22 / 07 / 2024

kiracı evden çıkmazsa ne yapılır

kiracı evden çıkmazsa ne yapılır

Son zamanlarda kiralık konut sektöründe yaşanan sorunlar büyüyor. Peki satın alınan dairedeki kiracının çıkmaması durumunda ne yapılabilir? İşte Tamer Heper'in okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...    

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?

Denizli'de bir ev sahibi 1,5 yıl önce kiracısına oğlu evlenmeden evini boşaltmasını istedi. Kiracı ise bu isteği geri çevirdi ev sahibi ise mahkemenin yolunu tuttu. Kiracının evden çıkmaması üzerine Adalet Bakanlığı'na seslenen ev sahibi isyan etti.

Evden çıkmak isteyen kiracısına işkence ederek kadın kıyafeti giydirdi! 

Bursa'da Mehmet Ö. 4 bin liraya kiraladığı evden çıkmak istedi. Ev sahibi ise kiracının ellerini bağlayarak işkence edip kadın kıyafeti giydirdi. İşte detaylar...

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

Bir kiracı evden haksız yere çıkarılırsa, ev sahibi kiracıya ne kadar tazminat ödemek zorunda kalır?

Son zamanlarda kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar, aralarında sorunlar çıkmasına neden oluyor. Bazen bu durumlar öyle bir hal alıyor ki iki taraf arasında mahkemeye kadar sonuçlanıyor.

Kiracı 'Ağustos'ta evden çıkarım' dedi, ev sahibi anlaşmadı: İlk duruşma 27 Mayıs 2025'e verildi!

Avukat Tarık Çakmak, resmi X sosyal medya hesabından kiracı vekili olduğu bir kira tespit davası ile ilgili konuştu. 'Ağustos'ta evden çıkarım' diyen kiracı ile anlaşmayan ev sahibi, evine yıllar sonra geçebilecek. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında tahliye sorunu büyük mesele haline geldi. Peki Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Kiracı evden çıkmak için 120 bin TL istedi! Ev sahibi isyan etti! Kiraya verdik, tapusunu da mı verdik!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilimin dozu her geçen gün artıyor. Hem kiracı hem de ev sahiplerinden kaynaklı oluşan gerginlikler gündemden düşmezken bugün olaylara bir yenisi daha eklendi. Kiracı evden çıkmak için ev sahibinden 120 bin lira istedi...

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konu! 1 yıllık kiracı evden çıkarılır mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar meselenin hukuki boyutlarının daha çok araştırılmasını sağlıyor. Buna göre, 1 yıllık bir kiracıyı ev sahipleri evden çıkarabilir mi?

Kiracı ne yaparsa ev sahibi evden çıkaramaz?

Kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılmaları kiracılar için oldukça sıkıntılı ve yüksek maliyetli bir durum olabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmak istemeyen kiracıların tedbirli davranmaları durumunda evden çıkarılmaları neredeyse imkansız bir durum olmaktadır.

Ev sahiplerinin yeni oyunu akıllara durgunluk verdi: Sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyorlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken, şimdi de ev sahiplerinin akıllara durgunluk veren yeni oyunu ortaya çıktı.  Ev sahipleri şimdi de sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyor.

Kiracısını evden çıkarmak isteyen mülk sahipleri: Düz hesap 15 sene beklemeniz gerek! 

Binlerce mağdur ev sahibi, yüzde 25 zam sınırına ve uzun süren tahliye davalarına tepki gösteriyor. Peki kiracı nasıl evden çıkarılır? İşte ev sahiplerinin merak ettiği o sorunun yanıtı ve sözleşmelerde 15 yıl detayı...

Satışı yapılan evden, kiracı nasıl çıkartılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Satılmış ve içerisinde kiracı bulunan evlerin durumunda bir kiracının evden ne kadar sürede çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, yeni ev sahibi kiracıyı hangi süreçlerde ve nasıl evden çıkarabilir?

Kiracılar dikkat! Kiracıyı ev sahibi evden hangi durumlarda çıkaramıyor!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılı durumlar karşısında kiracılar evden çıkarılmamak için her türlü yola başvurabiliyorlar. Buna göre, kiracıların yapacakları bir işlem ile ev sahipleri uzun seneler onları evden kolay kolay çıkaramıyorlar.

kiracı evden çıkmazsa ne yapılır Haberi

kiracı evden çıkmazsa ne yapılır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde satın alınan dairedeki kiracının çıkmaması durumunda ne yapılabileceğini kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, kirada oturan bir ale olduklarını ve bir ev satın aldıklarını aktardı. Evi satın alırken emlakçının kendilerine kiracının çıkacağını söylediğini aktaran okuyucu, kiracının bunu teyit ettiğini ancak şimdi çıkmam dediğini belirtti. Dava açtıklarını, tebligatların yapılmadığını ifade eden okuyucu, kirayı düşük ödediğini belirterek bu tebligatların nasıl yapılacağını sordu. 

Son zamanlarda kiralık konut sektöründe yaşanan sorunlar büyüyor. Kiralık ev fiyatlarının yükselmesi, kira artışlarına yüzde 25 sınırının getirilmesi ve kiralık konut sayısının azalması gibi durumlar kriacı ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıkları artırıyor. 

Peki satın alınan dairedeki kiracının çıkmaması durumunda ne yapılabilir? İşte Tamer Heper'in okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...

Okuyucusunun sıkıntısının büyük olduğuna...