29 / 04 / 2024

kiracı çöp vergisi

kiracı çöp vergisi

Çöp vergisi, işyerleri için belediyeye ödenen vergi oluyor. Meskenler için de çöp vergisi ödeniyor. Ancak meskenlerde bu vergi su faturalarına yansıtılıyor. Peki, vergiyi kim öder? Kiracı çöp vergisi öder mi?

Çevre temizlik vergisi kiracı mı öder?

Çevre temizlik vergisine belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar tabi tutuluyor. Peki, Çevre temizlik vergisi kiracı mı öder mal sahibi mi? İşte yanıtı...

Kiracılar çevre temizlik vergisi öder mi?

Belediye Gelirleri Kanunu hükümlerine göre; belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki kiracılar çevre temizlik vergisi öder mi?

Çöp vergisini kiracı mı öder?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, mal sahipleri tarafından mı ödeniyor. Yoksa kiracının da olması durumunda çöp vergisini kiracı mı öder? İşte yanıtı...

Çöp vergisi kiracı mı öder?

Diğer ismi çevre temizlik vergisi olan çöp vergisi kiracılar tarafından mı yoksa gayrimenkul sahibi tarafından mı ödeniyor? Çöp vergisi kiracı mı öder? İşte sorularınızın yanıtı...

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Araba satıp krediyle ev almak mantıklı mı? Kiracı sorununda son nokta! 

Kiracısıyla sorun yaşayan ev sahiplerinin mağduriyetleri sık sık gündem oluyor. Peki kiracı sorunu nasıl çözülür? Araba satıp krediyle ev almak mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağan o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Kira stopaj vergisi ödenmezse ne olur? Kiracı tahliye edilebilir mi?

Kira stopajı, ticari gayrimenkul amacıyla kiraya verilen alanların brüt kira bedelleri üzerinden alınan vergi türü olarak biliniyor. Peki, kira stopaj vergisi ödenmezse ne olur? Kiracı tahliye edilebilir mi? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Manisa'da kiracı boşalttığı evdeki kapıları, petekleri ve kombiyi söküp götürdü!

Manisa Şehzadeler'de bir ev sahibi, tahliye kararı aldırdığı kiracısının kiralık konuttaki kapıları, kalorifer peteklerini ve kombiyi söküp götürmesi üzerine şikayetçi oldu.

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

Çöp vergisi Kasım 2018!

Çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için tahsil ediliyor. Vergide ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi!

2018 yılı emlak ve çöp vergisi 2. taksit dönemi dün başladı. Peki, kimler, nereye ve nasıl ödeme yapacak? İşte 10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi...

kiracı çöp vergisi Haberi

kiracı çöp vergisi

Kiracı çöp vergisi öder mi?

Çöp vergisi, işyerleri için belediyeye ödenen vergi oluyor. Meskenler için de çöp vergisi ödeniyor. Ancak meskenlerde bu vergi su faturalarına yansıtılıyor. 


Böylece su faturasının ödenmesi halinde çöp vergisi de ödenmiş oluyor. Peki, çöp vergisini kimler öder? Kiracı çöp vergisi öder mi?


Çöp vergisinin mükellefi taşınmazın maliki değil, kullanıcısı oluyor. Kullanan kişi eğer kiracı ise, mükellef kiracı oluyor.


Mükellefin vergi borcunu senede 2 eşit taksit halinde ödemesi gerekiyor. Taksit ödeme dönemleri emlak vergisi ile aynı olup; ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor. Peki, çöp vergisi ne kadar?


1. Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20...