03 / 05 / 2024

kiracı oy kullanır mı

kiracı oy kullanır mı

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre kiracılar yönetim toplantılarına katılabiliyor. Peki, apartman yöneticisi seçiminde kiracı oy kullanabilir mi? Kiracı oy kullanır mı? İşte kiracının apartman kurulundaki hakları...

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil mi?

31 Mart Pazar günü seçimlerde oy kullanılacak sandıkların okullara kurulacak olması ve oy sayma işlemlerinin yapılacak olması nedeni ile 1 Nisan 2024'de okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Konu ile ilgili yapılan açıklama kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan resmi açıklama yapıldı.

Bu şartlarda evini kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Ev sahiplerinin kiracı isyanı tam gaz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar sosyal medyada da sık sık gündem oluyor. Hukukbil isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "Ülkemizde maalesef en kötü yatırım aracı, evini kiraya vermek oldu" dedi ve bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Ünlü doktordan 2024 dileği: Umarım bu yıl benim gibi on binlerce mağdur insan evlerine kavuşur!

Uzman Doktor Dağıstan Ayan'ın kiracı isyanı sürüyor. Dr. Ayan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda borçla harçla aldığım evimde oturabilmek için 2022'de başlattığı hukuk mücadelesinde 2023'te de bir sonuç alamadığını söyledi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur? Kiracı çıkartılır mı?

Tüm kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme bittikten sonra ne yapılması gerektiğidir. Bu konuda birçok söylem gündemde olsa da aslını bilmek gerekir. 1 yıl geçtikten sonra kiracıların evden çıkarılması veya sözleşmenin devam etmesi tartışılan konulardan biridir.

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılır mı? Sözleşmeden ne kadar sonra kiracı çıkarılır?

Kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme durumlarıdır. Genelde senelik imzalanan sözleşmelerin bitiminde kiracıların hemen çıkarılıp çıkarılmaması merak ediliyor. Bu konuda yasal düzenlemelere göre belirli kurallar uygulandığı için sorunun yanıtları farklıdır.

Hangi durumlarda kiracı çıkarılır? Kiracı çıkarmak için yasal düzenleme var mı?

Son günlerde, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar neredeyse günlük haberlerin başlıklarında yer almakta. Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar ve diğer durumlar, kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık mahkemede son buluyor. Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir?

Oy kullanırken bu hatayı yapanların geçersiz sayılacak! Bakın o hata ne?

Bu pazar günü gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için geri sayım devam ediyor. 2. tur cumhurbaşkanı seçimleri ile sandık başına gidecek seçmenler için oyların geçersiz sayılacak durumlar araştırma konusu oldu. İşte duyuru ile ilgili tüm detaylar…

İletişim Başkanlığı'ndan uyarı geldi! Oy kullanırken bunları asla yapmamalısınız!

İletişim Başkanlığı'ndan önemli uyarı geldi! Oy kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktaları asla göz ardı etmemek gerekiyor. İkinci tur seçime günler kala İletişim Bakanlığı konuyla ilgili hatırlatma yaptı. Seçim sürecinde, bu hatırlatmaya dikkat etmek, oy kullanma hakkınızı doğru ve etik bir

Yenilikçi elektrik motoru ve yüksek performansıyla BMW iX3 bayilerde

Tamamen elektrikli bir SUV olan iX3, geleneksel içten yanmalı bir motor yerine elektrikli bir güç aktarma sistemi kullanır. Bu, sıfır emisyon sağlar ve çevreye daha az zarar verir. Elektrikli motoru sayesinde yüksek performans sunar ve hızlanma yetenekleri iyidir. 17 Mayıs 2023 fiyat listesi

Sürücü belgesi ile oy kullanılır mı? Ehliyet ile oy kullanılır mı? Hangi belgelerle oy kullanılır?

2023 seçimleri gittikçe yaklaşırken, vatandaşlar oy kullanma işlemlerine dair pek çok soru sormaya başladı. İşte onlardan bazıları!

6 adımda oy kullanmak: Bunlara çok dikkat edin!

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için seçmenler, 14 Mayıs 2023 Pazar günü oy kullanacaklar. Peki, nasıl oy kullanılır? Oy kullanırken nelere dikkat edilir?

Oy kullanmak için yeni kimlik şart mı? Eski kimlik kartıyla oy kullanabilir mi? Oy kullanırken hangi belgeler gerekli?

Genel seçimlere artık sayılı günler kala vatandaşlar oy kullanmaya dair birtakım sorularına yanıt arıyor. İşte o sorulardan bazıları ve onların yanıtları!

kiracı oy kullanır mı Haberi

kiracı oy kullanır mı

Apartman yöneticisi seçiminde kiracı oy kullanabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanın yönetiminde kiracının fazla sorumluluğu bulunmuyor. Apartman aidatını ödemek ile yükümlü olan kiracılar kurul toplantılarında bulunabiliyor. Peki, kiracı yönetim kurulunda oy kullanabilir mi?


Kiracının oy hakkı..

Apartman yöneticisi, anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması, sigorta ettirilmesi, korunması ve bakımı için kat maliklerinin yararına olan hususlarda gerekli tedbirlerin, onlar adına alınması gibi görevlere sahip kişidir. 


Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre kiracılar yönetim toplantılarına katılabilir. Divan başkanı tarafından konuşma hakkı kendisine verildiğinde ancak dilek ve temennisini iletebiliyor.


Ancak kiracı, ev sahibinin kat maliki tarafından vekalet almadığı sürece oy kullanamıyor.


Kat maliki, kiracısına ancak vekalet verdiği takdirde, kiracı oy...