleşmesi imzalayan kimselerin sözleşmeleri bu sene Mart ayında yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira sözleşmeleri için mal sahipleri zam yapıyor. İşte kira zammı hesaplama Mart 2016..

Emlakçılardan kiracılara uyarı: Zor günler sizi bekliyor! TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi?

Yüzde 25’lik artış sınırlamasına son verilirken, kira zamları TÜFE yıllık ortalaması olan yüzde 65,07’lik dikkate alınarak belirlenecek. Peki TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi? 

Temmuz ayı kira artış oranı: 15 bin TL'lik kira 24 bin 760 TL olacak! Kira zam hesaplama!

Kira artışlarına uygulanan ‘yüzde 25 zam sınırı’ 1 Temmuz itibarıyla kaldırıldı. Konut sahiplerinin kiralara uygulayacağı yeni zam belli oldu. İşte Temmuz ayı kira artış oranı, kira zam hesaplama...

Yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? İşte 6 maddede kira zammı hesaplaması! Kiracılar dikkat!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırı resmen bitti. Peki yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? Avukat Tarık Çakmak yeni kira artışlarının nasıl olacağını 6 maddede açıkladı. İşte o hesaplama...

Yeni kira zammında emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin canı yanacak!

Ekonomist Zafer Özcivan, yeni kira zammında emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin canının yanacağına dikkat çekti. Peki yeni kira zammı nasıl belirlenmeli?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı temmuz ayını bekliyor. Yüzde 25 kira sınırının kaldırılmasıyla beraber kira zammının nasıl hesaplanacağı merak ediliyor. Peki temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

1 Temmuz'dan sonra kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? Kiracılar hemen bakın! 

2022'de başlatılan konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz'da bitmesi bekleniyor. Peki 1 Temmuz'dan kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o açıklama...

Temmuz 2024 emekli aylıkları nasıl hesaplanacak? İşte son dakika emekli zammı hesaplama tablosu! 

Pek çok kişinin gündeminde yer alan memur ve emekli maaş zammı nasıl hesaplanacak?  İşte son dakika Temmuz 2024 emekli zammı hesaplama tablosu...

İş yeri kira artış oranı 2024! TÜİK kira zammı hesaplama: İş yeri kira artış oranı tam bu kadar!

Mart ayı enflasyon oranları, TÜİK tarafından biraz önce açıklandı. İş yeri kira artış oranı 2024 belli oldu. İşte TÜİK kira zammı hesaplama ve iş yeri kira artış oranı... 

Kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024!

Kira sözleşmesi yapılırken, taraflar kira bedelini özgürce belirleyebiliyorlar. Ancak bazı durumlarda ev sahipleri ve kiracılar kira bedelinde anlaşamıyor bu durumda mahkemenin yolu tutuluyor. Peki kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024... 

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

Kiracılar uyanık olun! Ev sahibiniz yüzde 100 kira zammı yapabilir!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kira zammı sıkıntıları her geçen gün giderek artıyor. Bu süreçte, yasal sınırlamayı aşmanın yolunu bulacak olan ev sahipleri yüksek oranlı kira zammı yapmaya başladılar bile!

kira zammı hesaplama mart 2016 Haberi

kira zammı hesaplama mart 2016

Kira zammı hesaplama Mart 2016!

Geçtiğimiz sene Mart ayında kira sözleşmesi imzalayan kimselerin sözleşmeleri bu sene Mart ayında yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira sözleşmeleri için mal sahipleri zam yapıyor.


Kira bedeline hangi oranlarda zam yapılması gerektiği Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Kanunen işyerindeki kiracıya istenilen oranda zam yapılabilirken, konuttaki kiracıya ÜFE oranlarından yüksek oranda zam yapılamıyor.


Geçtiğimiz ay kira sözleşmesi yenilenen kiracılara yüzde 5,50 oranında zam yapıldı. Peki, bu ay sözleşmesi yenilenen kiracıların kira bedelinde ne kadar artış yapılacak?


Kira zammı hesaplama Mart 2016

Mart ayında kullanılacak enflasyon oranları 3 Mart 2016 tarihinde TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan verilere göre kira artış oranı yüzde 5,61'den yüksek olamayacak.


ÜFE oranları Mart 2016

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,20 düşüş, bir önceki...