03 / 05 / 2024

kiracı sayısı artış

kiracı sayısı artış

2002-2019 yılları arasında kiracı sayısında yaşanan artışın nedenleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ok, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elektrikli araçlara talep, konut sitelerindeki şarj istasyonları sayısını da artırdı!

Son dönemde talebin giderek daha da arttığı elektrikli araçlar konut sitelerinde bulunan şarj istasyonu sayısını da artırdı. Site yönetimleri firmalarla görüşerek ortak şarj istasyonları kurmaya başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, yaşanan bu artışın en önemli sebebi enflasyon... 

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Almanya’da kiracı sayısı konut sahibinden fazla!

Avrupa Birliği (AB) ülkesi Almanya'da kiracı sayısı ev sahibinden fazla. AB içinde ev sahibi en fazla olan ülke ise Romanya...

Antalya Manavgat'taki Seaden Sea World Resort-Spa otelin oda sayısı artırılıyor!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Kızılağaç Mahallesi, Meydan Alanı Sokak, Bina No:56 adresinde, Polen Turizm Yatırımları tarafından 45 bin 426 metrekarelik ÇED alanında 674 oda 1602 yatak kapasiteli Sea World Resort-Spa otelde oda sayısı artırılıyor.

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

Kempinski Hotel The Dome'un oda sayısı resmen artırılıyor! Antalya'daki dev otele milyonluk havuzlu villalar yapılacak!

Antalya Golf Kulübü Turizm Anonim Şirketi'ne ait olan Antalya'daki Kempinski Hotel The Dome'un oda sayısı resmen artırılıyor. Yapılacak olan kapasite artışı kapsamında tesiste konaklayacak misafirler için havuzlu villalar inşa edilecek.

kiracı sayısı artış Haberi

kiracı sayısı artış

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, 2002-2019 yılları arasında kiracı sayısında yaşanan artışın nedenlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ok, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Ok, ''TUİK 2018 verilerine göre, Türkiye'de 23,6 milyon hane bulunmaktadır. Bu hanelerde kendi evinde oturan kesim yüzde 56,2; kiracı yüzde 28,5; ev sahibi olmayan ancak kira ödemeyen 13.6; lojmanda oturan ise 1,6 kişidir. 2002 yılında her 100 hanenin 73'ü kendi evinde otururken bu sayı 2018'de 56'ya gerilemiştir. 2017 yılında kirada oturan hane sayısı 6 milyon iken bu sayı 2018'de yüzde 11 artarak 6,7 milyon olmuştur. Her ay kiracılar ev sahiplerine 5 milyar TL ödemektedir'' diye konuştu.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan'ın soruları:,
1- 2002-2019 yılları arasında neden kiracı sayısında artış...