23 / 07 / 2024

kiracı ne öder

kiracı ne öder

Bir mesken için ödenmesi gereken giderler aidat giderleri ve demirbaş giderleri olmak üzere ikiye ayrılabiliyor. Peki, kiracının apartmanda ödemekle yükümlü olduğu giderler neler? Kiracı neyi öder?

Kiracılar dikkat! Kiracı tahliye davasını kaybederse ne kadar öder?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tahliye davalarının sayılarında yükselmeler devam ediyor. Buna göre, tahliye davasını kaybeden kiracılar ne kadarlık bir maliyet ile karşı karşıya kalırlar bu konuda merak ediliyor.

Ev sahibi tarafından icraya verilen kiracı ne yapmalıdır?

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Durum böyle olunca da ev sahiplerinin kira borcundan dolayı icraya verdikleri kiracıların hangi yolları izlemeleri gerektiği de merak konusu.

Kiracı ne yaparsa ev sahibi evden çıkaramaz?

Kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılmaları kiracılar için oldukça sıkıntılı ve yüksek maliyetli bir durum olabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmak istemeyen kiracıların tedbirli davranmaları durumunda evden çıkarılmaları neredeyse imkansız bir durum olmaktadır.

Ev sahibinden boş duran dairesi için şok açıklama: 'Kiracı ne hale getirir, güvenemem!'

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe katlanıyor ve her gün yeni bir iddia geliyor. Şimdi de sosyal medyada bir ev sahibinin boş daireyi 'Kiracı evi ne hale getirir' diyerek, kiraya vermediği gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Evden çıkmak isteyen kiracı ne yapmalı?

Ev sahibi kiracıların evinden çıkmasını isteyebilir. Aynı şekilde kiracılar, ev sahipleri talep etmeden kendileri de evden çıkmak isteyebilir. Peki bu durumda kiracı ne yapmalıdır? İşte detaylar!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı ne zaman evden çıkarılabilir? Bunu yapana hapis cezası bile var...

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan fahiş yükseliş sık sık gündem oluyor. Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı ne zaman evden çıkarılabilir? Bunu yapana hapis cezası bile var...

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Sözleşmesi olmayan kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Kiracı ve ev sahipleri kiralanan mülke dair bir kontrat imzalarlar. Bu kontratta belli başlı kurallar yazılıdır. Peki bu kontrat yoksa ne yapılır?

Kiracı neyi öder? İşte detaylar!

Kiracılar, ev sahiplerine, her ayın belirli yani kira sözleşmesinde belirtilen günde kira bedelini ödemekle yükümlüdür. Peki “Kiracı neyi öder?” İşte detaylar!

Ev sahibi ihtarname çektikten sonra ne yapılmalı?

Ev sahipleri hangi durumlarda ihtarname çekebilir peki bu durumda kiracı ne yapmalıdır. İşte Ev sahibi ihtarname çektikten sonra ne yapılmalı? sorusunun yanıtları!

Evi satın alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı, ev sahibinden oturmak istediği mülkü belli bir süreliğine kiralayan kişidir. Peki ev sahibi değişirse, bu durumda kiracı ne yapmalıdır? İşte ev sahibinin değişmesi durumda meydana gelecek durumlar!

Evdeki hangi masrafları kiracılar öder? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde evlerde çıkan masrafların kimler tarafından ödendiği sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

kiracı ne öder Haberi

kiracı ne öder

Kiracı neyi öder?

Bir mesken için ödenmesi gereken giderler aidat giderleri ve demirbaş giderleri olmak üzere ikiye ayrılabiliyor. Aidat giderleri günlük olarak verilen temizlik, güvenlik gibi hizmetler için ödenirken, demirbaş giderleri anayapıya ve ortak alanlarına yapılan harcamalar için ödeniyor.


Peki evde kiracının olması halinde bu giderler nasıl karşılanır? Kiracı neyi öder? Kiracı neyi ödemez? Kiracının ödemekle yükümlü olduğu giderler nelerdir?


Kiracılar, kiracının günlük hizmetlerine sunulan, kapıcı hizmeti, ortak kullanılan elektrik-su bedeli gibi giderleri ödemek zorunda oluyor. Ayrıca kiralanan evde, kullanımdan dolayı meydana gelen arızaların masrafları da kiracı tarafından ödeniyor.


Söz konusu giderler, apartman aidatı olarak kiracıdan talep ediliyor. Peki kiracı neyi ödemez? 


Kiracı yukarıda da belirttiğimiz anayapının temel giderleri bir başka deyimle demirbaş giderlerini ödemiyor. Yapıda yapılan kalıcı işler ve bunların ücretleri daire sahibine...