09 / 05 / 2024

kiracı kira artış oranı

kiracı kira artış oranı

Tarafların anlaşması ile kira sözleşmesi yenilenen kiracılara ev sahipleri belli oranlarda kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. İşte kiracılara kira artış oranları 2014 Haziran...

Tebernüş Kireçci: Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması kiracıların canını yakacak!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen ''yüzde 25'' sınırı kiracıyı koruyor gibi görünse de bu işten en çok zararlı çıkan kiracılar olacak. İşte ayrıntılar...

Tepe Prime AVM'deki fahiş kira artışları kiracıları isyan ettirdi!

Ankara'nın Mustafa Kemal Mahallesi'nde yer alan Tepe Prime Alışveriş Merkezi'nde kiracılar, fahiş kira artışları nedeniyle karşı eylem yaptı.

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yüzde 25 kira artışı ile ilgili kritik açıklama geldi!

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren yüzde 25 kira artış ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten kritik açıklama geldi. 

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira krizi sona eriyor! Kira artışına ilişkin yeni düzenleme Meclis'e geliyor! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında kriz haline gelen fahiş kira artışları ile ilgili çalışmalar başlıyor. Meclis'te kira artışları ve Kovid-19 izinleri gündeme getirilecek. 

Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023?

Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün belli oldu. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira artış oranını sorguluyor. Peki, Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023? İşte detaylar...

Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

"Mart ayı kira artış oranı açıklandı mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Peki Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

"Mart ayı kira artış oranı ne zaman açıklanır?" sorusunun yanıtı Şubat ayının ortasına gelinmesiyle beraber sık sık araştırılmaya başlandı. Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

Şubat 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılara şok! Kiraya ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca ev sahibini ve kriacıyı ilgilendiren kira artış oranı enflasyon oranlarıyla beraber belli oluyor. Şubat 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılara şok! Kiraya ne kadar zam gelecek?

Şubat 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı yüzde kaç olacak? 

Milyonlarca ev sahibi ile kiracıları ilgilendiren kira artış oranı enflasyon oranlarıyla birlikte netleşiyor. Şubat 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı yüzde kaç olacak?  

Milyonlarca ev sahibini ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira artışıyla ilgili yargıdan emsal karar çıktı! 

Antalya'da, yasal üst sınır olan yüzde 25 kira artışını kabul etmeyen konut sahibinin yaklaşık bir yıl önceki kontrat ile eş zamanlı imzalanan tahliye taahhütnamesine dayanarak yolladığı tebligat, kiracının eline geçmediği gerekçesiyle "usulsüz" kabul edildi. İşte detaylar...

Kira artış düzenlemesi! 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Kira artış düzenlemesi, kiracıların ilgi odağında yer alıyor. Peki 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Yüzde 25 kira artış sınırı kimlere uygulanacak? 

Kira artışlarına getirilen sınırlama milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmalar patlama noktasına gelmişken, kira artış sınırlamasına ilişkin kafa karışıklıkları da artıyor. İşte uygulamayla ilgili ayrıntılar...

kiracı kira artış oranı Haberi

kiracı kira artış oranı

Kiracılara kira artış oranları 2014!

Tarafların anlaşması ile kira sözleşmesi yenilenen kiracılara ev sahipleri belli oranlarda kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor.


Kiracılara yapılacak zam oranları bilindiği üzere 2012 yılında yürürlüğe giren Borçlar Kanunu ile üretici fiyet endeksi (ÜFE) ye bağlanıyor.


ÜFE oranları ise her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Kiracının kira bedeline yapılacak zam dönemin ÜFE oranlarından yüksek oranda hesaplanamıyor.


Kira zam hesaplamalarında hangi ÜFE oranının kullanılması gerektiğine ilişkin açıklama ise yine TÜİK tarafından yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, kira artış hesaplamalarında bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranının hesaplamada kullanılması gerekiyor.


Kira artış oranları son durum..

2014 Haziran ÜFE oranlarında aylık %0,52 düşüş yaşandı.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,52 düşüş, bir...