04 / 05 / 2024

kiracı elektrik abonelik işlemleri

kiracı elektrik abonelik işlemleri

Kiracı olarak bir mesken veya işyeri kiraladığınızı farz edelim. Bu durumda yapmanız gereken işlemler arasında birtakım abonelikleri üzerinize almak olacak. Peki kiracı abonelik işlemleri nelerdir?

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: 'Mumla yaşıyoruz'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, ev sahibi yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyen kiracının elektriğini kestirdi.

Kiracılar dikkat! 4 milyon haneye elektrik desteği verilecek peki kimler yararlanabilir? 

İhtiyaç sahibi olan 4 milyon 53 bin hanenin elektrik faturası devlet tarafından ödeneceği kaydedildi. Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 4 kişilik bir aile için aylık 216.82 Türk Lirası, 5 kişilik ve üzeri haneler için ise 260.19 Türk Lirası destek.

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Elektrik ve su aboneliğini kesen konut sahibine büyük ceza!

Kiracı ve konut sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara her geçen gün farklı konular taşınıyor. Bazı konut sahipleri yüksek kira artışı ya da evden çıkmayı kabul etmeyen kiracıların elektrik ve suyunu keserek bezdirmeye çalışıyor. Ancak bu durumda ev sahibine tazminat cezası veriliyor

Mağazaların elektrik maliyeti ikinci kira parası oldu!

BMD Başkanı Sinan Öncel "Elektrik maliyetleri bazı AVM'lerdeki mağazalar için ikinci bir kira giderine dönüştü. Mağazalarında enerji fiyatının ortak sayaç üzerinden faturalandırılması yerine bireysel abonelik koşullarında ve ulusal tarifeye dönüştürülerek fiyatlandırılmasını öneriyoruz" ifadelerini

Konut piyasasında ev sahiplerinden kiracıyı bezdiren yeni taktikler! Elektrik ve su aboneliği yok

Konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş ve konut arzında yaşanan problemler kiracıların olağanüstü kira artışlarına mecburen 'evet' demelerine neden oldu. Ev sahipleriyse istedikleri kirayı alamadığı kiracıyı evden çıkarmak için yeni taktiklere başvuruyor. İşte detaylar..

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni bir eve taşınırken, iş yeri açarken veya inşaatı yeni bitmiş bir yapı için sıfırdan elektrik abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Elektrik aboneliği ücreti ve abonelik için gerekli evraklar, kiracıların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Gerekli belgeler nelerdir?

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İki daireyi aynı kişi kiraladığında kira sözleşmeleri ayrı mı olmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Üst üste olan iki saire sahibiyim. Eski kiracı, elektrik ve su parasını ödemedi. Yeni talip, bir usta, üst katta kendisi oturacak alt katta da çalıştığı bir ustayı oturtacak, kiraları kendisi ödeyecek. Buna dair bir kira sözleşmesini nasıl yaparız?' sorusunu yanıtladı.

Kiracılar dikkat! Kira indirimi talep edilebilir mi?

Koronavirüs salgını sonrasında kredi ve kredi kartı borçları ile elektrik ve su faturaları için gündeme gelen erteleme ve taksitlendirme gibi seçenekleri kiralar için de geçerli oluyor. Kiracıların mülk sahiplerine durumunu yazılı olarak bildirmesi gerekiyor.

İstanbul'da kiracılar merkezde oturuyor!

İstanbul Avrupa Yakası'nda 4.5 milyon aboneye hizmet veren perakende elektrik satış şirketi CK Boğaziçi Elektrik, ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’ sonuçlarını açıkladı. Rapora göre, İstanbul’un eski ve merkezi semtlerinde kiracıların yoğunluğu dikkat çekti...

Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?

Yeni bir eve ya da işyerine taşınan kimselerin abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Peki, abonelikler nasıl alınır? Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?  

kiracı elektrik abonelik işlemleri Haberi

kiracı elektrik abonelik işlemleri

Kiracı abonelik işlemleri!

Kiracı olarak bir mesken veya işyeri kiraladığınızı farz edelim. Bu durumda yapmanız gereken işlemler arasında birtakım abonelikleri üzerinize almak olacak. Peki kiracı abonelik işlemleri nelerdir?


Kiracı doğalgaz abonelik işlemleri:

Konut  amaçlı abonelik işlemlerinde;

Sayaç dahil abone bağlantı bedeli üst sınırı ilk bağımsız bölüm sayısı (BBS) için 360 TL + KDV dir, bundan sonraki ilave her BBS için 297 TL + KDV  olarak abone bağlantı bedeli artırılır,


Bağımsız Bölüm Sayısı (BBS);  Dairenin 200 m²'ye kadar brüt alanı için 1 (bir) BBS alınır, 200 m²'den sonra ilave her 100 m²' için 1 BBS artırılarak hesaplanır. 


Mevcut mekanik sayacın ön ödemeli sayaç ile değiştirilmesi durumunda 140 TL + KDV  tahsil edilir.


Konut harici abonelik işlemlerinde (Münferit Bağlantı);

Konut harici doğal gaz kullanacak abonelere münferit bağlantı yapılacak olması...